248816
 
 
 
 
 

     Menu:

> Startscherm
> Schrijvers
> Verhalen
> Open verhalen
> FAQ
> Vintage

Meneer Ubels
5. Bekentenis...
Door: Berdien
Commentaar van de schrijver:
Categorie: Diversen
Geschatte leestijd: ca. 3 minuten

De godsdienstles verloopt niet veel anders dan normaal. Na de uitleg mogen ze zelf aan de slag. Joanne, Inge en Berdien zitten eerst gewoon wat te praten tot Inge opmerkt. “We zitten nu met zijn drieën bij elkaar, laten we alvast een oplossing verzinnen.”
“Goed, heeft iemand al een oplossing?” Vraag Joanne.
“Ik nog niet, op jouw eigen idee na dan.”Antwoord Berdien.
En jij dan Inge? Jij vond mijn idee niet goed.” Vraagt Joanne weer.
“Hé, laten we het daar nou even over ophouden. Dat hadden we met gym toch al afgesproken? Nou dan.” Zo probeert Berdien een ruzie te voorkomen.

Wies die van niets afweet zit thuis. Eerst is ze nog even langs de dokter geweest. Die heeft gezegd dat ze een week rust moet houden. “Nou lekker,” Dacht Wies. “Net nu er wat op school wat te beleven is moet ik zo nodig weer thuis zitten.”

Berdien is drijfnat als ze de school binnenkomt. “Ach, jakkies ik sta te soppen in mijn schoenen,” Denkt ze. Gelijk daarna gaat de bel. “Waar moet ik eigenlijk heen? O ja, naar C11 we hebben kunst en cultuur. Leuk verder met het thema hip hop en ik mag nog een keer drummen.” Niet lang daarna loopt ze het lokaal binnen net voordat de tweede bel gaat.
“Goede morgen iedereen.” Zegt meneer Dorst. Gelijk daarna is het een kabaal in de klas omdat iedereen weer begint te praten. “Oké, als iedereen weer rustig is wil ik graag beginnen.” Zwijgen vouwt iedereen zijn handen en sluit zijn ogen. Als ze klaar zijn met het gebed gaat meneer Dorst weer verder. “Er zijn nog een aantal die nog mogen drummen, die gaan nu naar het hok en de rest gaat verder met het lied.”
Berdien, Joanne en Inge gaan gelijk het hok in. “Heeft er iemand al een oplossing gevonden?” Vraag Berdien. Het blijft daarna stil. “Niet dus,” Geeft ze zelf het antwoord. “Dan hopen we maar dat Sennema straks niet al te boos meer is.
Helaas konden ze lang hopen. Want later die dag het lokaal binnenlopen, staat mevrouw Sennema hun al op te wachten.
Ineens neemt Joanne de leiding. “Waarom bent u nou zo boos op de klas? Is het alleen omdat die stok verdwenen is, of is er meer?” Het blijft een poosje stil. “Zie je wel,” Denkt Berdien, “er is meer aan de hand.”
Net als mevrouw Sennema weer iets wil zeggen komt de rest van de klas binnen. Iedereen houdt zich doodstil als ze zien dat Berdien, Joanne en Inge tegenover mevrouw Sennema staan.
Inge verbreekt de stilte. “Er is niets aan de hand, jullie kunnen gewoon gaan zitten.”
Nog steeds blijft het doodstil. Een leraar die voorbij loopt blijft verbaasd staan kijken. De klas staat namelijk net nog in de deuropening. Hij schudt zijn hoofd en loopt weer door.
“Zullen we maar gaan zitten.” Stelt Berdien voor. “We zijn hier namelijk om Frans te krijgen.”
Nog steeds zwijgend zoekt iedereen zijn plek op. “Waarom moest nou zo nodig de rest van de klas binnenkomen. Nou weten we het nog steeds niet.” Moppert Inge.
“Dan blijven we na de les toch even zitten. Dan heeft ze ook nog even de tijd om na te denken.” Stelt Berdien voor.
“Prima idee,” Zeggen Joanne en Inge tegelijk.
De les gaat voor Berdien niet snel genoeg voorbij. Want al kan ze buiten de les goed met mevrouw Sennema opschieten, in de les wil het niet. Gapend kijkt ze om de paar minuten op haar horloge alsof de tijd daarmee sneller vooruit gaat. En ja hoor eindelijk gaat de bel.
“Het leek wel of deze les veel langer duurde dan normaal.” Zegt Inge tegen Berdien. “Dat gevoel had ik nou ook.”
De drie meiden blijven zitten wachten tot de rest van de klas het lokaal uit is. Mevrouw Sennema die denkt dat er wat is vraagt: “Kan ik jullie ergens mee helpen?” Even staan ze verbaast te kijken maar dan zegt Joanne: “Ja, ons vertellen wat er is.”
“Ik wil best maar jullie hebben vast nog les.” Stribbelt mevrouw Sennema nog even tegen.
“Ja, maar dit is belangrijker. Die les loopt heus niet weg maar u wel.” Ketst Berdien terug.
Blijkbaar heeft ze door dat ze er niet onderuit kan en legt alles uit. “Jullie weten wel dat ik niet goed met jullie klas overweg kan. Het zijn een paar die de sfeer tijdens de les verpesten. Daarom verdenk ik jullie klas ervan. En dan niet de hele klas maar een paar jongens…” Dan valt Joanne haar in de rede. “Waarom laat u dat dan merken aan de hele klas? Ik weet dat er een heel aantal zijn die daar me zitten.”
“Dat is waar.” Geeft mevrouw Sennema toe. “Ik zou proberen om niet de hele klas ervoor te straffen.”
“Eigenlijk weten we eerst wel genoeg.” Zegt Berdien. “Nou gaan we maar even kijken of we de les weer inkomen.”
“Van wie hebben jullie les? Dan schrijf ik wel even een briefje.”
Gepost op 05-01-2012 om 17:12 uur
72 keer gelezen
<< Vorige in deze serie

Alle verhalen in deze serie (Meneer Ubels)
Alle verhalen van deze schrijver (Berdien)Door:
Leuke post hoor

Alleen Vraag moet vraagt zijn bij de vraag
Heeft iemand al een oplossing?
Gepost op 05-01-2012 Om 21:41
Toen ik dit schreef wist ik zelf ook nog niet meer dan dat er in ieder geval wel iemand was die hem had meegenomen. Nu weet ik de oplossing wel maar die vertel ik niet.
Gepost op 05-01-2012 Om 22:55

Door: EsQuizzy

Ik denk dat die man van die stok hem ergens heeft neergelegd en dat toen vergeten is.Gepost op 05-01-2012 Om 22:39

Door:
Vervelend als je als docent je klas niet aankunt. Wij hadden vroeger ook een leraar die regelmatig huilend de klas uit liep. Vond ik echt zielig voor hem.
Gepost op 06-01-2012 Om 11:52

Door:
Haha nee zo bedoel ik het niet Berdien.

Je hebt een zin met een spelling fout
Die zin is "Heeft iemand al een oplossing vraag Berdien"
Er moet nog een t bij vraag.

Gepost op 06-01-2012 Om 13:16

Door: EsQuizzy
Ah, ik was in dit geval degene die het verkeerd begreep, Yaiks.

Dat krijg je als je Kd schrijft.

Gepost op 06-01-2012 Om 13:45

Door: Rapunzel
Leuk verhaal hoor, Berdien!

Ben benieuwd naar de volgende post!

Gepost op 15-01-2012 Om 21:30

Dit werk is ingezonden op http://www.blocnoot.nl en blijft te allen tijde eigendom van de feitelijke auteur van het werk (of bloCnoot zolang de auteur niet kan worden teruggevonden). Zonder toestemming van de feitelijke auteur mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen. BloCnoot zal nooit toestemming geven indien de auteur niet teruggevonden kan worden. Mocht er sprake zijn van misbruik van de inhoud van het gepubliceerde werk op welke manier ook zullen er (in samenspraak met de auteur) stappen ondernomen worden.