248816
 
 
 
 
 

     Menu:

> Startscherm
> Schrijvers
> Verhalen
> Open verhalen
> FAQ
> Vintage

Leven in elfenland
Pjotr en Jared
Door: Masha
Commentaar van de schrijver:
Dit is het negende deel ofzo, ik ben de tel kwijt geraakt. Pjotr is naar beneden gerent en heeft in dit deel ruzie met zijn zoon, Jared. Trouwens voor alle duidelijkheid dit speelt zich allemaal af op aarde.
Categorie: Elfjes
Geschatte leestijd: ca. 2 minuten

Jared hoort zijn vader de trap afstormen alsof er een wild beest achter hem aan zit, wat hem op zich niets zou verbazen.
“Jij doet die tv nu uit.”
Hij kijkt zijn vader met open mond aan, de verbazing is te groot om hem te verbergen maar dan ziet hij de ernst op zijn vaders gezicht.
“Waarom zou ik?”
“Ik ben jouw vader, daarom zou je het moeten doen. Uit!” Pjotr ziet dat zijn zoon er geen gehoor aangeeft, “Nu!” Brult hij.
Jared kijkt verder maar dan ziet hij zijn pa naar de tv lopen, Jareds lichaam reageert razendsnel.
“Ik zou het niet doen als ik jouw was, Pjotr.” Hij staat tussen zijn vader en de tv in. Zijn vader kijkt hem dreigend aan.
“Je gaat daar weg, nu! Zoon luister naar me, het is voor je eigen bestwil ik zweer het je!”
Jared trekt zijn wenkbrauw op ten teken dat hij er een reden voor horen wil. Dan schalt de stem van de nieuwslezer door de kamer heen. Het geluid lijkt harder te klinken dan het in werkelijkheid staat.
“Vanochtend is op een afgelegen landweg een dode vrouw gevonden. Ze had een identiteitsbewijs bij zich. Het bleek om de 42-jarige Maddy Johanssen te gaan. Hoe ze om het leven is gekomen is niet bekend maar er word aangenomen dat ze een natuurlijke dood gestorven is.”
Jareds gezicht gaat in een paar seconden van lijkbleek naar rood.
“Jij! Jij hebt het gedaan,” hij priemt met zijn vinger in de borst van zijn vader, “je hebt haar vermoord. Je eigen vrouw, mijn moeder! Hoe kon je, sodemieter op, ik wil je niet meer kennen. Ga weg!”
“Nee, ik ga je niet weer in de steek laten. Eén keer was genoeg!”
“Je hebt mijn moeder vermoord wat denk je? Dat je een keus hebt? Ja, je kan kiezen tussen hier wonen en een leven als in de hel hebben of gewoon terug gaan naar waar je ook vandaan komt.” Jared haalt diep adem. “Wat jij met mam gedaan hebt kan ik ook met jouw doen, weet dat, en als het ooit zo ver zal komen zal ik het ook met liefde doen.”
Zijn vader kijkt hem eerst geschokt aan maar na enkele seconden verschijnt er op zijn gezicht een idiote grijns.
“Jij hebt geen ervaring, niet waar? Ik ben sneller, meer ervaren en ik ben er in getraind dus vertel maar hoe wil jij je vader verslaan?”
Jared kijkt zijn vader sprakeloos aan. Verbaasd is hij niet, een man die zijn eigen vrouw vermoord zou toch ook best in staat zijn om zijn zoon te vermoorden? Jared kijkt zijn vader minachtend aan en loopt weg. Weg van de televisie, van zijn vader het huis. Weg van alles. Hij is al aan het eind van het tuinpad als zijn vaders stem door de donkere en kille nacht klinkt.
“Jared, kom terug! Het is te gevaarlijk buiten.” Hij pauzeert even. “Je weet niet wat er allemaal aan de hand is, wat er allemaal gebeuren kan.”
Hij wacht op een antwoord en dat krijgt hij, wonder boven wonder.
“Het kan me niet schelen!”
Gepost op 25-01-2012 om 12:21 uur
63 keer gelezen
<< Vorige in deze serie

Alle verhalen in deze serie (Leven in elfenland)
Alle verhalen van deze schrijver (Masha)Door: EsQuizzy

Een nòg dramatischere post, zo dat al mogelijk is.

Ik moet eerlijk toegeven, Masha, dat ik deze track nu een beetje kwijtraak. Hoe weet Jared dat Pjotr Maddy heeft vermoord? Of heb ik iets gemist?Gepost op 25-01-2012 Om 19:55
Zijn moeder is dood, terwijl ze gewoon kerngezond was, zijn vader vesrchijnt oppeens en wil dat hij neit naar het nieuws kijkt. Dat is toch wel een beetje raar, niet waar? Dan heb je iets te verbergen.
Gepost op 27-01-2012 Om 11:23

Door:
Masha, de ontwikkelingen gaan mij wat te snel en de emoties zwieberen mij wat te veel heen en weer. er wordt zomaar van alles geroepen, zonder dat dat onderbouwd is.

wat misschien zou helpen is dat je de gedachtengangen van de beide personen zou beschrijven. Dan is het duidelijker hoe ze bepaalde conclusies kunnen trekken en waarom ze reageren zoals ze doen.

Gepost op 25-01-2012 Om 20:12

Door:
Nog een tip, als je elke post een nummer geeft, dan houd je de tel makkelijker bij.
Gepost op 25-01-2012 Om 20:13

Door: EsQuizzy
Over tellen: dat doet bloCnoot al voor je: in de verhaallijst onder “alle verhalen in deze serie” krijgen alle posts netjes een nummer.

Gepost op 25-01-2012 Om 20:17

Door: EsQuizzy

In antwoord op 11:23 - Ik kan me ook zo voorstellen dat een liefhebbend, onschuldig vader het nieuws van de dood van zijn vrouw voor zijn geliefd kind liever zèlf wil vertellen, dan dat het het bericht ongenadig en ongenuanceerd van de tv oppikt, Masha.

Iets te verbergen hebben is in dat geval een vorm van genadige liefde en bescherming — niet noodzakelijkerwijs direct een bewijs voor schuld.Gepost op 27-01-2012 Om 20:41

Dit werk is ingezonden op http://www.blocnoot.nl en blijft te allen tijde eigendom van de feitelijke auteur van het werk (of bloCnoot zolang de auteur niet kan worden teruggevonden). Zonder toestemming van de feitelijke auteur mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen. BloCnoot zal nooit toestemming geven indien de auteur niet teruggevonden kan worden. Mocht er sprake zijn van misbruik van de inhoud van het gepubliceerde werk op welke manier ook zullen er (in samenspraak met de auteur) stappen ondernomen worden.