248819
 
 
 
 
 

     Menu:

> Startscherm
> Schrijvers
> Verhalen
> Open verhalen
> FAQ
> Vintage

De Bron
10. Diepe zucht
Door: Esther
Commentaar van de schrijver:
Categorie: Diversen
Geschatte leestijd: ca. 2 minuten

Michelle zuchtte nog een paar keer diep. Het huilen had haar goed gedaan, ook al voelde ze zich nu nog vermoeider dan dat ze al was. Eigenlijk wilde ze het liefst even op bed liggen, maar de gedachte dat Rhodé helemaal alleen beneden was, deed haar toch opstaan. Daarnaast kwamen er straks misschien wat gasten en Simon moest uiteraard vanmiddag nog een wandeling maken. Als hij dat wilde, tenminste.

Michelle liep naar de wasbak en dompelde haar gezicht in koud water. Ze droogde haar gezicht en bracht wat makeup aan. Zo, nu leek alsof er niets aan de hand was. Nog een keer zuchtte ze diep en toen draaide ze zich om, opende haar deur en liep naar de trap. Onderaan de trap stond Rhodé met een grote, gele envelop in haar handjes.
“Hai meid, sorry dat het wat langer duurde. Wat heb je daar in je handen?”
“Een envelop, hij lag op jouw bureau.”
“Maar Rhodé, je weet toch dat je niet aan de spullen mag komen die op mijn bureau liggen?”
Een beetje beteuterd keek Rhodé naar Michelle.
“Ja maar, deze heb je nog niet gezien. Hij lag er nog maar net!”

Michelle liep de trap af naar Rhodé en pakte de envelop uit haar handen. Haar oog werd gelijk getrokken naar het grote embleem van een huis. Daaronder stonden de woorden ‘Patrizky en Rönner – Notarissen’. De envelop was geadresseerd aan Michelle. Een bang voorgevoel begon zich meester van haar te maken toen ze nog een keer naar de namen keek. Michelle merkte dat haar handen begonnen te beven.
Rönner, was dat niet... Nee, dat kon toch niet? Na al die jaren... Nee, het was onmogelijk!
Gepost op 24-06-2006 om 20:54 uur
549 keer gelezen
<< Vorige in deze serie

Alle verhalen in deze serie (De Bron)
Alle verhalen van deze schrijver (Esther)Door: EsQuizzy
Mooi samenspel, zo. Leuk, Esther!

Ik maak hieruit op dat de kamer van Michelle op de tweede verdieping ligt.

Je hebt Rhodé en Michelle sneller samengebracht dan ik bedacht had. Ik had allerlei complicaties in gedachten die de bezorging van de envelop zouden vertragen, maar dit is ook prima.

Even:

'opstaan' is volgens mij één woord.

En typo'tje: 'Ze droogd haar gezicht en...'

Gepost op 24-06-2006 Om 21:44
Heej EsQ,

Nee, haar kamer bevindt zich op de 1e verdieping.
Je hebt de hal (begane grond), dan de trap naar de 1e verdieping en ergens daar aan het eind van de gang is Michelles kamer. Eigenlijk twee kamers, maar dat zal ik later beschrijven. De gasten zitten in aan de andere kant van de gang. Zal ik straks ook beschrijven. Daardoor is personeel en gasten van elkaar gescheiden. Misschien is de 2e verdieping voor Timmy en zijn ouders? Eventueel voor nog een andere werknemer plus gezin?
Gepost op 24-06-2006 Om 22:52

Door: prinses
Ja, ik had óók complicaties in gedachten...
Was ik net te laat met posten.

En ik wou mijn betrokkenheid op deze twist nog wel laten merken...
dus toch maar gepost.

Mooi beschreven Esther, hoe Michelle zichzelf weer terugbrengt naar 'sterk zijn'. Ik herken dat!

Gepost op 24-06-2006 Om 21:48

Door: EsQuizzy
Het probleem is dan, dat Rhodé met de spullen al een trap op was gegaan, en daar Mischelles kantoor op de eerste verdieping is.

Jij plaatst Rhodé onderaan een trap... en Michelle boveneen, als ze uit haar kamer komt.

Continuďteit is wel belangrijk, hoor... Wat er in een vorige post gemeld is, is wel degelijk belangrij voor wat er in een nieuwe post komt te staan...

Als ik ineens de zijdeuren op de keuken had laten uitkomen, zou het verhaal niet meer kloppen...

Bij open verhalen is het altijd: enorm goed lezen wat er geschreven is, en conclusies trekken uit subtiele dingen, en daarop verder borduren in nieuwe posts...

Als iemand schrijft over bruine vloerbedekking, en drie posts later is het ineens blauw...

Gepost op 24-06-2006 Om 22:56
Euhhh wie de schoen past trekke hem aan! Ik had het kantoor op de begane grond geplaatst. Jij hebt 'm ineens op de 1e verdieping gezet..
Of je bent vergeten te melden dat Rhode de trap weer naar beneden nam. Of heeft Michelle nog een kantoor, maar dan op de 1e verdieping? (hap hap)
Gepost op 24-06-2006 Om 23:15

Door: EsQuizzy
Je lijkt een bijzonder gedetailleerd idee bij de indeling van De Bron te hebben. Bijna alsof het een bestaande setting is, die jij kent, en je dat in dit verhaal gebruikt. Maar laat alsjeblieft wel ruimte voor de creativiteit van ons allemaal... Wij vinden het ook leuk om dingen te bedenken binnen de (summiere) door jou gegeven setting...Gepost op 24-06-2006 Om 22:59
Haha nee, ik ken De Bron niet als een bestaande setting en ja ik zal wat ruimte voor jullie overlaten ;) het was gewoon hoe ik het in mijn gedachten had. Maar ga je gang en verander de boel maar, is ook wel leuk. Maar blijf wel van Michelles kamer af, die is van mij!
Trouwens, naar ik begrepen heb, liet je Rhode alleen in de gang staan. Ze dropte de bezem enzo in het kantoor, maar ik zal even teruglezen. Misschien heb ik het wel mis.
Gepost op 24-06-2006 Om 23:13

Door: EsQuizzy
Wat betreft die trap (bloos): je hebt gelijk, ik vraag vergeving. Het kantoor was op de begane grond.

Zal ik meteen aanpassen in die post.

Inderdaad hebben we allemaal onze eigen gedachten, en dat moeten we allemaal (ik ook, dus) aanpassen aan wat we weergeven van onze ideeën...

Dank je voor de terechtwijzing! Correct!

Gepost op 24-06-2006 Om 23:21

Door: EsQuizzy
Kantoor ligt nu ook in mijn post op de begane grond, Rhodé heeft géén trap beklommen met de spullen in haar hand.Gepost op 24-06-2006 Om 23:24

Door: EsQuizzy
Michelle liep de trap af naar Rhodé en pakte de envelop uit haar handen.

Dit komt op mij een beetje agressief over van Michelle. Had je het ook zo bedoeld?

Gepost op 28-06-2006 Om 17:58
Nee, dit had ik niet zo bedoeld. Komt het echt agressief over? Het leek mij juist meer dan logisch nadat Rhodé haar verhaal had gedaan. Ik bedoel, Michelle zou dan niet tegen haar zeggen: "Leg maar weer terug." Het zijn uiteindelijk papieren voor 'volwassenen'. Je laat een kind toch niet met rekeningen door het huis sjouwen?
Gepost op 28-06-2006 Om 21:56

Door: prinses
Komt op mij niet agressief over hoor.
Als er nou stond:"...rukte de enveloppe..." of: "...pakte de enveloppe met een ruk...."
Gepost op 28-06-2006 Om 22:21

Door: EsQuizzy
Nou ja, op mij blijft het zo overkomen. Mag ik een alternatief voorstel;len om duidelijk te maken wat ik bedoel en de actie ook deels van Rhodé te laten komen (dat is eigenlijk wat een beetje bot op me overkomt: het lijkt zo alleen Michelle te zijn, die actief is in het pakken van de enveloppe):

Michelle pakte de envelop van Rhodé aan...

Actiever voor Rhodé, en dus meer interactie.

Niet dat ik vind dat je dit zou moeten gebruiken, maar alleen om mijn bedoeling duidelijk te maken. Ik snap nu dat je intentie niet zo was, is goed zo.

@ prinses: begrijp je wat ik bedoelde?

Gepost op 30-06-2006 Om 17:31

Door: EsQuizzy
Esther, let op:

Zo, nu leek alsof er niets aan de hand was.

het?

Gepost op 13-07-2006 Om 22:40

Dit werk is ingezonden op http://www.blocnoot.nl en blijft te allen tijde eigendom van de feitelijke auteur van het werk (of bloCnoot zolang de auteur niet kan worden teruggevonden). Zonder toestemming van de feitelijke auteur mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen. BloCnoot zal nooit toestemming geven indien de auteur niet teruggevonden kan worden. Mocht er sprake zijn van misbruik van de inhoud van het gepubliceerde werk op welke manier ook zullen er (in samenspraak met de auteur) stappen ondernomen worden.