248816
 
 
 
 
 

     Menu:

> Startscherm
> Schrijvers
> Verhalen
> Open verhalen
> FAQ
> Vintage

De Bron
84. Favoriet
Door: EsQuizzy
Commentaar van de schrijver:
Kiezel, als we met emoties bezig gaan, heeft Rhodé nog een verrassing voor Johan. Maar ik geloof dat je hierop aanstuurde.
Categorie: Diversen
Geschatte leestijd: ca. 2 minuten

Nog met de tekening van de klassiek bewapende Elf voor zich, zag Rhodé vanuit haar ooghoek dat er iemand voorbij de deur van Ellens kamer liep.
„O! Hé! Johan!!!” riep ze direct, waarop ze de gang op schoot en zonder verdere plichtplegingen de verlegen tekenaar spontaan uitnodigde: „Kom eens kijken! Hier is een meisje dat óók een tekenaar is, net als jij!” Ze greep Johan met haar niet-bebloeide hand bij zijn vest en trok hem pardoes mee terug, in de richting van de open deur waar Ellens blozende gezichtje op dat moment omheen verscheen. Als Rhodé de kans had gekregen had ze de volwassen man rustig in haar ongebreidelde enthousiasme mee de kamer in getrokken, maar Johan bleef netjes voor de drempel staan en liet zich niet verder meeslepen.
„Hallo,” begroette hij Ellen. „Jou heb ik hier nog niet gezien. Een nieuwkomer op De Bron?”
Ellen glimlachte en knikte: „Ja, eigenlijk nog maar net gekomen, met mijn moeder en mijn broertjes.”
Rhodé, die dit gesprek maar matig interessant vond, gooide er tussendoor: „Ellen, dit is de tekenaar die ik bedoelde! Deze meneer tekent óók heel mooi! Laat hem die Elf eens zien!”
„Nou…,” aarzelde Ellen, in verlegenheid gebracht door de loftuitingen van het roodharige jonge meisje waar deze volwassen en volgens haar inschatting ongetwijfeld veel betere kunstenaar zo bij stond. „Ik weet niet of hij die wel mooi vindt, hoor, Rhodé!”
De aangesprokene trok zich daar echter niets van aan en stond al met de tekening in haar vingers, die ze — op zijn kop, maar dat had ze niet in de gaten en hij zei er maar niets van— omhoog hield voor Johan.
„O, maar die vind ik heel mooi, hoor!” waardeerde Johan. „En met potlood. Teken jij ook zo graag met potlood?”
„U-huh,” knikte Ellen glimmend bij de positieve reactie en de parallelle voorkeur. „Het liefst met vulpotlood. Ik had een favoriete, maar die is kapot… en hij lag zo lekker in de hand!”
Een vaag glimlachje gaf Johan als stilzwijgende reactie, voordat hij zachtjes antwoordde: „Een favoriet vulpotlood… dàt ken ik, ja…” Even schudde hij zijn hoofd, om zijn door plotseling opkomende emoties verstrooide gedachten weer bij elkaar te rapen. Toen vroeg hij: „En heb je al meer getekend dat je me eventueel zou willen laten zien?”
Ellen knikte, en verdween een paar tellen om meer van haar tekeningen te pakken. Johan keek intussen om zich heen om te zien waar Rhodé gebleven was, maar het pittige tantetje was blijkbaar ongemerkt de kamer van dit tienermeisje in gedoken, die hij niet helemaal kon overzien vanuit zijn positie in de gang. Met een bescheiden blik op haar gezicht liet Ellen Johan haar werk zien, dat hij beleefd en zoals altijd ingetogen prees.
Plotseling klonk Rhodé’s stemmetje helder naast hem: „Kijk, Ellen!”
Ellen keek en nam een glanzend, langwerpig voorwerp van Rhodé aan, die vervolgde: „Dit is Johans favoriete vulpotlood! Mooi, hè!?”

Gepost op 22-07-2011 om 16:41 uur
135 keer gelezen
<< Vorige in deze serie

Alle verhalen in deze serie (De Bron)
Alle verhalen van deze schrijver (EsQuizzy)

Door: EsQuizzy

Levanda en kiezel, ik hoop dat jullie je hierin kunnen vinden.

Ik ben benieuwd hoe dit verder gaat, of wie er op de proppen komt.Gepost op 22-07-2011 Om 16:43

Door: EsQuizzy

Kleine bronvermelding: Kd·356 Curven, eerste reactie; eerste regel.Gepost op 22-07-2011 Om 17:25

Door: Levanda
Haha Ja, dit klopt heel goed. Gaat niet langer meer volgens de regels van dit verhaal, maar dat was ook wel heel lastig.
Gepost op 23-07-2011 Om 16:38

Welcome back, Levanda!!!

Vraagje: waar breek ik de regels van het verhaal in deze post?

Johan was op de gang, Ellen was op haar kamer met Rhodé, en Rhodé is mijn eigen karakter dus die mag ik neerzetten waar ik dat zelf wil.

Explain.

Gepost op 23-07-2011 Om 16:41

Door: EsQuizzy
O, sorry. Voeg nog even in:

bij de Welcome home,

en na Explain.

Gepost op 23-07-2011 Om 16:43

Door: prinses
Ha, Rhodé actief...
Ben benieuwd waar dit toe gaat leiden!
Gepost op 30-08-2011 Om 17:40

Dit werk is ingezonden op http://www.blocnoot.nl en blijft te allen tijde eigendom van de feitelijke auteur van het werk (of bloCnoot zolang de auteur niet kan worden teruggevonden). Zonder toestemming van de feitelijke auteur mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen. BloCnoot zal nooit toestemming geven indien de auteur niet teruggevonden kan worden. Mocht er sprake zijn van misbruik van de inhoud van het gepubliceerde werk op welke manier ook zullen er (in samenspraak met de auteur) stappen ondernomen worden.