248816
 
 
 
 
 

     Menu:

> Startscherm
> Schrijvers
> Verhalen
> Open verhalen
> FAQ
> Vintage

Leven in elfenland
Gilraen en Arien
Door: Masha
Commentaar van de schrijver:
Ik ben bezig met een verhaal over elfen simpel weg omdat ik het interssante fantasiewezens vond. Ik probeer in dit verhaal een wereld voor ze te scheppen. Het verhaal, gaat bniet erg origineel, over de strijd tussen mensen en elfen.
Categorie: Elfjes
Geschatte leestijd: ca. 3 minuten

’s Avonds is de tijd dat iedereen binnen is. De boselfen in hun bomen en in hun bossen, de waterelfen in hun moerassen en poelen en de luchtelfen in de lucht op de wolken. De wolken vormen ze zo dat ze er een heerlijk bed aan hebben of ze vormen een grote wolk als een soort podium en bouwen daar een feest op dat niemand, behalve de luchtelfen, horen kan.
Toch is er nog een duidelijk geluid buiten.
Een steekvlam schiet uit de grond en even plotseling als hij kwam verdwijnt hij weer. De vuurelfen blijven buiten, zoals altijd. Zij noemen zichzelf het Licht van deze wereld. De elfen dansen en zingen ondertussen vlammen makend. Ze rennen de heuvel af op weg naar het bos. Onmiddellijk is er een rumoer in het bos. De boselfen zijn binnen no-time de bomen uit en rennen verschrikt weg. De vuurelfen zien het en grijnzen, een vrouw neemt de leiding: Gilraen Ellanessé.
De vrouw geeft ene hoge, doordringende gil. Onmiddellijk stoppen de vuurelfen.
“Lichten, wij moeten het licht laten branden dat snappen jullie allen. Wij moeten ieder die tegen het Licht is vernietigen dat is onze taak in deze wereld. Het is een zware taak maar ik zal jullie leiden. Ik, Gilraen Ellanessé, beloof hierbij op het Licht van deze wereld dat ik deze plicht serieus zal nemen en tot een goed einde brengen zal.”
Gilraen wordt helemaal warm van binnen. Het applaus en gejuich klinkt luider dan ooit. Gilraen strijkt met haar lange vingers door haar rode krullende haar. Haar haren hebben de kleuren van de vlammen en zelfs de vormen ervan. Haar huis is bleekwit en haar nagels felrood net als haar lippen. Haar jurk is in een kleur die haar bruine ogen geel doet lijken, maar niet zomaar geel het geel van het midden van een goede steekvlam.
De opvallende verschijning van Gilraen is niet over het hoofd te zien en Arien Nomollanya merkt Gilraen ook op. Hij is al jaren in het geheim verliefd op haar maar Gilraen is veel te druk bezig en ziet hem niet staan.
Ze heeft haar blik nog geen enkele keer op hem geworpen.
Arien kijkt weg van Gilraen en luistert wat naar het verhaal van zijn beste vriend Eldanár, hij is een begaafd verteller en dankzij zijn beroep, handelaar, heeft hij ook veel verhalen te vertellen.
“Arien,” de zachte stem van Gilraen spreekt hem aan, “wij moeten praten over enkele belangrijke zaken.” Arien kan er niets aan doen onmiddellijk is hij een en al oor. Gilraen wenkt hem en zo gehypnotiseerd loopt hij achter haar aan.
“Arien, je stond daar elke keer ergens in het midden achteraan. Ik zag jouw blik van bewondering, nee ik voelde hem zelfs. Ik heb een speciale taak voor jouw Arien dat is, voor dit moment in ieder geval, de enige manier om jouw dichtbij mij te houden. Jij zal mijn dienaar worden. Jij zal zorgen voor de weeskinderen onder de Lichten en jij zal zorgen dat de Lichten zullen groeien tot een grote natie en misschien als de tijd ervoor rijp is zal je meer worden dan enkel mijn dienaar.”
Arien luistert naar haar met een gevoel van blijdschap in zijn buik.
Zelfs als ze had gevraagd of hij dood wilde gaan dan had hij het gedaan. Hij deed alles voor Gilraen. Gilraen had er tenslotte voor gezorgd dat hun nu zo een belangrijke rol in de samenleving hadden en zij had er tenslotte voor gezorgd dat de vuurelfjes nu gelukkig waren.
In de verte ziet Arien nog wat vlammen de lucht in schieten. Hij ziet Gilraen met een vrouw praten. De vrouw ziet er onopvallend uit, nietszeggend bijna. Ze zijn diep in gesprek. Langzaam draait Arien zich weer om en loopt naar zijn vriend toe.
Die is ondertussen één van zijn vele roemrijke verhalen aan het ophangen aan wat kleine vuurelfjes. Wat ongecontroleerd vliegen er soms wat vlammetjes op uit de groep.
De kinderen hebben duidelijk hun krachten nog niet zo goed onder controle en een paar kinderen van een jaar of vier schrikken zich zelfs elke keer een ongeluk als er weer een vlam de licht in gaat vlakbij hun. Arien heeft geen zin om wat te zeggen of zijn vriend te storen en voegt zich bij de kinderen om ook naar het verhaal te luisteren.
Het verhaal kent hij al maar zodra hij naar een andere elf zou gaan ze zouden ze hem gaan vragen waar het gesprek met Gilraen over ging en dat wil hij niet vertellen. Dat is een geheim tussen hem en Gilraen en de enige die dit hoeft te weten is hijzelf. Wat hebben ze er aan om het te weten? Dan gaan ze alleen maar bij hem slijmen om in een goed blaadje bij Gilraen, Het Licht, te komen en bij de andere elfen zal hij in een slecht blaadje terecht komen omdat hij voor Gilraen werkt en die heeft het niet zo op met de bos, lucht en waterelfen.
Gepost op 06-12-2011 om 14:21 uur
80 keer gelezen

Alle verhalen in deze serie (Leven in elfenland)
Alle verhalen van deze schrijver (Masha)Door:
Hoi Masha, leuk, een verhaal over elfen. Voor blocnoot is dat wel tamelijk origineel en ik houd wel van fantasy, dus bij mij valt het wel in de smaak.

Vraagje, stel je taalkundige tips op prijs?

Ik ga gauw het vervolg lezen.
Gepost op 06-12-2011 Om 14:51
Ik stel elke ttipmop prijs!!!
Gepost op 12-12-2011 Om 09:29

Door: EsQuizzy

Ik vind je categorie-keuze voor dit verhaal (Elfjes) erg leuk, masha!

Gepost op 06-12-2011 Om 17:48
Dankjewel!!
Gepost op 12-12-2011 Om 09:30

Dit werk is ingezonden op http://www.blocnoot.nl en blijft te allen tijde eigendom van de feitelijke auteur van het werk (of bloCnoot zolang de auteur niet kan worden teruggevonden). Zonder toestemming van de feitelijke auteur mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen. BloCnoot zal nooit toestemming geven indien de auteur niet teruggevonden kan worden. Mocht er sprake zijn van misbruik van de inhoud van het gepubliceerde werk op welke manier ook zullen er (in samenspraak met de auteur) stappen ondernomen worden.