248819
 
 
 
 
 

     Menu:

> Startscherm
> Schrijvers
> Verhalen
> Open verhalen
> FAQ
> Vintage

Star Survival Camp
Eileen-aanmelding
Door: Tara
Commentaar van de schrijver:
Lezen!
Categorie: Diversen
Geschatte leestijd: ca. 2 minuten

-Miranda, Otto, Dylan-

Chicago, 15 Juni 2007.
In een reusachtige wolkenkrabber werd vergaderd. Het zaaltje was klein, met aan alle kanten ramen. Eileen, de secretaresse van Dylan, een van de directeuren van Star Survival Camps, drukte op de printknop. Uren was ze bezig geweest om de juiste personen te selecteren. Zelfs al stond er duidelijk op de poster dat het kamp was bedoeld voor personen tussen de 12 en 18 jaar oud, toch melden jongere kinderen zich aan.
Eileen begreep het wel. Maar toch moest ze deze aanmeldingen verwijderen. Ze maakten bij voorbaat al geen kans. Ze waren te jong, 12 was de minimumgrens. Maar goed ook.
Ze wist niet wat de raadsleden deze keer bedacht hadden, maar wat ze wel wist was dat er geen ruimte was voor jongere kinderen in die plannen. Ze nam de stapel papier die de printer had uitgespuwd op en liep het zaaltje waar de directeuren vergaderden binnen. Miranda, de enige vrouw in het gezelschap, was bezig een standpunt nader te verklaren. Midden in haar enthousiaste redevoering stopte ze. ‘Zijn dat de papieren met aanmeldingen?’ ‘Ja.’ Eileen gaf ze aan de slanke, in mantelpak gestoken vrouw, en verdween door de deur.
Miranda legde de stapel printjes op tafel. Ze werden onmiddellijk weggegrist. Miranda nam ook een stapeltje voor haar rekening. Al snel werden een deel van de aanmeldingen verfrommeld en weggestreept.
Toen begon de daadwerkelijke selectie, het zou uren duren. Otto, een andere directeur, zuchtte. Hij had een hekel aan deze vergaderingen. Waarom hij hier bleef werken? Hij wist het zelf niet!
Uren later waren de vergaderingen nog niet afgelopen.
Dylan stelde voor dat iedereen één persoon mocht voordragen. Het voorstel werd aangenomen, en de oudste man begon. Hij had gekozen voor een klein Chinees meisje. Ze werd afgekeurd vanwege het feit dat ze pas net bij haar pleegouders was. En dat was nu juist haar probleem, ze kon niet opschieten met de beste mensen… De volgende in rij was aan de beurt. Hij las het papier voor:
Naam: Frank Degroat
Geboortedatum: 24 mei 1992
Hobby’s: niet bekend
Nationaliteit: Nederlands
Nationaliteit ouders: vader Engels, moeder Nederlands
Gezinssituatie: ouders gescheiden, moeder depressief
Er werd gestemd, de uitslag was 1-4. Frank mocht mee. Op een persoon na vond iedereen dat hij in het groepje zou passen. De bijgesloten foto liet zien dat hij waarschijnlijk een perfecte leider zou zijn. Nu ging het sneller. Miranda, de laatste, las haar papier voor:

Naam: Amy Alice Holmes
Geboortedatum: 4 maart 1993
Hobby’s: muziek
Nationaliteit: Engels
Nationaliteit ouders: beiden Engels
Gezinssituatie: Amy heeft moeite met geboorte van zusje
Ook zij werd in het groepje gestemd. Het was nu al zo laat dat er werd besloten om de zitting uit te stellen tot de volgende dag…

Gepost op 21-12-2006 om 16:33 uur
428 keer gelezen
<< Vorige in deze serie

Alle verhalen in deze serie (Star Survival Camp)
Alle verhalen van deze schrijver (Tara)Door: prinses
Leuk dat je hier de andere kant belicht!
En je beschrijft goed de sfeer, hoe het er vrij 'zakelijk' aan toe gaat.
Gepost op 21-12-2006 Om 22:01

Door: EsQuizzy
Ik heb het vluchtig doorgekeken wegens mijn tijdelijke aanwezigheid op het Forum. Maarre... waaraan herken je een leider van een foto?

Gepost op 21-12-2006 Om 22:40
Aan de beschrijving kun je veel opmaken, en zoals je kunt lezen in het eerste verhaal, hebben ze al 10 jaar ervaring.
Gepost op 22-12-2006 Om 07:15

Door: EsQuizzy
En:

Nationaliteit: Nederlandse

...met een -e (van 'Nederlandse nationaliteit', het gaat hierbij niet om het geslacht).

Gepost op 21-12-2006 Om 22:43

Door: EsQuizzy
Amy heeft jouw geboortedatum.

Gepost op 21-12-2006 Om 22:45
Inderdaad! Vond ik wel grappig!
Gepost op 22-12-2006 Om 07:14

Door: EsQuizzy
Quote (Tara): Aan de beschrijving kun je veel opmaken, en zoals je kunt lezen in het eerste verhaal, hebben ze al 10 jaar ervaring.

H'm, als jij het zegt.
Ik vind het een zwak argument.
Leiderschapskwaliteiten hebben niets met uiterlijk en gezichtsuitdrukking op een foto (momentopname) te maken, maar met karakter. En wat voor uitdrukking iemand ook op een foto kan opzetten, iemands karakter is niet aan één pasfoto te zien.

Geef dan in je verhaal aan welke punten in de omschrijving van Frank die indruk geven. Je laat het nu alléén op die foto rusten.
Ik haal het namelijk niet uit de omschrijving die van Frank gegeven wordt.

Gepost op 22-12-2006 Om 09:34

Door:
Ho ho Es, ik ben het met je eens dat de beschrijving ook mee moet doen.
Maar deze mensen hebben inderdaad veel ervaring, al is niet duidelijk of ze daadwerkelijk met de jongeren te maken hebben. Als dat wel zo is, dan kunnen ze aan een goede pasfoto vast wel iets aflezen. Maar of die (latente) leiderseigenschappen eruit komen tijdens het kamp, dat weten ze natuurlijk niet. Misschien moet Frank zich daarvoor eerst wat meer in de juiste richting ontwikkelen.
Go Tara!
Gepost op 22-12-2006 Om 21:58
Dan kvoor de verdediging!!
Gepost op 23-12-2006 Om 18:38

Door: prinses
Ik ben het eerlijk gezegd met EsQ eens.
Als ze inderdaad veel ervaring hebben, zouden ze weten dat uiterlijk helemaal niets zegt. Dat kan juist heel misleidend zijn!

Wat is een goede leider?
Think about it...
Gepost op 23-12-2006 Om 21:41

Door:
Hé? Zegt het uiterlijk niks over iemand???

Hoe zit het dan met de uitdrukking van de ogen of de mond?

Aan iemands stem kan je vaak al zoveel horen.

Als iemand (altijd) 'doet alsof' zou dat voor een goed observeerder of een goede bekende wel (eens) te doorzien kunnen zijn.

Ik zeg het voorzichtig, maar intuïtie en de Heilige Geest laten je toch dingen zien die een ander misschien niet opvallen.
Gepost op 26-12-2006 Om 14:46

Door:
En een goed leider is inderdaad een kwestie van wat je zoekt in iemand.
Maar de kampleiding hoeft toch ook niet per sé het juiste te doen, misschien zoeken ze wel een baasje en geen 'dienend' leider zoals in het christendom gepropageerd wordt...
Ik roep maar wat...
Gepost op 26-12-2006 Om 14:50

Door: Auke-Willem (AW)
Elle: "Aan iemands stem kan je vaak al zoveel horen."

Dat valt niet mee met een foto, hè?

Discussieer lekker verder mensen, maarreh... Tara, schrijf jij vooral lekker verder!
Gepost op 28-12-2006 Om 16:16
Dank! Zal ik zeker doen!
Gepost op 03-01-2007 Om 13:12

Dit werk is ingezonden op http://www.blocnoot.nl en blijft te allen tijde eigendom van de feitelijke auteur van het werk (of bloCnoot zolang de auteur niet kan worden teruggevonden). Zonder toestemming van de feitelijke auteur mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen. BloCnoot zal nooit toestemming geven indien de auteur niet teruggevonden kan worden. Mocht er sprake zijn van misbruik van de inhoud van het gepubliceerde werk op welke manier ook zullen er (in samenspraak met de auteur) stappen ondernomen worden.