248816
 
 
 
 
 

     Menu:

> Startscherm
> Schrijvers
> Verhalen
> Open verhalen
> FAQ
> Vintage

De Bron
86. Fris
Door: prinses
Commentaar van de schrijver:
Hier breng ik Timmy weer in het verhaal en moet ik hem dus bij Michelle vandaan zien te krijgen...
Categorie: Diversen
Geschatte leestijd: ca. 2 minuten

Timmy was gekalmeerd.
Michelle had de tijd genomen om met hem te praten en uiteindelijk had hij zijn verlangen naar een moeder geuit. Het feit alleen al dat iemand de tijd voor hem nam, had ervoor gezorgd dat hij nu rustiger was. Ook had hij de ruitbreuk opgebiecht, maar Michelle was er niet zo vreselijk van ondersteboven. Ze zei dat ze het zou laten maken. Het halve uur dat hij bij Michelle was, had hij een prop watten in zijn neus gehad zodat hij nu ook geen bloedneus meer had.
Vanaf Michelles kantoor slenterde Timmy richting de buitendeur. Nog steeds was hij niet bij Speedy geweest, en dat was hij al uren tevoren van plan. In zijn broekzak zat een appel, van Michelle gekregen. Die ging hij nu lekker aan Speedy geven. Hij wist dat het paard dol was op appels.

Boven hoorde hij een stem over de gang galmen: "Over zes minuten gaan we wandelen!"
Hé, die stem kende hij niet. Wie was dat? Hij kende toch iedereen hier? Of was dat misschien een nieuwe gast? Timmy's nieuwsgierigheid won het van zijn verlangen naar het paard. Hij begon de trap op te klimmen, intussen speurend naar de persoon van wie de stem was. Het was in ieder geval een vrouwenstem.
Toen hij de laatste tree gehad had en boven stond, kwam er een vrouw op hem afstuiven. Ze had kennelijk haast. Ineens stond ze verschrikt voor zijn neus. "Joh, daar had ik je bijna omver gelopen!" "Uhm, bent u nieuw?" vroeg Timmy snel, bang dat ze weer verder zou rennen. "Ja, ik nee, nou, ik moet even snel naar beneden. Zes minuten heb ik." En weg was ze.
Nou moe, dacht Timmy. Ineens is ze er en ineens is ze er niet.
Nu hoorde hij ook andere stemmen verderop in de gang. Het leek wel Johan, en .... ja wie nog meer?
Gepost op 30-08-2011 om 18:36 uur
71 keer gelezen

Alle verhalen in deze serie (De Bron)
Alle verhalen van deze schrijver (prinses)Door:
Leuk vervolg. Alleen het nadeel van zo schrijven is dat je zelf een ide hebt bij eenpersoon en dat een ander er iets anders van maakt. Het woord galmen zou k niet passnd vinden in de situatie met Laura en Simon. Laura weet namenlijk dat autisten vaak overgevoelig op het gehoor zijn en daardoor zal ze met een zachte lage stem hebben gesproken. Althans, dat was mjn idee. Maar dat is denk ik niet te voorkomen.

Leuk dat je Timmy weer hebt opgepakt. Ik benbenieuwd wat er allemaal nog staat te gebeuren op de Bron.

Gepost op 30-08-2011 Om 21:06

Door: EsQuizzy
Aan de andere kant, Schrijver, over dat galmen: dat hoeft niet hard geklonken te hebben voor zowel Timmy als Simon. Het kan best zijn dat Laura daar stemverheffing gebruikte om de afstand te overbruggen.

Als Laura vanuit haar huidige positie met lage, zachte stem had gepraat zou het maar zó kunnen dat alleen zij het gehoord had. Dan zou het niet het gewenste effect hebben, namelijk een herinnering aan Simon en een trigger voor Timmy... Al is dat laatste natuurlijk ‘collateral’.Gepost op 30-08-2011 Om 21:43

Door: EsQuizzy
Oké, Michelle is nu op haar kantoor…Gepost op 31-08-2011 Om 08:30

Dit werk is ingezonden op http://www.blocnoot.nl en blijft te allen tijde eigendom van de feitelijke auteur van het werk (of bloCnoot zolang de auteur niet kan worden teruggevonden). Zonder toestemming van de feitelijke auteur mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen. BloCnoot zal nooit toestemming geven indien de auteur niet teruggevonden kan worden. Mocht er sprake zijn van misbruik van de inhoud van het gepubliceerde werk op welke manier ook zullen er (in samenspraak met de auteur) stappen ondernomen worden.