248819
 
 
 
 
 

     Menu:

> Startscherm
> Schrijvers
> Verhalen
> Open verhalen
> FAQ
> Vintage

Het Teller-complot
Het lot
Door: Auke-Willem (AW)
Commentaar van de schrijver:
Categorie: Diversen
Geschatte leestijd: ca. 2 minuten

Na een langdurig gebed besluit Hawkeye de Bijbel open te slaan. Hij opent het boek Jozua en begint te lezen. Na enkele seconden vormt zich een glimlach op zijn gezicht. Hardop leest hij nog eens het vers dat voor hem ligt:

'Daarna moet u een beschrijving van die zeven gebieden maken en die aan mij geven. Ik zal dan hier in Silo ten overstaan van de HEER, onze God, het lot voor u werpen.'

Wetend dat zijn God een praktische God is, loopt Hawkeye naar buiten. Na enig zoeken heeft hij drie steentjes gevonden. De ene is wit, de andere zwart en de derde rood. Wit is Nederland, Zwart is India en Israel is rood. Hij stopt de drie steentjes in zijn jaszak en rommelt er wat in om.
Hij pakt een enkel steentje uit zijn jaszak en houdt deze stevig vastgeklemd in zijn hand op zo'n manier dat hij niet kan zien welke steen het is geworden.
Hij gaat weer naar binnen en hangt zijn jas weer aan de kapstok naast de deur. Hij gaat op bed liggen en doet het licht uit. Dan wordt het steentje, nog steeds onzichtbaar dankzij het donker, op zijn nachtkastje gelegd. Met een rustig gevoel doet Hawkeye zijn ogen dicht. Hij dankt zijn hemelse Vader voor de uitkomst en wacht vervolgens op de slaap. De morgenstond zal hem laten zien waar hij heen moet gaan.
Gepost op 11-07-2006 om 10:25 uur
413 keer gelezen
<< Vorige in deze serie

Alle verhalen in deze serie (Het Teller-complot)
Alle verhalen van deze schrijver (Auke-Willem (AW))Door: Arnet
Yes... eindelijk een vervolg...

Is luidop een goed woord? of is hardop beter? Hier heb ik nu geen kaas van gegeten (eet ik toch al niet)
Gepost op 11-07-2006 Om 11:04

Door: EsQuizzy
Ha, Hawkeye! Tof gedaan!
Ik zou voor 'hardop' kiezen.

Gepost op 11-07-2006 Om 11:53

Door: kiezel
Mooi Hawkeye!

En m.b.t. hardop/luidop, zie http://taaladvies.net/taal/advies/vraag/507/

Vraag
Wat is het correcte woord: luidop of hardop?

Antwoord
Hardop is standaardtaal in het hele taalgebied, standaardtaal in BelgiŽ is daarnaast ook luidop.
Gepost op 11-07-2006 Om 12:57

Door: Auke-Willem (AW)
Ik geloof jullie!!! Het is gewijzigd!
Gepost op 11-07-2006 Om 15:24

Door: EsQuizzy
Waarom tt?

Gepost op 14-07-2006 Om 12:10

Dit werk is ingezonden op http://www.blocnoot.nl en blijft te allen tijde eigendom van de feitelijke auteur van het werk (of bloCnoot zolang de auteur niet kan worden teruggevonden). Zonder toestemming van de feitelijke auteur mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen. BloCnoot zal nooit toestemming geven indien de auteur niet teruggevonden kan worden. Mocht er sprake zijn van misbruik van de inhoud van het gepubliceerde werk op welke manier ook zullen er (in samenspraak met de auteur) stappen ondernomen worden.