248816
 
 
 
 
 

     Menu:

> Startscherm
> Schrijvers
> Verhalen
> Open verhalen
> FAQ
> Vintage

De Bron
87. Niets anders
Door: EsQuizzy
Commentaar van de schrijver:
Categorie: Diversen
Geschatte leestijd: ca. 3 minuten

Bip-bip-bip…! Biiiep-biiiep…! Bip-bip-bip…!
Vanuit haar schoudertasje, dat naast haar bureau stond, klonk het geluid dat de komst aangaf van een sms’je.
Michelles glimlach — een nog nagalmende echo van het gesprekje dat ze met Timmy gehad had — loste op terwijl ze naar het leren tasje keek. Met een zucht en een tegen-haar-wilsbesluit boog ze zich voorover om haar telefoon eruit te grabbelen.
Klik… Klik…
Vijf lange tellen was het stil.
Toen fluisterde ze: „Ooh chips…!”
De telefoon verdween in haar broekzak. Ze griste haar jack van de stoel tegenover haar bureau.
Met een niet heel subtiele klap viel de deur achter haar dicht, maar dat viel haar niet op omdat ze met haar gedachten met meer dan zes dingen tegelijk bezig was.
„Als ’tie maar op z’n kamer zit!” mompelde ze, terwijl ze al lopend worstelde om haar jack aan te trekken zonder haar tasje te verliezen. De eerste persoon die ze zag was Laura. Die begon direct: „Michelle, heb je—”
„Sorry, Laura, ik heb nu geen tijd,” ratelde Michelle terwijl ze verderliep.
Daar was de kamer die ze zocht — hij stond open en zo te zien stond Johan net kennis te maken met de nieuwelinge maar hij keek een beetje vreemd… wat was hier aan de hand?
Oh nee, geen tijd voor problemen! dacht Michelle. Nu zag ze naar wie hij stond te kijken: een bedremmelde Rhodé, juist binnen de deurpost van het nieuwe meisje, Ellen. En wat had Johan in zijn hand? Een pen of zo…
„Dit vulpotlood is heel kostbaar, meisje, daar moet je echt niet zomaar aankomen, maar wat ik èrger vind is dat je zomaar mijn kamer op bent gelopen zonder het even te vragen!”
„Johan?” vroeg Michelle zonder hem de kans te geven zijn scène uit te spelen. De goedgemanierde tekenaar zag er behoorlijk gepikeerd uit. En als ze zijn reprimande in Rhodés richting goed begrepen had, kon ze het zich wel vóórstellen ook! Johan keek op; trok zijn gezicht in de houding en vroeg: „Michelle, ik mag Rhodé héél graag, maar ik kan er niet aan voorbijgaan dat ze mijn vulpotlood van mijn kamer haalt als ik even niet kijk!”
„Daar heb je helemaal gelijk in,” knikte Michelle, waarbij ze haar wenkbrauwen optrok naar het rode meisje dat nu bijna stond te huilen — maar nog net niet helemaal.
„Ik wou hem aan Ellen laten zien,” zei ze beteuterd.
„Omdat ze hem zo móói vindt!” kwam Ellen er nu ook tussendoor, met een schuine blik op Johan, die Michelle als enige oppikte.
„H’m, h’m, ja… móói is ’ie wel, hè?” leek de bui boven Johans hoofd alweer te gaan liggen. Michelle glimlachte even: Ellen had blijkbaar de juiste snaar geraakt. Had ze dat expres gedaan? Het leek er wèl op. Handig ding!
„Rhodé, niet zomaar in kamers van gasten komen als je niet bent uitgenodigd, hè?”
„Nee, Michelle,” zei Rhodé zacht.
„En al helemáál geen mooie dingen meenemen uit kamers van gasten!”
„Nee, Michelle,” herhaalde de kleine ondeugd, waarop ze met een twinkeling in de ogen vroeg: „Maar dat kàn dan toch ook helemaal niet!?”
„Wat?” vroeg Michelle afwezig, maar nu schoot Johan in de lach, waardoor de hele situatie gelukkig opklaarde.
Michelle was alweer bij het doel van haar missie terug: „Johan, ik ga je om een gunst vragen.”
„Hangt ervan af,” glimlachte Johan vaag.
„Ik moet even de post wegbrengen.”
„Aha,” reageerde Johan spontaan.
„Zou jij voor mij de receptie in de gaten willen houden tot ik terug ben?”

Gepost op 31-08-2011 om 08:47 uur
131 keer gelezen
<< Vorige in deze serie

Alle verhalen in deze serie (De Bron)
Alle verhalen van deze schrijver (EsQuizzy)Door: prinses
Ha gelukkig, Michelle is zonder problemen weg en Laura kan aan de slag!
Goed opgelost Es.

Veel overgangs-posts om het verhaal weer op de rails te krijgen.
Maar het gaat weer lopen!
Gepost op 31-08-2011 Om 09:17

Door:
EsQ, realiseer je wel dat op het moment dat Michele Laura belt, Laura al zon beetje voor haar neus stond? Dan krijg je een gesprek in stereo. Is erg grapig trouwens. Maar, michelle is er uit en Laura moet nu alleen nog het probleem met Simo oplossen, want die heeft over vijf minuten een wandelafspraak met michelle. Maar dat gaat we lukken.
Gepost op 31-08-2011 Om 10:07

Euhm... met Laura, denk ik? =?

=)

Gepost op 31-08-2011 Om 10:29

Door:
Van wie heeft Michelle gehoord dat Laura met Simon zo gaan wandelen? Timmy staat nog boven.
Gepost op 03-09-2011 Om 13:37

And I quote prinses, uit de vorige post: « Boven hoorde hij een stem over de gang galmen: "Over zes minuten gaan we wandelen!" »

Dat heeft Michelle zonder problemen verstaan, want ze was op haar kantoor.Gepost op 03-09-2011 Om 16:32

Door:
*Je hebt wel vaker voor me gecoverd* kan niet, want dan zou Timmy geweten hebben wie ze is en dat weet hij niet (zie vorige post).
Gepost op 03-09-2011 Om 13:39
Waarom zou Timmy Laura dan moeten kennen? Misschien heeft hij dat helemaal niet meegekregen, dat ze weleens gecoverd heeft voor Michelle.Gepost op 03-09-2011 Om 16:34

Door: EsQuizzy

Ik heb Michelles „Je hebt wel vaker voor me gecoverd” verwijderd.Gepost op 04-09-2011 Om 09:33

Door:
Oke. En wat doe ik met 88? Veranderen? Kan zo hoor. Hebben we wat minder complicaties.(Zie ook mijn reactie onderaan 88.)
Gepost op 04-09-2011 Om 12:41

Door: EsQuizzy
Schrijver, het spijt me dat ik deze post heb geschreven, er vanuit gaand dat Laura een soort hulp/assisitente op De Bron is. Ik heb geen idee waar ik die gedachte vandaan heb gehaald, maar als het voor Laura duidelijk zo’n probleem is om de receptie een paar uurtjes in de gaten te houden en om met het begrip ‘verantwoordelijkheid’ om te gaan, kan ik mij niet voorstellen dat Michelle haar daarvoor zou hebben gevraagd. Mijn voorstel is om zowel 87 en 88 te herschrijven, zodat Michelle het receptie-probleempje even anders moet oplossen.

Ik dacht echt dat Laura daar de juiste persoon voor zou zijn, dat had ik beter even met jou kunnen overleggen. Mea culpa.

Ik zal deze post straks herschrijven.Gepost op 04-09-2011 Om 13:39
Gepost op 04-09-2011 Om 13:58

Door: EsQuizzy
...misschien is iemand anders meer geschikt voor de receptie-ondervanging.

Don’t worry, ik heb al een idee, en daarin kun jij zelfs 88 volgens mij wel ongeveer zo laten als hij is.

...nou nog even kijken of dit gaat werken.Gepost op 04-09-2011 Om 14:00

Door:
Laat het even weten wnneer je het veranderd hebt. Alleen 1 ding, voor hoeveel tijd schrijven we michelle weg. Jij zegt hier een paar uurtjes. Dat bekent dat Michele over een paar posts weer terug zou moeten zijn. En dat lijkt me lastig.

Het gevoel van verantwoordeljkheid bij Laura is erin gelegen dat Laura er vanuit ging dat het voor langere tijd is.

Misschien handig om even te overleggen.
Gepost op 04-09-2011 Om 14:14
O. Aha. Oké, ik heb inmiddels deze post dus aangepast om Laura te ontzien. Voorstel, want hij hoeft niet zo te blijven.

Wat betreft die paar uurtjes: aangezien dit dag één nog steeds is en dit verhaal ik weet niet hoe lang al draait... In een paar uurtjes passen héél veel posts, en anders bedenken we tegen die tijd wel weer wat.

Om eerlijk te zijn, ik vind deze post zoals ik ’m nu heb staan leuker (meer dynamiek en personen) dan hij was. Maar dat is mijn mening, die hoeft uiteraard niet universeel te zijn.

Johan die mensen opvangt bij de receptie (als er al nieuwen komen) lijkt mij enorm leuk!

Gepost op 04-09-2011 Om 14:35

Door: EsQuizzy

En daarbij: Michelle wéét niet hoe lang ze weg gaat blijven.Gepost op 04-09-2011 Om 14:43

Door:
Het is waar. Deze post is leuker. En nu maar hopen dat Johan het wil. Wat ik me alleen afvraag is wat het *in de gaten* inhoudt. Ik ken een echtpaar die samen een oord als De Bron gerund hebben.Daar kwam heel wat meer bij kijken dan nieuwe bezoekers opvangen. Wat te denken al van de telefoon. Ik denk hoe dan ook dat Michelle specifieker moet zijn in haar vraagstelling. Bovendien zet je toch Johan aarmee vast op de receptie. Er is nog een ander alternatief (sorry dat ik daar nu pas mee aankom, maar ik bedenk het pas nu) en dat is dat we om Michelle heenschrijven, op de manier die jij suggereert onder post 88.
Maar goed, als jij deze post zo laat staan en Johan gaat akkoord,zal ik hoe dan ook mijn post aan moeten passen.
Gepost op 04-09-2011 Om 15:28

Door: EsQuizzy

Weet je, waarschijnlijk stelt het helemaal niks voor. Waarschijnlijk gaat de telefoon nooit en hoogstwaarschijnlijk komen er geen nieuwe gasten op De Bron.

Maar ik vind je nieuwe voorstel nog veel leuker. Lig in een deuk! Want daar hebben we het al eens over gehad maar dat leek me toen te ingewikkeld. Vraag me niet waarom.

Weet je wat? We vergeten de hele receptie, we vergeten Michelle. Na de vorige post van prinses kan dat best voor een tijdje. Geen probleem at all.

Ik pas het laatste stukje van deze post even aan.

Vrijheid, blijheid heet dat.

Ik zal mijn best doen om niet meer moeilijk te doen. Uiteindelijk kom je toch vaak uit bij de simpelste oplossing.Gepost op 04-09-2011 Om 16:21

Door: EsQuizzy
Zoiets, dus.

Gepost op 04-09-2011 Om 16:24

Dit werk is ingezonden op http://www.blocnoot.nl en blijft te allen tijde eigendom van de feitelijke auteur van het werk (of bloCnoot zolang de auteur niet kan worden teruggevonden). Zonder toestemming van de feitelijke auteur mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen. BloCnoot zal nooit toestemming geven indien de auteur niet teruggevonden kan worden. Mocht er sprake zijn van misbruik van de inhoud van het gepubliceerde werk op welke manier ook zullen er (in samenspraak met de auteur) stappen ondernomen worden.