248819
 
 
 
 
 

     Menu:

> Startscherm
> Schrijvers
> Verhalen
> Open verhalen
> FAQ
> Vintage

Sara
2; Chocolademelk
Door: little-ladybird
Commentaar van de schrijver:
eerder dan verwacht, maar hier dan deel 2, ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden!
Categorie: Drama / Roman
Geschatte leestijd: ca. 3 minuten

Het is al 3 uur als Sara eindelijk terugfietst. Net als die morgen fietst ze alleen. Ze geniet van de stilte, terwijl ze eens rustig nadenkt over de dag. Het was een drukke schooldag geweest, de klas was alles behalve stil. Meer dan één leraar had zijn handen vol gehad aan de druktemakers. Sara was niet zo nadrukkelijk aanwezig in de klas. Ach, een beetje kletsen af en toe, maar zo brutaal als sommigen van haar klasgenoten? Nee, dat was ze zeker niet.
Maar de drukte heeft ook voor Sara gevolgen gehad, om de klas te temmen, hadden veel leraren extra huiswerk gegeven. Sara zucht, ze heeft helemaal geen zin om haar huiswerk te gaan maken. Bovendien zal het thuis ook wel weer een drukke boel zijn. Plots beseft ze dat ze helemaal geen zin heeft om nu al naar huis te gaan. Ze kijkt éens om zich heen en besluit af te slaan, ze gaat naar het bos!

Hij lijkt enigszins bezorgd, is dit niet vragen om problemen? Een meisje alleen in het bos… Misschien is het tijd om in te grijpen. Hij is niet voor niets haar Beschermer. Even lijkt Hij te aarzelen. Dan ziet Hij het, Hij glimlacht.

Heerlijk, denkt Sara terwijl ze door het bos loopt. Het is voorjaar, en dat is in het bos duidelijk te merken. Er komen weer blaadjes aan de bomen, langzaam kleurt het groen. Sara geniet volop van al het nieuwe leven om haar heen. Ze gaat helemaal op in haar omgeving. Ze voelt zich net als het bos, ontwakend uit een koude winterslaap, de winterslaap van de sleur. Ze is klaar voor een nieuw warm leven, zoals het bos klaar is voor de zomer. Uitgelaten rent ze een eindje het bos in, en als een klein kind draait ze snel een pirouette. Ze schaterlacht om het konijntje dat verderop angstig wegspringt. Zo bewondert ze alles om zich heen…
“Sara!”
Verschrikt kijkt ze om, wie is dat? Ze was toch alleen? Dan ziet ze een eindje verderop David staan.
“David? Wat doe jij hier?”
“Ik zag je fietsen, toen je plots de andere kant uitging ben ik je maar achteraan gegaan. Maar wat doe jíj eigenlijk hier? Het is gevaarlijk zo in je eentje in het bos, er zou van alles kunnen gebeuren! Kom mee meis, dan gaan we snel weer naar huis, het is hier nog koud ook!”
“Oh, David, laten we nog even een eindje wandelen, ik ben er net. En jij bent er nu toch ook? Als we nu eens samen een rondje lopen?”
David zucht, hij wilde eigenlijk liever naar huis, maar hij ziet aan Sara dat ze erg graag nog even wil blijven en haar hier alleen laten, dat doet hij niet.
“Vooruit dan, maar ik krijg zo een kop warme chocolademelk van jou!”
Zo lopen ze samen door het bos, hij verwondert zich over zijn kleine zusje. Wat is ze een lief meisje. Hij denkt er ook wel eens anders over, maar op dit moment kan hij alleen maar heel veel van haar houden. Wat is ze toch anders dan zijn andere broers en zussen!

Er valt een zonnestraal door de wolken heen, die het bos even verlicht.
Hij is tevreden, het ging allemaal volgens zijn plan. Genietend kijkt hij neer op de twee figuurtjes in tussen de bomen. Sara is blij, en zo ziet Hij haar graag.


Even later zitten Sara en David thuis aan de chocolademelk. De tweeling kijkt verlekkerd toe. “Lukas ook totomel?”
Sara moet lachen: “Jullie willen natuurlijk ook hè? Kleine snoepers! Nou vooruit kom maar hoor, dan zal ik voor jullie ook chocomelk maken!”
Terwijl ze daar mee bezig is komt Bram binnen, hij lust ook wel chocolademelk!

Als vader Paul even later thuis komt, treft hij zijn hele gezinnetje gezellig rond de tafel. Dat is nog eens fijn thuis komen, denkt hij, heel anders dan toen ik vanmorgen wegging!
Helaas duurt het huiselijke tafereeltje niet lang, moeder moet eten koken, en veel van de oudere kinderen moeten huiswerk maken.
De rust in huis is dan ook snel geweken, zeker wanneer de tweeling het pak met het restje chocolademelk van tafel stoot. Lukas zet het op een krijsen, terwijl Sam de chocomelk van de grond likt. Paul zucht, welkom thuis…
Gepost op 22-01-2007 om 19:10 uur
537 keer gelezen
<< Vorige in deze serie

Alle verhalen in deze serie (Sara)
Alle verhalen van deze schrijver (little-ladybird)Door: EsQuizzy
Mooi!

Eerst eventjes bezorgd (bos?!), maar dat los je mooi op zo met dat andere perspectief.

Een paar heel kleine puntjes:

Meer dan een één leraar had zijn handen vol...

Dat maakt het lezen duidelijker.
é is trouwens ALT+130.

Ze kijkt is eens om zich heen en besluit af te slaan, ze gaat naar het bos!

Je zegt inderdaad 'is', maar dat is ècht een gemakkelijke uitspraak van het woord 'eens'.

...vragen om problemen?Een meisje alleen...

Spatie tussen het vraagteken en 'Een'.

Sara moet lachen: “jullie “Jullie willen natuurlijk ook hè?

Een citaat na een dubbele punt begin je met een hoofdletter. Als het een stelling zou zijn, heb jij gelijk: dan is het met een kleine letter.

Ik vind je schrijfstijl erg prettig. En dit is een 'lief' verhaal, dat doet het ook wel goed bij mij. Mooi contrast met 'reality' probleemverhalen.Gepost op 23-01-2007 Om 14:08

Door: EsQuizzy
Nog één kleine schrijverstip (als ik mag):

Het is al 3 drie uur als Sara eindelijk terugfietst.

Het staat mooier om getallen uit te schrijven, tenzij een getal deel is van een merknaam (Levi’s 501™) of het getal te groot is om redelijkerwijs gemakkelijk te kunnen lezen.

De voorkeur gaat dus uit naar: drieëndertig boven 33,
drie boven 3,
maar wel 1997 boven negentienhonderdzevenennegentig.

Schrijf vooral door, want ik ben beniewd naar het volgende vervolg!\Gepost op 23-01-2007 Om 15:49
bedankt! fijn dat je et zo goed doorleest! ik pas et zsm aan,met de plaating van deel 3, want hij is in de maak!
Gepost op 26-01-2007 Om 22:58

Door:
Hoi LLB,
Heel leuk die tussenvoegingen van haar beschermengel of is het de Heer? Hij staat met hoofdletter vermeld. Een engel heeft kleine letters, toch?

Maar het werkt heel mooi. Doet je nadenken over hoe het in het echte leven gaat. (Dat hun engelen voortdurend het aangezicht zien van mijn Vader... Matt 18.2)

Ga door, die Sara bevalt me!
Gepost op 23-01-2007 Om 22:46
mmz je hebt gelijk, maar het blijft zo ;) even erbuiten gelaten hoe het hoort, ik wil het jullie nog niet verklappen...
Gepost op 26-01-2007 Om 22:59

Door:
Hoi LLB,

Ik vind het een mooi en gezellig verhaal! De enige opbouwende kritiek die ik zou willen spuien is: Je gebruikt mijns inziens wel èrg vaak het woord 'bos'. Misschien kan je dat in het verhaal een paar keer omzeilen? Verder is het 'k ben nieuwsgierig wat er allemaal gebeuren gaat! In zó'n groot gezin gebeurd er altijd wel eens wat dus... Ik wacht met spanning af!!!
Gepost op 24-01-2007 Om 08:00
das waar! bedankt voor de hint, ik zal eens kijken wat we er mee kunnen! En dat grote gezin is inderdaad altijd leuk, en daarom ook zo leuk om over te schrijven!
Gepost op 26-01-2007 Om 23:00

Dit werk is ingezonden op http://www.blocnoot.nl en blijft te allen tijde eigendom van de feitelijke auteur van het werk (of bloCnoot zolang de auteur niet kan worden teruggevonden). Zonder toestemming van de feitelijke auteur mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen. BloCnoot zal nooit toestemming geven indien de auteur niet teruggevonden kan worden. Mocht er sprake zijn van misbruik van de inhoud van het gepubliceerde werk op welke manier ook zullen er (in samenspraak met de auteur) stappen ondernomen worden.