248819
 
 
 
 
 

     Menu:

> Startscherm
> Schrijvers
> Verhalen
> Open verhalen
> FAQ
> Vintage

Bennie de Koe
Verdrietig
Door: victorious
Commentaar van de schrijver:
Categorie: Jeugd / Kinderen
Geschatte leestijd: ca. 2 minuten

Met een grote plof komt Bennie op de grond terecht. Daar zit hij dan, op de grond. Maar het aller ergste is, dat het hekje van Conny kapot is. „Wat zal Conny boos zijn als ze dit ziet!” zegt Bennie tegen zichzelf. „Wat moet ik nu doen?”

Bennie besluit om terug te gaan naar huis om daar spullen te halen om het hek te maken, voordat Conny het zou merken. Zo hard als Bennie kan rent hij over het kronkelende bospaadje langs het huisje van Diederik Duizendpoot. Daarna langs het huisje van Skwirrel de Eekhoorn en het huisje van Karel Kraai.
Als Bennie aankomt bij het huisje van Eva en Evert Zwijn struikelt hij over een wortel van een oude eik, die ver boven de grond uitsteekt. Met een harde klap komt hij op de grond terecht. „Dit is nu al de tweede keer dat ik val!” denkt Bennie bij zichzelf. Nu heeft Bennie niet alleen honger, maar is hij ook heel erg verdrietig. „Ik heb honger en waar zijn al mijn vriendjes toch heen?” snikt Bennie. Zielig en alleen gaat Bennie naar huis toe.
Gepost op 09-07-2006 om 01:01 uur
707 keer gelezen
<< Vorige in deze serie

Alle verhalen in deze serie (Bennie de Koe)
Alle verhalen van deze schrijver (victorious)Door: kiezel
Leuk, victorious, dat je mee schrijft!Let even op de tijd, je begint in v.t. maar de rest is in t.t. (net zoals de andere delen).

Het "dat is het" waarmee het vorige deel eindigt (vlak vóór de KRAK) blijft nu trouwens een beetje in het luchtledige hangen en verandert weer in een "Wat moet ik nu doen?"
Gepost op 10-07-2006 Om 09:38

Door: Auke-Willem (AW)
Interessant. Vooral omdat jullie qua stijl schrijven voor verschillende kinderleeftijden. Het taalgebruik suggereert dit tenminste.

Misschien een interessante vraag om hier te stellen: Welke leeftijd heb je in gedachten bij dit verhaal?
Gepost op 11-07-2006 Om 09:48

Door: EsQuizzy
HOE heet die eekhoorn?!Gepost op 11-07-2006 Om 10:09

Door: kiezel
Tja, Eddy Eekhoorn lag natuurlijk te voor de hand, dus is het Skwirrel geworden... Als dat nou zijn achternaam is en hij toch stiekem Eddy heet, dan wordt het E.Skwirrel...

M.b.t. de leeftijd: mijn eigen ervaring is dat jonge kinderen bij het voorlezen een heel brede interesse hebben. Zo kan ik zonder probleem een verhaaltje, geschreven voor vierjarigen, voorlezen aan mijn zoon van zeven. Andersom las ik mijn dochter van 3 (inmiddels 4) gewoon voor uit 'Pluk van de Petteflat', en reken maar dat ze daar maximaal geïnteresseerd naar geluisterd heeft!
Dus... 't Maakt niet zo heel veel uit dat we wat variëren met de leeftijd (ik richt me op een leeftijd vanaf 3 jaar tot ... tja eigenlijk onbegrensd).
Gepost op 11-07-2006 Om 10:17

Dit werk is ingezonden op http://www.blocnoot.nl en blijft te allen tijde eigendom van de feitelijke auteur van het werk (of bloCnoot zolang de auteur niet kan worden teruggevonden). Zonder toestemming van de feitelijke auteur mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen. BloCnoot zal nooit toestemming geven indien de auteur niet teruggevonden kan worden. Mocht er sprake zijn van misbruik van de inhoud van het gepubliceerde werk op welke manier ook zullen er (in samenspraak met de auteur) stappen ondernomen worden.