248819
 
 
 
 
 

     Menu:

> Startscherm
> Schrijvers
> Verhalen
> Open verhalen
> FAQ
> Vintage

Star Survival Camp
Melisande
Door: Tara
Commentaar van de schrijver:
Reacties, pleazzz!
Categorie: Diversen
Geschatte leestijd: ca. 2 minuten

-Melisande-

Los Angeles, 17 juni
Melisande wierp haar haar naar achteren en liep in de richting van haar groepje volgelingen. De meisjes keken haar opgewonden aan. ‘Heb je het al gehoord?’ ‘Nee, wat zou ik gehoord moeten hebben?’ ‘Nou, Allan James, die beroemde tv-ster komt bij ons op school!’ ‘O dat, dat wist ik al lang’, zei Melisande minachtend. ‘Jullie moeten toch echt wat beter de roddelbladen lezen. Het stond gisteren nota bene in de Gloss!’
De Gloss was Melisande’s favoriete roddelblad. Didi, een van de 2 nieuwelingen in het groepje zei verdedigend: ‘Ik wist het wel, maar…’ Melisande onderbrak haar: ‘En je zei het niet, ben je vergeten wat we hebben afgesproken? Ik denk dat je je maar een dagje zelf moet vermaken.’ ‘Alsjeblieft, ik was het vergeten’, zei Didi smekend. ‘Dat is de regel, meid. En ik kan er echt geen uitzonderingen op na houden, dat weet je best.’
De bel ging, en Melisande liep de school in.

Toen ze om 4 uur thuis kwam, kwam Jane, de huishoudster, haar tegemoet. ‘Je ouders willen je spreken, miss Melisande.’
‘Okee, ik ga, in mijn vaders studeerkamer?’ ‘Ja, miss.’

Nog geen 5 minuten later kwam Melisande woedend de hal doorstuiven. ‘Jane, ik wil een reep chocolade en een kop thee.’
De huishoudster keek haar vertrouwelinge verbaasd na, Melisande at alleen maar chocola als ze zich erg gefrusteerd voelde. Anders werd ze er te dik van. Haastig maakte ze een kop thee en bracht het samen met de chocoladereep boven.
‘Wat scheelt er, miss Melisande?’ ‘Er is niets, behalve dat mijn ouders denken dat ik mijn sociale vaardigheden moet bijschaven, en me daarom naar een of ander vreselijk kamp in Timboektoe sturen. Ze hebben daar natuurlijk geen dienstmeisjes, geen Chinese thee, en geen bubbelbad! O, weet je wat ik daar moet doen? Orang-oetans helpen! Heb je ooit zoiets belachelijks gehoord? Ik!! Mooi niet, ze bekijken het maar in dat achtergebleven oerwoud!’ En Melisande’s tirade ging nog wel even door. Toen ze uiteindelijk stil was zei Jane: ‘Misschien kan uw vader iets regelen, dan zullen ze vast wel een dienstmeisje voor u inhuren, en een kamer met een bubbelbad verzorgen. En Chinese thee kunt u meenemen.’ Melisande keek haar even aan, en zei toen: ‘Je bent slim voor een huishoudster, Jane. Ik zal het doen, en ik zal vragen of jij mee mag. Je krijgt dan natuurlijk een beetje opslag, en dan zie je ook eens wat van de wereld. Ga nu maar weg.’ Jane hoorde haar nog mompelen op de gang. ‘Als ze maar niet denken dat ik naar dat stomme Star Survival Camp ga, mooi niet!’
Gepost op 24-02-2007 om 13:07 uur
551 keer gelezen
<< Vorige in deze serie

Alle verhalen in deze serie (Star Survival Camp)
Alle verhalen van deze schrijver (Tara)Door:
Erg leuk dat je weer geschreven hebt!
Wat een lief meisje, die Melisande! (not!)
Gunt haar personeel ook een uitje en haar 'vriendin/hofdame' een dagje vrij, de snoes!

Melisande..., Millicent, ken ik en Mellissa... Maar goed, tegenwoordig zijn er zoveel verzonnen namen. Ik weet alleen niet hoe je het op zijn Amerikaans uit moet spreken.

Ik vond het een leuk stukje. Melisande komt tamelijk extreem over, maar vergeleken met de egotrippers die op docusoaps over verwende/rijke tieners te zien zijn, valt ze nog mee.

Ik kan er geen echte fouten in vinden, behalve dat je alle dialoog achter elkaar hebt gezet, inplaats van ieder persoon op een nieuwe regel te laten beginnen. Hierdoor weet je als lezer niet altijd met zekerheid wie er spreekt, het is een beetje aanvoelen. maar met een paar enters op de juiste plek is dat zo opgelost.

Het zinnetje: 'Okee, ik ga, in mijn vaders studeerkamer?' vind ik ook wat stroef.

Ben onderhand benieuwd naar wat er in het kamp gaat gebeuren!
Gepost op 24-02-2007 Om 15:14
Ik moet er nog 3 stukjes bij schrijven (nog 2 jongens en een stukje over Miranda, Otto en Dylan) en dan moet ik ze nog op het vliegveld aan laten komen (of in de haven, daar ben ik nog niet uit). In ieder geval bedankt voor de reactie!!!
Gepost op 26-02-2007 Om 07:15

Door: EsQuizzy
Ja, die Melisande is aan de 'ego-trip' kant maar dat brengt wel leven in de brouwerij!

Arme Jane.

Ik ben het met Elle eens wat betreft het 'op een nieuwe regel beginnen' van een citaat van een nieuw persoon, in de gevallen waar de naam van de spreker niet door de verteller wordt aangegeven.

Verder komt het numeriek weergeven van getallen op mij wat gemakzuchtig over. Je bent aan het schrijven. Laat zien dat je een verhaal aan het schrijven bent. Het is géén MSN hier, en het is ook geen memo of boodschappenlijstje. Je mag best wat van jezelf eisen en laten zien dat je er wat werk in wilt stoppen door getallen uit te typen. Valt best mee, zijn maar een paar aanslagen méér. Dus: twee in plaats van 2 en vijf in plaats van 5. Staat nog netter ook.

Er zijn maar een paar gevallen waarin je getallen numeriek weergeeft. Daar heb ik hier op de site al el eens vaker iets geschreven...

Ga door, want ik ben erg benieuwd naar je volgende karakters hier!

Gepost op 08-03-2007 Om 23:07
Okee, dank je voor jr compliment. Ik wil een ding even toelichten.
Dit is geen MSN taal want ik MSN niet, omdat ik geen MSN heb. Ik krijg nog wel een mailtjes van vriendinnen en soms snap ik ze niet omdat ze in MSN taal zijn! Snappele vous????????/
Gepost op 09-03-2007 Om 07:11

Door: EsQuizzy

Je snappe, ma chère soeur Tara.

Ik bedoelde die opmerking ook niet persoonlijk, alsof je alleen maar achter MSN zou zitten. Het ging om het voorbeeld.Mijn excuses als je je aangevallen voelde, dat was niet de bedoeling.

Gepost op 09-03-2007 Om 10:09

Door: Tara
Hoi EsQ, eh Christiaan.
De reactie hier boven heb ik twee jaar geleden geschreven en ik las hem nu terug. Ik schaam me diep dat ik zoiets heb gezegd. Wat was ik lichtgeraakt zeg! Ik hoop dat ik daar nu minder last van heb.

Ik wilde me toch even excuseren voor mijn gedrag ook al is het zo lang geleden.
Heel erg bedankt dat je altijd reacties geeft!
Gepost op 19-11-2009 Om 10:34

Door: EsQuizzyGepost op 19-11-2009 Om 10:46

Dit werk is ingezonden op http://www.blocnoot.nl en blijft te allen tijde eigendom van de feitelijke auteur van het werk (of bloCnoot zolang de auteur niet kan worden teruggevonden). Zonder toestemming van de feitelijke auteur mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen. BloCnoot zal nooit toestemming geven indien de auteur niet teruggevonden kan worden. Mocht er sprake zijn van misbruik van de inhoud van het gepubliceerde werk op welke manier ook zullen er (in samenspraak met de auteur) stappen ondernomen worden.