248816
 
 
 
 
 

     Menu:

> Startscherm
> Schrijvers
> Verhalen
> Open verhalen
> FAQ
> Vintage

Leven in elfenland
Gilraen 4
Door: Masha
Commentaar van de schrijver:
Dit is een deel waar we weer een nieuw personage, een ras, ontmoeten zullen.
Categorie: Elfjes
Geschatte leestijd: ca. 2 minuten

Voor sommige mensen was het lastig om iemand te achtervolgen en voor sommige was dat niet zo. Gilraen zou Haelle moeten kunnen vinden maar kan het niet de enige oplossing die er nog is zal ze moeten gebruiken. Ze zal de waterelfen om hulp moeten vragen.
Ze kunnen niet goed achtervolgen maar wel lokken. Haelle zal een keer buiten komen en ze zit in de goede omgeving. Als elk watertje bezet zal zijn door waterelfen die haar lokken en in hun greep zullen houden to zij er is dan zal ze Haelle als nog kunnen spreken.
Om niet nog meer tijd te verspillen gaat ze snel mogelijk naar het meertje dat ze in de verte ziet.
Ze maakt de eeuwenoude bewegingen in het water en spreekt de eeuwenoude woorden uit in de hoop op een reactie, het liefst zo snel mogelijk.
“Hoi, we waren een feestje aan het bouwen doe je mee? Het is erg gezellig!” Zegt de heldere stem van Ireth Ancálimon.
“Ireth het is geen tijd voor feestjes, spelletjes en vrolijkheid.” Ze hoort dat haar stem wel erg streng klinkt maar weet dat ze anders het meisje nooit zo ver krijgt om te helpen. “Haelle is weg, ze is op aarde, en woont bij de mensen. We moeten haar vinden en terugbrengen. Luthién gaat ook om met de mensen. We moeten hen helpen, redden. Help me! Ik kan Haelle niet vinden ondanks dat ik al dagen lang zoek. Help ons en denk aan De Voorspelling!”
Ireths gezicht is van een ongelooflijk bleekblauwe kleur naar een gewoonweg witte kleur gegaan.
“Een keuze heb ik niet en helpen zal ik maar onthoud één ding. Water dooft vuur.”
De dreigende woorden van Ireth klinken nog door in haar oren als Ireth verdwenen is. Water dooft vuur maar vuur kan ook op water branden. Waterelfen en vuurelfen hebben nooit echt een goede band gehad. Vuurelfen gebruikten de waterelfen over het algemeen voor eigen doelen en waterelfen hebben vuurelfen nooit nodig gehad, terwijl andersom dat wel zo was.
Gilraen weet net of ze Ireth vertrouwen kan. Ze kan echter zelf ook niets meer doen en heeft geen andere keus meer dan vertrouwen op de immer vrolijke waterelfjes.
Nu kan ze alleen nog maar hopen dat het goed gaat op deze manier en dat Haelle snel gevonden kan worden en nog behoed kan worden voor de fout die ze maken zal als ze te lang blijven zal.
Tijd is voor het eerst een vijand van Gilraen, een vijand die ze niet kan verslaan, een vijand waarvan ze hoopte hem nooit als vijand te hebben. Misschien zal hij haar vandaag niet zo hard aanpakken, zo hoopt ze.
Gepost op 22-03-2012 om 09:15 uur
25 keer gelezen
<< Vorige in deze serie

Alle verhalen in deze serie (Leven in elfenland)
Alle verhalen van deze schrijver (Masha)

Dit werk is ingezonden op http://www.blocnoot.nl en blijft te allen tijde eigendom van de feitelijke auteur van het werk (of bloCnoot zolang de auteur niet kan worden teruggevonden). Zonder toestemming van de feitelijke auteur mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen. BloCnoot zal nooit toestemming geven indien de auteur niet teruggevonden kan worden. Mocht er sprake zijn van misbruik van de inhoud van het gepubliceerde werk op welke manier ook zullen er (in samenspraak met de auteur) stappen ondernomen worden.