248816
 
 
 
 
 

     Menu:

> Startscherm
> Schrijvers
> Verhalen
> Open verhalen
> FAQ
> Vintage

Queeste
1. Bestemming
Door: lady vi
Commentaar van de schrijver:
Bij deze mijn eerste post hier op Blocnoot. Spannend om iets dat tot nu toe alleen nog vaag in mijn hoofd bestaat, zomaar aan anderen toe te vertrouwen. Het is een begin, en ik hoop dat ik er van leren kan. Veel leesplezier!
Categorie: Drama / Roman
Geschatte leestijd: ca. 2 minuten

‘Ah nee…’
Marit van Hemert kon een gefrustreerde uitroep niet onderdrukken, terwijl ze keek naar het schermpje van haar smartphone dat oplichtte.
Bah. Waarom moest Jasper nu juist dáár zijn steentjes neerleggen? Met al die E’s had ze toch al geen kans op een hoge score, maar die ene triple woordwaarde lag nog te lonken. Het plan dat ze daar voor had, was nu vervlogen met het irritante ‘tuinset’ dat haar broertje had neergelegd. Met een zucht keek ze naar haar rijtje steentjes.
Die 3 E’s, een S en en T, natuurlijk die stomme Q die ze nooit kwijt kon…
Nergens een vrije A om qat te leggen, en voor de rest had je een U nodig. En die had ze niet, al het hele spel lang niet.
‘Stom spel,’ mopperde ze zacht terwijl ze naar andere opties zocht op het speelbord. Op dat moment onderbrak een monotone stem haar gedachten.
Dames en heren, we naderen station Arnhem Centraal. U kunt hier overstappen voor de sprinter richting Zutphen en de stoptrein richting Doetinchem, alsmede voor de intercity richting Zwolle. Deze trein rijdt verder als intercity naar Utrecht en Amsterdam en heeft als eindbestemming Den Helder.
Met een ruk kwam Marits hoofd omhoog vanuit de gebogen houding. De trein, dat is waar ook! Had ze daarnet echt hardop zitten mopperen? De deels verbaasde, deels geamuseerde gezichten van haar medepassagiers deden haar het ergste vermoeden. Met een vuurrood hoofd griste ze haar tas van de stoel naast zich, propte haar telefoon en ongelezen boek er in en stond haastig op.
‘Mevrouw, uw paraplu,’ zei een aardige oude man die een rij achter haar zat. Marits gezicht werd zo mogelijk nog roder. ‘Dank u wel,’ mompelde ze en met haar paraplu onder haar arm rende ze de trein uit.

Pas buiten op het perron voelde ze haar wangen langzaam weer wat afkoelen. Marit schudde haar hoofd. Wat kon het haar ook schelen wat anderen van haar dachten? Daar ging het toch helemaal niet om? Maar waarom deed het haar dan kennelijk zo veel...
Nog een keer dat schudden, alsof ze haar gepieker van zich af wilde zetten. Eén hand greep alweer naar de smartphone, toen een bekend deuntje over het perron schalde.
Verrast keek Marit op, en meteen voelde ze een niet te onderdrukken kriebel in haar buik. Dat was waar ook! Ze was precies op tijd gekomen voor de CityNightLine naar Basel!
Even twijfelde ze – ze had nog genoeg te doen thuis, en kon haar tijd goed gebruiken.
Toen kwam er langzaam een glimlach op haar gezicht. Met vastberaden passen liep ze de richting uit van het spoor dat zojuist was omgeroepen.
Gepost op 13-03-2012 om 19:52 uur
85 keer gelezen

Alle verhalen in deze serie (Queeste)
Alle verhalen van deze schrijver (lady vi)Door:
Leuk begin, lady vi en welkom op BloCnoot.

Ben benieuwd naar het vervolg.

Gepost op 13-03-2012 Om 19:58

Door: Rapunzel
Hihi, leuk lady vi!

Ook erg herkenbaar dit. Naast drwasomething is dè nieuwe trend in mijn mentorklas op dit moment wordfeud.

Net als schrijver, heet ik je welkom op bloCnoot èn ben ik benieuwd naar het vervolg
Gepost op 13-03-2012 Om 20:05

Door: Yanaika
Net zoals Schrijver en Rapunzel vind ik het een heel leuk begin!
En ben benieuwd hoe het verder gaat
Gepost op 13-03-2012 Om 20:32

Door: lady vi
Dank jullie wel!
Ik ben hier gekomen via EsQuizzy, maar wil proberen zoveel mogelijk verhalen te lezen en ook te reageren.
Niet altijd makkelijk (heb gezin en baan, druk leven en weinig computertijd) maar ik wil het graag proberen!
Gepost op 13-03-2012 Om 20:48

Door:
Dan ben je niet de eerste die hier gekomen is via EsQuizzy.


Ik zou zeggen, neem rustig de tijd. Het moet wel ontspannend zijn.
Gepost op 13-03-2012 Om 20:57

Door: EsQuizzy

“In that case, Lady Vi, may I suggest you most certainly not view any of this as an obligation of any sort?” asked an old acquaintance, throwing back the cap of his blue velvet habit and reaching for his staff. Fraghiriun continued, “You will most kindly forgive my hasty departure. I have a most enchanting flagship to catch…”Leuk begin, Vi. Sterke schrijfstijl, ook. En heel eigentijds, al is het nadeel van dit soort rages dat ze ook gauw weer voorbij zijn, en dan uitleg vergen in verhalen van slechts enkele jaren geleden…Gepost op 13-03-2012 Om 21:05

Door: lady vi
Fraghiriun! Missed you! Thank you for your kind reminder. I will see this as a pleasure, and not as an obligation of any kind!

The King Father was 1 van de redenen dat ik hier weer kwam: omdat ik dat nog steeds uit wilde lezen... Maar ik heb al ontdekt dat er nog veel meer moois te lezen is hier!
Gepost op 13-03-2012 Om 22:07

Door:
King Father staat hier niet, Lady vi. Helaas. ik vind dat verhaal ook erg mooi en zou het graag nog eens willen lezen.
Gepost op 13-03-2012 Om 22:09

Door: EsQuizzy
KiFa is nog lang niet af. Ik ben jaren geleden halverwege Kifa·2 blijven steken, en Keiharde dromen kwam er tussendoor. Die heeft meer prio, tot die klaar is. Dan heb ik nog genoeg projecten liggen om mee verder te gaan (Het Alpha Cygnus project, Rots en The King Father, bijvoorbeeld). Dus. Voorlopig nog genoeg te doen.Maar, Lady Vi, je had KiFa·1 toch compleet gelezen??? Of was die nog niet klaar in die tijd?

Gepost op 14-03-2012 Om 08:52

Door: kiezel
Welkom!
Mooie eerste post!
Verder!
Gepost op 14-03-2012 Om 13:19

Door: inem
Eej! Jij bent ook nieuw! Hebben we 2 nieuwe, of niet?
Gezellig!
Je kunt goed schrijven...benieuwd hoe het verder gaat!
Gepost op 14-03-2012 Om 14:00

Door: lady vi
Dank jullie wel!
Enne, Esquizzy: ik weet niet meer zeker hoever ik was gekomen met KiFa...
Gepost op 14-03-2012 Om 14:51

Door: EsQuizzy
Doe dan eerst maar Kd.

Gepost op 14-03-2012 Om 15:05

Door: EsQuizzy
Maarre… Ik proef dat er stemmen opgaan om KiFa hier te gaan posten?Gepost op 14-03-2012 Om 20:08

Dit werk is ingezonden op http://www.blocnoot.nl en blijft te allen tijde eigendom van de feitelijke auteur van het werk (of bloCnoot zolang de auteur niet kan worden teruggevonden). Zonder toestemming van de feitelijke auteur mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen. BloCnoot zal nooit toestemming geven indien de auteur niet teruggevonden kan worden. Mocht er sprake zijn van misbruik van de inhoud van het gepubliceerde werk op welke manier ook zullen er (in samenspraak met de auteur) stappen ondernomen worden.