248816
 
 
 
 
 

     Menu:

> Startscherm
> Schrijvers
> Verhalen
> Open verhalen
> FAQ
> Vintage

Keiharde dromen s2
411 Onafwendbaar
Door: EsQuizzy
Commentaar van de schrijver:
Categorie: Drama / Roman
Geschatte leestijd: ca. 3 minuten

„Hè!?” reageerde Tirashya, toen ze de twee laatste kerkers aan weerszijden van de gang bereikte. Ze zweefde nu stil in het water met haar begeleiders achter haar en stootte nogmaals een impuls uit om zeker te zijn van wat ze meende waargenomen te hebben. „Ja! Daar schuin boven de kerkers links is een kamer!” meldde ze.
„Dat is een mooie ontdekking, meisje!” vond Silvaeo.
„Ik kan alleen geen opening vinden, die ernaartoe leidt,” vulde Tirashya haar rapportage aan.
„…Geen ópening!?” controleerde haar vader zijn gehoor.
„Nee!” bevestigde Tirashya direct. „Vanuit deze gang niet, in ieder geval! Gewoon, massieve rots… Het spijt me…”
„Dat hoeft jou niet te spijten, meisje,” reageerde Silvaeo goedmoedig. „Jij kunt er niets aan doen dat er geen doorgang is — althans, van hier uit. Maar dat betekent wèl, dat ik je ga vragen ons naar de buiteningang van jouw geheime gang te leiden.” Tirashya haalde eens diep water, en liet het langzaam weer uit haar kieuwopeningen ontsnappen, waar het warm langs haar heupen stroomde. Haar vader had het bedroefde gebaar waarschijnlijk opgemerkt, want ze hoorde hem vriendelijk zeggen: „Meisjelief, er liggen nog geheimen verborgen in het gangenstelsel. Volgens het Tablet van Grecadec eindigde de Geheime Gang van Docon ergens in jóúw geheime gang, Tirashya! Zou het niet mooi zijn als we die historische schat zouden vinden? De gang, waarin de gevangenen verborgen en in leven gehouden werden, tégen het slechte bevel van koning Atefor in?”
Tirashya voelde dat haar vader daarmee een gevoelige snaar in haar karaktertje raakte, geboeid als zij altijd was geweest door de oude verhalen van haar volk. Ze voelde óók, dat ze geen enkele effectieve weerstand zou kunnen bieden tegen dat argument van haar vader. Het volgende wat ze voelde, was hoe haar weerstand oploste in haar eigen wil.
„Dan moeten we naar de paleistuin,” kondigde ze haar instemming aan — opgewekter dan ze van zichzelf verwacht had.

Voor Gabriëlle was de verrassing niet zo groot als de schok, die de waterlingen te verwerken hadden gekregen bij het lezen van het verslag van Matarc. Terwijl Toenak voorlas, had zij vanuit de erin beschreven verhalen en kinderliedjes visioenen van een prachtige onderwaterwereld, waarin vergankelijkheid een proces was dat vele malen langer duurde dan in het zoute zeewater, techniek en wetenschap vergevorderde disciplines vormden en de toppen van de bergen nergens tot boven de waterspiegel reikten. Maar dat beeld vertroebelde toen Matarc verslag deed van een legende waarin de waterlingen in opstand kwamen tegen de Almachtige en hun eigen slechte daden met hun eigen technologie tot gevolg hadden, dat een zware natuurramp onafwendbaar bleek en de Almachtige een vluchtweg bood waar slechts weinigen uiteindelijk gebruik van maakten. Die selecte groep waterlingen zou in hun nieuwe locatie het fundament leggen voor de beschaving die nu als Liliaño bekend stond…
Heer Ashtroc was duidelijk aangeslagen door wat hij hoorde en las. Gabriëlle had er veel minder moeite mee om te aanvaarden wat ze hoorde: ergens kwamen veel details haar wel bekend voor. Ze zag overeenkomsten met andere verhalen die ze gelezen en gehoord had, uit zowel recente boeken als de bijbel.
De natuur van de toenmaals dreigende ramp en de omschrijving van de geboden uitweg raakten haar nog het meest…

Gepost op 29-01-2012 om 11:48 uur
92 keer gelezen
<< Vorige in deze serie

Alle verhalen in deze serie (Keiharde dromen)
Alle verhalen van deze schrijver (EsQuizzy)Door: Rapunzel
Even zonder dat ik teruggelezen heb hoor, maar zwemt Tirashya nu wèl een klein stukje de gang in waar ze eerst niet in wilde zwemmen??

En ik had even een hûh?-momentje bij de zin over vergankelijkheid en het zoute zeewater

Ben weer benieuwd waar dit allemaal toe leidt!

Gepost op 29-01-2012 Om 18:41
Eventjes teruglezen, dan. Dit is een andere gang op een ander niveau - en in een andere richting.

Om duidelijk te zijn: dit gaat over het achterste stuk van de oostelijke gang die de paleisschacht met de draaibare cilinder met de mijnschacht in de ronde kamer verbindt. Die gang loopt nog een stukje door voorbij de ronde kamer. Daar zijn ze nu.

De gang(en) die Tirashya beslist niet wilde bezwemmen bevinden zich aan het "einde" van de noordwestelijke gang onderaan de mijnschacht, die dus vanuit de ronde kamer naar beneden loopt.

Het wordt, denk ik, weer tijd voor een grafische update. =)

Wat betreft dat huh-momentje: begrijpelijk. Die zin komt uit het boek van Matarc al kan Gabriëlle zich er wel wat bij voorstellen. Misschien moet ik daar iets van toevoegen in deze post. Ik was van plan het in een volgende post verder uit te leggen.

Tja, waar dit allemaal toe leidt...

=)

Gepost op 29-01-2012 Om 19:09

Door: EsQuizzy

Om het verschil tussen Tirashya’s reacties op de beide gangen te verklaren: op dit moment vormen de echo’s in haar hoofd een duidelijk beeld van een duidelijk afgebakende ruimte. De echo’s die vanuit de openingen in de mijngang op haar af kwamen, vormden door de overweldigende hoeveelheid aan echo’s een dusdanig vervormd beeld dat het geheel verward werd en Tirashya erdoor beangstigd werd.

=)

Gepost op 29-01-2012 Om 19:15

Door: Rapunzel
Ja, juist, dat verwarde mij even @19:15.

Kan me nu ook wel weer herinneren, dat ze idd wegzwommen van die betreffende gang... Maar misschien wel handig voor als ik straks weer verder lees (als jij weer nieuw gepost hebt), dat ik wèl even weer een paar postjes terug lees alvorens de nieuwe te lezen

Euhm... Matarc is toch niet Toenak in het kwadraat, hè

Oh, ik wil je geen extra werk bezorgen of zo, hoor. Mijn ruimtelijk inzicht is toch niet al te goed, haha

Thanx for the splaining!
Gepost op 29-01-2012 Om 19:24

Matarc? Toenak²?

Nee, eerder andersom. =)
Er kan er maar één de èchte zijn, tenslotte. =D

Gepost op 29-01-2012 Om 19:27

Door: EsQuizzy

De post ná Kd·254 bevat een schets die nog steeds actueel is.Gepost op 29-01-2012 Om 19:33

Speaking of ruimtelijk inzicht.

Weten jullie mij al te vertellen waar Liliaño ligt, of is die ontdekkingsreis voortijdig gestrand?

=)

Gepost op 29-01-2012 Om 19:52

Door: Rapunzel
Zal je nog erger vertellen, we hebben er een amateurastronoom bijgehaald
Gepost op 29-01-2012 Om 19:56

...

Ben sprakeloos. Die laatste screenshots van mij geven jullie alles wat je nodig hebt om het zèlf met Stellarium uit te vogelen.

Ik heb zelfs uitgelegd hóé! =D

Gepost op 29-01-2012 Om 20:06

Door: Rapunzel
JIJ speechless... IK vroeg me vrijdag af waarom ik daar niet éérder aan gedacht had!
Maar als hij geen tijd heeft, no worries dan puzzel ik met alle plezier weer lekker zèlf verder Twas alleen afgelopen tijd ff zo dat aandacht, tijd en energie ergens anders meer gevraagd en benodigd waren

Eigenlijk wel jammer dat er nog geen computerprogrammaatje bestaat om uitgewiste/verborgen onderdelen/stukjes op screenshots weer zichtbaar te maken

Gepost op 29-01-2012 Om 20:34

Grinnik. Als je die twee screenshots snel genoeg nadat ik ze geplaatst had, gedownload had, had je misschien gezien dat ik op één van beide het relevante stukje nog niet verborgen had.

=D

Gepost op 29-01-2012 Om 21:11

Door:
Gepost op 29-01-2012 Om 20:48

Ik ga er gemakshalve maar vanuit dat dit jouw reactie is op Kd.411? =)

Gepost op 29-01-2012 Om 21:15

Door: Rapunzel
NEEEEEEEJJJJJJ!!!!!!!! AAAAAAAHH!!!!!
Gepost op 29-01-2012 Om 21:21

Door: Yanaika
Leuk om lekker even na een super leuk weekend bij AW een post van Kd te lezen.
Een kers op de taart.

Jammer dat er geen weg is vanaf die kant dat wordt verder zoeken.
Maar dan blijft de spanning erin

Nu eerst slapen
Gepost op 29-01-2012 Om 22:01

Door:
21:15
Ja, dan weet je dat ik het gelezen heb.

Gepost op 30-01-2012 Om 09:31

Ok. =)

Gepost op 30-01-2012 Om 11:25

Dit werk is ingezonden op http://www.blocnoot.nl en blijft te allen tijde eigendom van de feitelijke auteur van het werk (of bloCnoot zolang de auteur niet kan worden teruggevonden). Zonder toestemming van de feitelijke auteur mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen. BloCnoot zal nooit toestemming geven indien de auteur niet teruggevonden kan worden. Mocht er sprake zijn van misbruik van de inhoud van het gepubliceerde werk op welke manier ook zullen er (in samenspraak met de auteur) stappen ondernomen worden.