248816
 
 
 
 
 

     Menu:

> Startscherm
> Schrijvers
> Verhalen
> Open verhalen
> FAQ
> Vintage

Het mysterie
1. Jack de Ruijter
Door: Rapunzel
Commentaar van de schrijver:
Het nieuwe-verhalen-mysterie
Binnen het lijstje met nieuwe verhalen blijken soms verrassend leuke zinnen gevormd te kunnen worden. Nu een open verhaal geïnspireerd op de titels van "Nieuwe verhalen".
Categorie: Diversen
Geschatte leestijd: ca. 2 minuten

“Undercover? Ow nee! Niet weer! Een hele week,” verzuchtte Jack toen hij naar het dienstschema van de komende week keek, dat zojuist door commissaris Veninga opgehangen was.
“Wat is er, jongen?” sloeg Richard stevig op Jacks schouder, “Vervelend rooster deze week?”
“Hm, ja, ach,” haalde Jack zijn schouders op, “Vorige week was het spectaculairste wat er gebeurd is tijdens onze shift een verdwenen cavia. `t Was mistig, dus ja, dan gebeuren die dingen nou eenmaal. En de zaak waarvoor we undercover moesten bleek uiteindelijk vals alarm en dus zijn we verder van de zaak afgehaald. En dit komende weekje undercover… ach, zal wel weer bureauwerk worden.”
“Oh? Nou, je zou verwachten dat je spannender dingen meemaakt als undercover cop,” zei Richard enigszins teleurgesteld. Hij had net een aanvraag ingediend om overgeplaatst te worden naar deze, in zijn ogen, elite-eenheid. Maar nu hij Jack zo hoorde praten…
“Ja, ik zou willen, dat ik eens ècht diep undercover zou kunnen gaan,” mijmerde Jack voor zich uit. Hij luisterde al niet meer naar wat Richard tegen hem zei, want hij was verdwenen in zijn dagdroom over diep, diep undercover agent Jack de Ruijter…
In zijn dagdroom reed hij een prachtig mooie, blauwe Lamborghini Gallardo cabrio door de straten van Veenendaal. Hij had heel wat bekijks, maar was het meest beroemd doordat hij zoveel boeven ving. Eén voor één trapten ze in de door hem gezette vallen. De meest gemene, meest gezochte criminelen…
“Jack? Jack, jongen?” zei Richard. Jack schrok wakker uit zijn dagdroom.
“Ja?”
“Ik heb eigenlijk nog een paar vragen aan je over dat undercoverwerk. Heb je even?”
“Nee, Richard nu even niet. Ik moet me voorbereiden op de komende missie. Weet je wat? Zet je vragen maar even op de mail.” En met deze woorden liet hij een beduusde Richard achter.
“Oh, oké,” hoorde hij Richard nog zachtjes uitbrengen.
Gepost op 11-09-2011 om 20:43 uur
151 keer gelezen

Alle verhalen in deze serie (Het mysterie)
Alle verhalen van deze schrijver (Rapunzel)

Door:
Hihi, leuk!
Gepost op 11-09-2011 Om 21:25
Feel free to join in =)
Gepost op 11-09-2011 Om 21:49

Door: EsQuizzy

Oh my guineapig... You *can’t* be serious...

I knew that all along.

Gepost op 11-09-2011 Om 21:51
=D
Gepost op 11-09-2011 Om 21:57

Door:
leuk !!!
Gepost op 12-09-2011 Om 06:19
=)
Gepost op 12-09-2011 Om 19:33

Door: Hannie
Grappig!
Gepost op 12-09-2011 Om 09:27
Ja, is weer eens wat anders, zo (een soort verhaal) schrijven =)

*flower*
Gepost op 12-09-2011 Om 19:34

Door:
Hier zit toch nog steeds een hiaat. Jack beint te dagdromen. Ik denk dat we even moeten vaststellen of post 2 tot en met 8 allemaal een dagdroom is of niet. Zo niet, dan lijkt het me handig om het einde van deze post wat bij te werken en het begin van post 9. Dan klopt het weer. Gezien de rest van het verhaal lijkt mij dat de handigste oplossing. Of we moeten zijn dagdroom continueren en vaker vermelden dat hij weer in zijn dagdroom verzinkt. En dan lopen werkelijkheid en dagdroom door elkaar.
Wat denk jij, Rapunzel, dat het beste is?
Gepost op 26-11-2011 Om 12:07
Problem solved =)
Gepost op 26-11-2011 Om 15:10

Dit werk is ingezonden op http://www.blocnoot.nl en blijft te allen tijde eigendom van de feitelijke auteur van het werk (of bloCnoot zolang de auteur niet kan worden teruggevonden). Zonder toestemming van de feitelijke auteur mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen. BloCnoot zal nooit toestemming geven indien de auteur niet teruggevonden kan worden. Mocht er sprake zijn van misbruik van de inhoud van het gepubliceerde werk op welke manier ook zullen er (in samenspraak met de auteur) stappen ondernomen worden.