248815
 
 
 
 
 

     Menu:

> Startscherm
> Schrijvers
> Verhalen
> Open verhalen
> FAQ
> Vintage

Keiharde dromen s3
432 Lichtbaken
Door: EsQuizzy
Commentaar van de schrijver:
Categorie: Diversen
Geschatte leestijd: ca. 2 minuten

Door de gang kwam het geluid van een bekende stem: Zijn jullie weer hier terug? Ik meende dat jullie naar boven zouden gaan!?
Het was de moeite waard om de directe en totale verandering van de uitstraling in Tirashyas ogen te zien. Met een enthousiaste kreet schoot het meisje tussen Lidhia, Elyina, Rehinor en toen de andere waterlingen door om even verderop in de gang en verder bij de tweesprong vandaan haar moeder in de armen te duiken.
Hoe komt u dr nou!? huilde ze van opluchting. Ook Silvaeo was al bij haar, gevolgd door Eliyna en Rehinor. Gabrille volgde verlegen met Lidhia, na een bemoedigende hoofdknik van Ishtaran en een zachte glimlach van haar oudste vriend de magister. Ook zij kreeg een nog ietwat verbaasde aai door Lidhias haar van Quevra, die na een korte uitleg van haar man verklaarde dat zij en haar metgezellen nog niet in deze gang terug waren geweest.
Heer Lersac hier heeft een belangwekkende ontdekking gedaan in de grot met de echos, kondigde de koningin aan, waarop ze met een armgebaar de wetenschapper naar voren haalde om verslag uit te brengen. Lersac hield zijn verslag echter vaag en maakte er een uitnodiging van om hen te volgen.

Even later daalde het gezelschap opnieuw af naar de bodem van de echogrot, al was het ditmaal met een ander doel. Ze lieten zich tijdens de afdaling naar een onbeduidend lichtpuntje ergens achterin de hal glijden een klein, luminescent lichtbaken, dat bij een lage opening in de wand lag.
Dus de zwarte bodem loopt tch dr onder die wand, merkte heer Murox op.
Die uitgesproken observatie vormt mt de plaatsing van de bouwstenen rond de hier tentoongestelde opening de bevestiging van onze reeds eerder opgeworpen theorie dat de paleisrots, zoals die bij allen bekend is, niet langer ons de mogelijkheid biedt om als een van origine natuurlijke rotspartij beschouwd te worden, sprak magister Toenak.
Huh? reageerde Eliyna, die die theorie nog niet had meegekregen. Dus de paleisrots is een gebouw!?
Of het van oorsprong als een gebw bedoeld is, is nog niet duidelijk, Hoogheid, nuanceerde Murox haar conclusie. Maar een bouwwerk is het zker!
Het antwoord op die vraag laat zich achter dze opening vinden, liet Lersac weten. De eerste ruimte daar is niet erg groot, dus lijkt het mij verstandig het eerst aan u, Majesteit, en generaal Korfos te tonen, waarbij ik verslag kan uitbrengen.
Silvaeo knikte, liet Lersac en de generaal voorgaan en schoof toen zelf door de opening, om een paar minuten later terug te keren met de uitnodiging aan alle waterlingen, die daar nog niet geweest waren, om hem te volgen.
Kan dat dan wl tegelijk? vroeg Gabrille.
Ja, meisje, antwoordde Silvaeo die vraag direct. De kamers daarn zijn weer groter. Kom maar kijken. Heer Ashtroc? U zult dit buitengewoon interessant vinden!

Gepost op 30-04-2012 om 13:25 uur
28 keer gelezen
<< Vorige in deze serie

Alle verhalen in deze serie (Keiharde dromen)
Alle verhalen van deze schrijver (EsQuizzy)Door: Yanaika
Zoo dus toch iets gevonden!!
En iedereen natuurlijk blij dat ze weer terug zijn!!!
Op naar de volgende wil nu toch ook wel weten wat daar is te beleven in die paleisrots Weer een mooie post!
Gepost op 30-04-2012 Om 16:28

Dank je, Yanaika!

Gepost op 01-05-2012 Om 06:55

Door: lady vi
Phew, gelukkig, ze zijn weer bij elkaar.
Leuk dat we nu met de wetenschappelijke lijn verder gaan, al lopen er natuurlijk andere lijnen door.
Ik blijf wachten! Maar ben zo langzamerhand ook wel erg nieuwsgierig naar Gabrille en haar wereld. Heeft zij even de controle over haar lichaam terug gehad en nu niet meer??
Gepost op 30-04-2012 Om 23:19

Als dat het geval is, heeft ze er niets aan gehad. =)

En ja, ik ben k benieuwd naar de volgende dag in nze kant van het verhaal, maar zo lang die dag nog niet begonnen is valt er niets over te schrijven.

En je zult het met me eens zijn dat ik beter het gekozen schrijfplan kan aanhouden. Een tijdje terug heb ik een intermezzo-post gedaan om te laten weten hoe het met Gabrille was. Aan die situatie is nog niets veranderd.

Kd367 en Kd426. =)

Gepost op 01-05-2012 Om 06:54

Door: EsQuizzy

Leuk idee, dat dit de laatste Kdpost is die op de oude site gepost is.

Gepost op 02-05-2012 Om 20:50

Dit werk is ingezonden op http://www.blocnoot.nl en blijft te allen tijde eigendom van de feitelijke auteur van het werk (of bloCnoot zolang de auteur niet kan worden teruggevonden). Zonder toestemming van de feitelijke auteur mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen. BloCnoot zal nooit toestemming geven indien de auteur niet teruggevonden kan worden. Mocht er sprake zijn van misbruik van de inhoud van het gepubliceerde werk op welke manier ook zullen er (in samenspraak met de auteur) stappen ondernomen worden.