248816
 
 
 
 
 

     Menu:

> Startscherm
> Schrijvers
> Verhalen
> Open verhalen
> FAQ
> Vintage

Leven in elfenland
Jared en de zussen
Door: Masha
Commentaar van de schrijver:
Dit is, als ik goed heb getelt, alweer het vijfde deel van dit verhaal. We komen hier de jongen weer tegen en zowel Haelle als Luthién.
Categorie: Elfjes
Geschatte leestijd: ca. 2 minuten

Haelle doet langzaam haar ogen open. Ze voelt een zacht veren matras onder zich en een warme deken over zich heen. Ze stikt van de hitte en haar hoofd bonst pijnlijk. Ze hoort wat gerommel en even later komt de jongen, met wie ze ingeprent is, binnen hij heeft een kom met water bij zich met een doek erin. Voorzichtig legt hij de doek op haar voorhoofd. Ze slaakt een zucht van verlichting en sluit haar ogen.
Haelle wordt wakker van een zacht geklop op de deur. De jongen, die nog steeds niets gezegd heeft, laat de doek op haar hoofd rusten en loopt naar de deur. Hij doet hem niet meteen open eerst kijkt hij door het kleine raampje in de deur wie ervoor de deur staat. De deur gaat open en in de kamer staat haar zus, Luthién.
“Is alles goed met je? Hoe voel jij je? Wat is er gebeurt?” De vragen worden op haar afgevuurd als kanonskogels en ze voelt haar hoofd weer bonzen. De jongen pakt de arm van haar zus en trekt haar mee de keuken in.
“Ze heeft koorts maar het is niets om je echt zorgen om te maken. Op dit moment moet ze gewoon veel slapen en stilte om haar heen hebben.”
Bij zijn laatste woorden kijkt hij haar verwijtend aan. Luthién kleurt lichtjes en schaamt zich een beetje.
“We kunnen beter samenwerken we willen allebei dat Haelle weer gezond wordt en een gelukkig leven krijgt. Toch?”
Luthién knikt maar vraagt zich af of zijn definitie van gelukkig wel dezelfde is als de hare.
De jongen steekt zijn hand dan uit en Luthién schudt hem maar ze trekt bijna meteen haar hand terug. Zijn hand lijkt wel in brand te staan!
“Ik zal me eerst voorstellen dat zal de samenwerking wel wat vergemakkelijken denk ik. Ik ben Jared Feegan, zeventien jaar oud.”
Ze kijkt hem aan hij ziet er zenuwachtig uit. Luthién snapt dat niet waarom zou hij zenuwachtig moeten zijn ze kan hem toch niets doen en wat is er zo eng aan jezelf voorstellen?
“Ik, ik ben Luthién Helwanyé de oudste zus en het enige familielid van Haelle.”
Onmiddellijk verandert zijn uitdrukking van zenuwachtig wordt die nu stormachtig boos. Hij kijkt haar boos aan en scheld op haar. Hij stampt dan boos de kamer uit richting de trap die aan het eind van de kamer staat. Luthién weet niet wat ze doen moet, moet ze achter hem aangaan of naar haar zusje gaan? Aan de andere kant hij is duidelijk niet gecharmeerd van haar en ze kan hem beter even laten afkoelen. Misschien is het maar het beste als ze naar haar zusje gaat om haar wat te verzorgen.
Gepost op 16-12-2011 om 11:23 uur
75 keer gelezen
<< Vorige in deze serie

Alle verhalen in deze serie (Leven in elfenland)
Alle verhalen van deze schrijver (Masha)Door: EsQuizzy

Oeh... zou hij misschien een vuurelf zijn!?Gepost op 16-12-2011 Om 13:09

Door:
De vragen worden op haar afgevuurd als kanonskogels en ze voelt haar hoofd weer bonzen. Logisch. Leuke beeldspraak.

de jongen pakt de arm van haar zus? Ik mag hopen dat hij niet alleen haar arm pakt.
Je zou kunnen zeggen: de jongen pakt haar zus bij arm en trekt...


Hij wordt boos en scheld op haar. wat zegt hij? Ben ik benieuwd naar.

Ik ga weer verder.

Gepost op 06-01-2012 Om 09:14
Bedankt voor de reactie! Dat waardeer ik echt heel erg en het helpt om je verhalen steeds beter te laten worden.
Gepost op 06-01-2012 Om 10:47

Door: EsQuizzy
En het is natuurlijk: hij scheldt op haar. Stam plus T.Gepost op 06-01-2012 Om 13:49

Dit werk is ingezonden op http://www.blocnoot.nl en blijft te allen tijde eigendom van de feitelijke auteur van het werk (of bloCnoot zolang de auteur niet kan worden teruggevonden). Zonder toestemming van de feitelijke auteur mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen. BloCnoot zal nooit toestemming geven indien de auteur niet teruggevonden kan worden. Mocht er sprake zijn van misbruik van de inhoud van het gepubliceerde werk op welke manier ook zullen er (in samenspraak met de auteur) stappen ondernomen worden.