248816
 
 
 
 
 

     Menu:

> Startscherm
> Schrijvers
> Verhalen
> Open verhalen
> FAQ
> Vintage

Dagboek
van een docent 2
Door: Rapunzel
Commentaar van de schrijver:
Categorie: Eigen beleving
Geschatte leestijd: ca. 4 minuten

Nou, nou, het was me het weekje wel. Vorige week, dan.
Kijk, dat je als docent nergens veilig bent voor je leerlingen is een algemeen gegeven. Doe je net als ieder mens je boodschappen H mevrouw, wat doet hier?!. Standaardantwoord: Tsja, geen idee, ik ben denk ik verdwaald. Nog geen half uur later, wt nee, nog geen mint later vind je jezelf terug op Facebook: Ik zag de mevrouw boodschappen doen Net alsof dat een groot wereldwonder is dat zijn toch de leuke momentjes, die voor een glimlach op mijn gezicht zorgen =D

Een middagje de stad in met je vriendinnen en je komt leerlingen tegen. Gezellig in het weekend met een vriend wandelenen je bent na het weekend gegarandeerd getrouwd. Dat sowieso op z`n minst, liefst nog mt kinderen. En een waardeoordeel over de betreffende vriend laat ook nit lang op zich wachten. Wat dan op zich ook nog wel weer grappig is.

En dat je je dan `s avonds laat eens een keer, na drie mailtjes met het verzoek even op Facebook te komen, laat verleiden tot zinloze gesprekken op Facebook als deze:

Leerling 1: Waarom heb ik het probleem dat ik met Duits alles zo moeilijk in me kop krijg en met Engels binnen no time klaar ben....
Leerling2: Omdat het een rottaal is Haha blz. 22+23 ken ik nog niet en ik zit al vanaf 17:00 uur te leren.
Leerling 1: Hahaha
Mevrouw @Leerling 1: hahaha??????? =p
Leerling 3: Ik ken het probleem
Leerling 1 @Mevrouw: Jaaaaa... haha
Leerling 1 @Leerling 3: jep it s*cks
Mevrouw @Leerling 1: Dat probleem: JA. Duits: NEE =D
Maareh je mag je frustratie bij mij komen afreageren, hoor. Heb nog 3 kamers waar het behang van de muur af moet =p Maken morgen wel even een afspraak (datum/tijd) Hahaha ;)
Leerling1 @Mevrouw: hahaha, heel toevallig ga ik dat van het weekend op mijn eigen kamer doen.
Mevrouw @Leerling 1: Nou dat is ook toevallig! Leuk! Maareh ga eerst maar even oefenen op je eigen kamer dan, met behang eraf halen ;)
Leerling1 @Mevrouw: haha, we willen niet dat het verkeerd gaat he
Mevrouw @Leerling 1: Nee, inderdaad ;) Jij snapt hem!! =D Als je eenmaal de slag te pakken hebt... =p
Leerling1 @Mevrouw: Inderdaad! =D
Leerling 4: Jufjuf ik stel voor dat we het uitstellen tot na de meivakantie, goed plan juffie!! =)
Leerling 1: Nee, naar vrijdag. Na de meivakantie hebben we mondelinge examens! Pleaseee mevrouw? Pleaseeee?
Mevrouw @ Leerling 1 en @ Leerling 4: Morgen zien we wel verder. Morgen sowieso SO. @Leerling 4: na de meivakantie: Nope, gaat niet. Met name om de reden die leerling 1 al aangaf =) @Leerling 1 vrijdag zou een optie zijn, maar dat ga ik nu niet meer beslissen... vorige keer hadden jullie elkaar ook helemaal nerveus gemaakt en toen had bijna iedereen alsnog een (heel) goed punt =D Maak je niet al te druk, komt vast goed ;) Welterusten voor straks dames en tot morgen!!
Leerling 1: hmm..... *hopen* *hopen* U ook weltrusten alvast, mevrouw!!!!
Leerling 4: Truste JUFFIE!!!!
Mevrouw: =)
Leerling 5 @Mevrouw: zullen we de toets ruilen? =)
Leerling 6: Huh so die hebbe we woensdag pas zeiden ze
Mevrouw @Leerling 6: wie is "ze"?
Mevrouw @Leerling 5: welke toets wil je ruilen? =) Hij staat op WRTS, ff kopiren van Leerling 3 ;)
Leerling 5 @Mevrouw: we hebbe avondpraktijk en nog geen tijd om te leren gehad. =(
Mevrouw @Leerling 5: Ik denk aan jullie =)
Leerling 6 @Mevrouw: Haha ze is ik en iedereen haha we hebben hem allemaal op woensdag staan. Maar wanneer hebben we hem nu ander moet ik dadelijk nog gaan leren haha
Mevrouw @Leerling 6: Allemaal h... zucht... =( Wat moet ik toch met jullie, hahaha. Ik zou zo maar eens lekker gaan slapen. Veel beter idee ;)
Leerling 6 @Mevrouw: Haha ik sta nog op het station van avondpraktijk haha maar is goed. Welterusten mevrouw! Tot morgen!
Mevrouw @Leerling 6: =)


Ja, dat valt dan nog net binnen mijn marge, want ik hou van m`n werk en ik vind de meeste van mijn leerlingen echte lieverds. En daar kan ik dan zo van genieten, k of misschien wel juist van deze zinloze, maar oh zo grappige en zoete acties. Mr
Ja, mr

Als je toch in Veenendaal loopt, even uitwaaien en nagenieten van een geweldige bruiloft van een vriendin uit Veenendaal die dag ervoor, dan verwacht je toch cht niet: Mevrouw!! H mevrouw!!! te horen. En vervolgens bij het omdraaien een hevig zwaaiende en roepende leerling uit het Zuiden des lands te zien. Het kan aan mij liggen, maar zo`n 90 kilometer van huis verwacht ik toch echt geen leerling met zijn vader tegen te komen, op een koude zaterdagmiddag, zomaar ergens in Veenendaal. Al vond ik de blikken van de mensen op straat goud waard en was ik stiekem toch wel heel blij met de herkenning en vrolijke begroeting van mijn leerling.

Of dit k op Facebook of Twitter terecht gekomen is? Geen idee, maar het zou me werkelijk waar niks verbazen =)
Gepost op 24-04-2012 om 11:40 uur
49 keer gelezen
<< Vorige in deze serie

Alle verhalen in deze serie (Dagboek)
Alle verhalen van deze schrijver (Rapunzel)Door: EsQuizzy

Wl op bloCnoot, in ieder geval...Gepost op 24-04-2012 Om 11:49
Hihi =)
Gepost op 24-04-2012 Om 22:01

Door: Yanaika
Leuk Rapunzel!!
Dat doen wij nog niet op school met de leraren chatten haha!!
Leuk
Gepost op 24-04-2012 Om 15:26
Ach ja, eerste keer. Ben zeker niet van plan er een gewoonte van te maken. Dat gaat niet werken. Zo nuttig was het "gesprek" niet, haha =)

Maareh dank je, Yaiks! =)
Gepost op 24-04-2012 Om 22:06

Door: lady vi
Leuk is ie weer! En ook goed om te horen dat je zo n leuk contact met leerlingen hebt. Heel belangrijk en waardevol!

Grappig, je komt dus uit het zuiden des lands en dan in Veenendaal een leerling tegenkomen? Dat verzin je inderdaad niet!
Gepost op 24-04-2012 Om 20:12
Dank je, lady vi! =)

Absoluut, (een goede balans vinden in) het opbouwen van een goed contact en een vertrouwensband met de leerlingen is heel belangrijk en waardevol idd.

Woon zelf in Brabant, maar een redelijk groot deel van mijn leerlingen komt uit Limburg. Zo ook deze leerling, die ik in `t Veen tegenkwam.
Gepost op 24-04-2012 Om 22:10

Door: EsQuizzy

H Rap! Kom jij uit het zuiden des lands?

Gepost op 24-04-2012 Om 21:38
=P

Gggg...
Tsss...
Pfff...

Nh-h!

;)

=)
Gepost op 24-04-2012 Om 22:12

Door: lady vi
Ja, iemand uit Limburg zo ineens in Veenendaal zien is niet echt het verwachte scenario!
Ik werk in Brabant, prachtige mensen daar. Als voormalig Edese/Soestse kan ik errug genieten van de Brabanders, vooral in mijn werk (spreek veel patinten aan de telefoon).
Gepost op 24-04-2012 Om 22:52

Door: EsQuizzy

Vanuit Veenendaal en Drente gezien is Noord-Brabant k "het zuiden des lands", lady vi!

Limburg is dan nt weer "de overtreffende trap".

Gepost op 25-04-2012 Om 09:35

Door: EsQuizzy

@Rapunzel: Gggg! Tssss! Pfff!!!

Gepost op 25-04-2012 Om 09:36

Door: EsQuizzy


O. Zie n pas 24-04 22:10.Gepost op 25-04-2012 Om 09:39

Door: lady vi
Haha, kan je vertellen, Esquizzy, wij wonen nog net in Gelderland maar ze zeggen hier al wel gij en we hebben een zachte g, zelfs ik al bijna. Dus dan hoor je al wel bij het zuiden des lands! Voel me al helemaal ingeburgerd!
Gepost op 25-04-2012 Om 12:35

Dit werk is ingezonden op http://www.blocnoot.nl en blijft te allen tijde eigendom van de feitelijke auteur van het werk (of bloCnoot zolang de auteur niet kan worden teruggevonden). Zonder toestemming van de feitelijke auteur mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen. BloCnoot zal nooit toestemming geven indien de auteur niet teruggevonden kan worden. Mocht er sprake zijn van misbruik van de inhoud van het gepubliceerde werk op welke manier ook zullen er (in samenspraak met de auteur) stappen ondernomen worden.