248819
 
 
 
 
 

     Menu:

> Startscherm
> Schrijvers
> Verhalen
> Open verhalen
> FAQ
> Vintage

Star Survival Camp
Ian
Door: Tara
Commentaar van de schrijver:
Lezen en reacties, bitte, please, alsjeblieft...
Categorie: Diversen
Geschatte leestijd: ca. 2 minuten

-Ian-

Clifden, 8 juni 2007
Ian deed een greep naar een boek. Het mislukte en moest opstaan om het boek te pakken. Geďrriteerd las hij de achterkant. Het boek was niet zijn smaak en waarom hij het had gekocht wist hij niet. Ian besloot dat het tijd was om weer eens naar de bibliotheek te gaan. Hij had er een hekel aan om daar naar toe te gaan, want de bibliothecaresse keek hem altijd weer chagrijnig aan van over haar hoornen bril. Ze was een oud, ouderwets vrouwtje dat er al jaren werkte. Behalve de bibliothecaresse waren er ook andere redenen om er niet naar toe te gaan. Als er mensen waren keken ze hem altijd met een vreemde blik aan. Ian moest toegeven dat hij het er soms naar maakte, met zijn lange haar en slordige kleding. Toch ergerde het hem. En hij wist niet wat hij eraan moest doen. Ian pakte zijn tas en de boeken die hij de vorige keer had geleend, zijn biebpas had hij altijd in het voorvak van de tas zitten.
Al snel zat hij op zijn hurken voor een boekenrek. Ian hield van boeken over avontuur en vreemde landen. Hij zag een nieuw boek staan en opende het. Allerlei mooie plaatjes ontvouwden zich voor zijn ogen.
Plaatjes van zonsondergangen, zonsopkomsten, en palmbomen.
Hij zag de naam van de plaats waar de foto’s waren gemaakt staan.
Borneo. Ian keek het boek verder door en zag toen achterin een lijst namen staan, met bovenaan de naam Dylan Snyders. Het was een hem bekende naam. Behalve dat Ian veel las keek hij namelijk ook veel tv, en deze naam was vaak langsgekomen op het scherm. Het probleem was dat zijn gewoonlijk zo onfeilbare geheugen hem even in de steek liet.
Pas toen hij stukjes uit het boek ging lezen wist hij het weer. Het tv-spotje dat hij had gekeken beloofde een nieuw leven aan jongeren tussen de 12 en 18 jaar. Daarvoor moesten ze zich inschrijven bij de een of andere organisatie en zouden ze op kamp gaan naar Borneo.
De naam van de organisatie stond in vette, zwarte letters boven aan de bladzijde die hij opengeslagen had. Star Survival Camps…
Gepost op 28-03-2007 om 11:41 uur
386 keer gelezen
<< Vorige in deze serie

Alle verhalen in deze serie (Star Survival Camp)
Alle verhalen van deze schrijver (Tara)Door:
Ik heb het idee dat je dit nogal snel geschreven hebt, ik zie zoveel kleine foutjes en zinnen die 'rammelen'. Kijk zelf nog eens?

Verder lijkt die Ian me wel een interessant figuur en gunst, hebben ze in Clifden nog zulke oertypen van bibiliothecaressen? (grapje, ik heb vriendinnnen die in de bieb werken en het stereotype imago niet zo leuk vinden).

We komen nu steeds dichter bij Borneo!
Gepost op 28-03-2007 Om 22:34

Dit werk is ingezonden op http://www.blocnoot.nl en blijft te allen tijde eigendom van de feitelijke auteur van het werk (of bloCnoot zolang de auteur niet kan worden teruggevonden). Zonder toestemming van de feitelijke auteur mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen. BloCnoot zal nooit toestemming geven indien de auteur niet teruggevonden kan worden. Mocht er sprake zijn van misbruik van de inhoud van het gepubliceerde werk op welke manier ook zullen er (in samenspraak met de auteur) stappen ondernomen worden.