248819
 
 
 
 
 

     Menu:

> Startscherm
> Schrijvers
> Verhalen
> Open verhalen
> FAQ
> Vintage

Star Survival Camp
Ciara
Door: Tara
Commentaar van de schrijver:
Categorie: Diversen
Geschatte leestijd: ca. 2 minuten

-Ciara-

Colorado Springs, 15 juni
Ciara duwde haar tas met een voet in de hoek. Ze was moe na een dag school, en bovendien had ze een intensieve sporttraining achter de rug. Ze wist dat dit eigenlijk verboden was, maar ze kon en wilde haar sport er niet aan geven. Ciara woonde nu al een tijd bij haar pleegouders, de heer en mevrouw Eaton-Montgomery. Ciara had het grootste deel van haar leven in een weeshuis doorgebracht. Niemand wilde haar hebben omdat ze te jongensachtig was. De meeste adoptie- ouders zochten een meisje dat met een roze jurkje en vlechtjes in het blonde haar ieders hart zou veroveren. Zij was nou eenmaal niet zo. Eenmaal was er toch een stel geweest dat haar wilde adopteren, maar een paar dagen voor de officiŰle papieren zouden worden ingevuld, kwam de vrouw erachter dat ze zwanger was. De adoptie werd geschrapt. Ciara was verdrietig, maar had zich met dubbele ijver op de sport die ze beoefende, atletiek, gegooid. Uiteindelijk hadden zelfs de verzorgsters van het weeshuis de moed opgegeven. Ciara was gedoemd om tot haar 18e in een weeshuis te zitten. Juist toen kwam de familie Eaton-Montgomery. Ze bekeken Ciara, vulden de papieren in, en namen haar mee. Nu woonde ze al ruim 3 jaar bij Arthur en Evelyn Eaton-Montgomery. Ze kende de regels uit haar hoofd, vanaf het begin was haar ingestampt dat ze was geadopteerd om model te worden. Ciara mocht niet aan sport doen, en haar pleegouders hadden zelfs geprobeerd haar van gym weg te houden, iets wat hen niet gelukt was.

Ciara was er blij om, ze hield van sport, en wist dat ze geen model zou worden. Ze had een hekel aan het wereldje eromheen. O ja, de sportwereld was ook niet alles, drugs, en oppepmiddelen waren er niet vreemd. Maar Ciara vond sporten leuk, en mode presenteren niet. Dit simpele verschil zorgde voor veel problemen in haar nieuwe gezin. Ciara wilde wel de zin van Arthur en Evelyn, zoals ze haar pleegouders moest noemen, doen. Maar het lukte haar niet altijd. Sport had een te grote aantrekkingskracht op haar, om het zo op te kunnen geven.
Enkele dagen geleden hadden Arthur en Evelyn gezegd dat ze naar een vakantieadres op zoek moest. Zij moesten weg en Ciara mocht niet alleen in hun immense huis achterblijven.
Ze startte haar computer, van het nieuwste type, op, en zocht een zoeksite op. Dit was zo gedaan. Site na site zocht ze af. Uiteindelijk kwam ze op de site van Star Survival Camps terecht. Ge´nteresseerd las ze de informatieů
Gepost op 15-01-2007 om 16:56 uur
497 keer gelezen
<< Vorige in deze serie

Alle verhalen in deze serie (Star Survival Camp)
Alle verhalen van deze schrijver (Tara)Door:
Zo Tara, je kan het toch niet laten om met Star Survival Camp verder te gaan?
Trekken de andere verhalen niet aan je? (Ik eerst! Ik eerst! Nee.. Ikke!). ;)

Weer een nieuw karaktertje erbij. Geen gemakkelijk leven gehad, die Ciara. We leren haar een beetje kennen, maar niet zoals de andere deelnemers, want daar weten we enkele gedachten van.
Het is op zich een goed geschreven stuk, het gegeven dat ze van haar adoptieouders (en niet haar pleegouders, zoals jij ze noemt) model moet worden, is wat ongebruikelijk, maar daardoor ook wel weer interessant.
'Eaton-Montgomery', wat een prachtige naam en zo mooi met een streepje erin. Dat betekent in Engeland namelijk dat je een dubbele naam hebt. Ik weet niet in welk land ze woont?

Ik zie in het begin staan dat ze 1 jaar bij de Eaton-Montgomery's woont en wat verderop dat het er 3 zijn. Hoe zit dat? En hoe oud moeten we Ciara inschatten?
Gepost op 15-01-2007 Om 20:50
Dat zat ik net ook te bedenken. Sorry!
Gepost op 15-01-2007 Om 21:23

Door:
Nog een paar zinnen waar naar mijn smaak te veel komma's en bijzinnen in staan. Op deze manier lijken sommige woorden in het 'niets te zweven'.

'... op de sport die ze beoefende, atletiek, gegooid.'

... de zin van Arthur en Evelyn, zoals ze haar pleegouders moest noemen, doen.'

Ze startte haar computer, van het nieuwste type, op, en zocht een zoeksite op.

Kan je proberen eens met de komma of met woorden te schuiven zodat er hetzelfde staat maar met minder bijzinnen?

Ga lekker door, we willen weten wat er op het kamp gebeurt! Kan nog spannend worden als deze eigenzinnige typen bij elkaar gegooid worden!
etc...
Gepost op 15-01-2007 Om 21:00
'k Zou 't kunnen proberen.........
Gepost op 15-01-2007 Om 21:24

Door:
Ik weet intussen dat ze in Colorado Springs woont...
Gepost op 15-01-2007 Om 22:05
Ik heb Colorado Springs van het tv-programma: Dr. Quinn. Dat is jammer genoeg niet meer op tv, ik weet niet of je het kent?
Gepost op 17-01-2007 Om 10:24

Door:
Jaha, ik dacht al: als je van het kleine huis houdt, zal je Dr Quin ook wel kennen!
Het is trouwens allebei op DVD te verkijgen bij de EO, maar via internet uit Amerika laten komen is goedkoper, geloof ik.
Misschien een idee voor een verjaardag?
Heb je de Waltons wel eens gezien? Ook een EO-serie en een beetje als het Kleine Huis. Het wordt ook regelmatig herhaald, net als de andere series.
Schrijf je nog wel eens aan de Sunrise Ranch of hoe heette dat verhaal met die aparte oma ook al weer? Ik wil nog steeds weten hoe het verder gaat!
Gepost op 17-01-2007 Om 20:22
Ja, ik ken de Waltons ook. We hebben er de 1ste serie van, ik vind die bijna nog leuker dan het 'kleine huis'! Van Sunrise zal niets meer komen. In een boze bui heb ik het verhaal naar de prullenbak verbannen. Mijn moeder (Yvonne) heeft het toen stiekem op Blocnoot gezet. Ze heeft het er later weer afgegooid, omdat het op haar naam stond. Ik wilde er toen ik je reactie had gelezen mee verder gaan, maar mijn vader heeft zijn prullenbak geleegd. Nu is het hele verhaal dus weg......
Gepost op 20-01-2007 Om 10:36

Door:
Aaah... wat jammer! Denk, denk... het zit nog wel op de harde schijf, maar daar kan alleen een super nerd bij.
Zit het niet meer in je hoofd? Het idee van die voetnoten was heel leuk. Ook de 'flapuitmanier' waarop de hoofdpersoon zich uitte. Die elementen komen vast nog eens terug in een ander verhaal, dat zal je zien!

In de Waltonserie kwamen wat minder ernstiger problemen voor dan in het 'Kleine huis', daarom vond ik zelf de Waltons leuker.

Ik ken nog zo'n eo-serie in klederdracht... ben de naam kwijt. Het speelde in een dorpje met verschillende gezinnen in de hoofdrol. Er was een weesmeisje dat bij een oude schooljuf(met opvallende flapoortjes) woonde.
Net als het 'kleine huis', berustte het op echte gebeurtenissen. Er was ook nog een soort verstrooide uitvinder. Ken je het?

Hoe wordt Ciara eigenlijk uitgesproken? Op zijn Amerikaans? (Tsj˛˛rra ) Lijkt ook weer een beetje op Tara....

Well, good nite, Tara! (om in Walton style te blijven)
Gepost op 21-01-2007 Om 17:26

Dit werk is ingezonden op http://www.blocnoot.nl en blijft te allen tijde eigendom van de feitelijke auteur van het werk (of bloCnoot zolang de auteur niet kan worden teruggevonden). Zonder toestemming van de feitelijke auteur mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen. BloCnoot zal nooit toestemming geven indien de auteur niet teruggevonden kan worden. Mocht er sprake zijn van misbruik van de inhoud van het gepubliceerde werk op welke manier ook zullen er (in samenspraak met de auteur) stappen ondernomen worden.