248816
 
 
 
 
 

     Menu:

> Startscherm
> Schrijvers
> Verhalen
> Open verhalen
> FAQ
> Vintage

Keiharde dromen s2
349 Verlichting
Door: EsQuizzy
Commentaar van de schrijver:
Categorie: Drama / Roman
Geschatte leestijd: ca. 2 minuten

Gezèllig, dacht ook de slaapdronken persoon die haar ogen traag opende in een bijna compleet van licht verstoken ruimte. Ze tilde haar hoofd op. Waar ben ik!?
Ze keek om zich heen — probeerde iets te zien, wat niet meteen lukte. Schuin linksboven haar was een smal, horizontaal raam met daarachter een klein stukje van een heldere sterrenhemel tussen de licht wuivende silhouetten van de vertrouwde dennen rondom het huis. Maar nog voor ze meer kon zien, róók ze al waar ze was.
„Wat doe ik in de kelder!?” vroeg ze zich hardop af. „En om deze tijd?”
Ze stond op — voorzichtig, tegen de duizeligheid. De positie van het raam gaf haar een duidelijk beeld van waar ze was: ze zóú in het duister dat lichtknopje onderaan de trap moeten kunnen vinden… op de tast.
Beelden van ratten en muizen kwamen haar voor de geest. Kakkerlakken en spinnen voegden zich daar direct aan toe om het plaatje in haar hoofd compleet te maken.
Ik wil hier wèg! dacht ze, in haar haast struikelend over iets zwaars dat op de grond lag. Ze wist haar evenwicht te bewaren en strekte haar hand uit naar waar ze wist dat de koude kelderwand zich bevond. Iets verder dan waar ze hem in gedachten geplaatst had, kwam haar hand tegen de muur te steunen.
Veilig! dacht ze.
Gehaast zochten haar vingers de lichtschakelaar, een oud model platte draaiknop van zwart plastic. Ze vond het nog altijd leuk dat ze die bijna antieke dingen nog in huis hadden. Haar hand vond het lompe obstakel aan de wand.
Over ontwerpen dachten ze toen nog anders, dwong ze haar gedachten een rustiger pad in te slaan.
Met een zucht van verlichting draaide ze de knop om.
Kllack!
Het licht bleef uit.
Nog geen tel later verscheurde een zware explosie de stille avondlucht boven de ondiepe vallei met een verzengend heloranje vuurbal, die brullend ten hemel steeg en slechts een gretig brandende krater tussen verkoolde dennen achterliet op de plaats waar eens het schilderachtige huis aan de rand van het bos had gestaan…

Gepost op 19-05-2011 om 22:15 uur
185 keer gelezen
<< Vorige in deze serie

Alle verhalen in deze serie (Keiharde dromen)
Alle verhalen van deze schrijver (EsQuizzy)Door: Rapunzel
NOU JA!! Gebeurt hier wat ik denk dat er gebeurt?? Explosie??

Ik ga morgen eens lekker puzzelen, m`n oogies vallen nu dicht van moeheid... truste!!
Gepost op 19-05-2011 Om 22:22

Dat woord staat ook letterlijk in de tekst, dus het lijkt er inderdaad op dat je gedachten juist zijn.

=(

Gepost op 19-05-2011 Om 22:56

Door:
Wie is dit????? Moet ik even heel goed over nadenken.

Je omschrijft de lichtschakelaar een keer als een lomp obstakel. In mijn beleving staat een obstakel op de grnd en hangt die niet aan de muur. Het woordenboek geeft als betekenis *hinderpaal*. Weet niet echt wat ik daarmee moet. Maar het doet er ook niet meer toe hoe je het omschrijft, want het is er niet meer.....

Reuze spannend stukje. Zag even *cry of silence* langskomen.
Wil je a.u.b. heeeeeeeel snel met een vervolg komen?
Gepost op 19-05-2011 Om 22:29

Over dat obstakel: welk perspectief wordt in die zin omschreven? =)

Euhm... Heeeeeeeel snel. Heb je de data van deze en de vorige post al eens naast elkaar gehouden?

Nòg sneller!? =D

Maar ik zal je plagen: hij ligt al klaar.

=)

Gepost op 19-05-2011 Om 22:49

Door:
Ik was al zeer blij verrat met deze snelle post. Ja, sneller mag van mij best wel.

Die schakelaar: vanuit het perspectief van demuur snap ik m wel. Dat is het punt niet. Ik moest alleen tijdens het lezen mijn begrip van het woord obstakel plotseling wijzigen.

Verder vind ik deze post wel heel mooi geschreven. Dat stukje:...rook ze al waar ze was...moet een duidelijke hint zijn over wie het hier gaat. Iemand van de bewoners van dit huis moet een geurende hobby hebben in de kelder. Even goed denken wie dat zou kunen zijn. Bovendien, die dennen om het huis...aan de rand van het bos...
Gepost op 20-05-2011 Om 06:08

Hmmm. Interessante gedachtengang.

=)

Gepost op 20-05-2011 Om 08:39

Door: Levanda
Het enige huis in het bos dat ik mij zo snel herinner, is het huis van de familie Feenstra.
Waarom zou iemand een aanslag op hen plegen? Omdat ze brief van Gabriëlle gelezen hebben. Maar ik zou niet weten hoe Ter Heerdt er achter gekomen zou zijn...
En daarbij combineer ik natuurlijk nu niet de gegevens uit deze post met die van de vorige...

Hmm, ik ga er daarnaast direct vanuit dat de explosie kwade opzet was... Wat als het gewoon een ongeluk is? Ik zou niet weten waarom het dan van belang zou zijn voor het verhaal, maar ik heb bij Kd wel geleerd geen voorbarige conclusie te trekken...

Leuk dat de nieuwe post zo snel op de site staat En weer geweldig beschreven
Gepost op 20-05-2011 Om 12:11

Belangrijke conclusie, dat.

=q

Gepost op 20-05-2011 Om 16:11

Door:
Levanda, ik had eerst dezelfde gedachte. Misschien de familie Feenstra. Maar ik kon er ook geen logica in ontdekken. En of ter Heerdt hier iets mee te maken heeft? Kweenie. Hij was wel plotseling afwezig op de dag dat Gabrielle bij hen terechtkwam. Denk het eigenlijk niet dus. Misschien is het het huis van den Engel? Maar dat staat tegenover de middelbare school en hoeveel middelbare scholen staan er aan de rand van het bos? Zou best kunnen.

Verder, de bewuste persoon uit deze post is bekend in dit huis. Ze wist meteen dat ze in de kelder was en waar de schakelaar zich bevond. De naam Elize zit ook in mijn gedachten. Daar hangt ook een mysterieuze sfeer omheen.

Ik heb een vermoeden dat we pas heel veel later op deze vraag een antwoord zullen krijgen. Quizzy kennende.
Gepost op 20-05-2011 Om 12:24

…de dag dat…

Dat is nog steeds déze dag, voor de informatie.

=)

Gepost op 20-05-2011 Om 12:55

Door: Levanda
Ja, geen twijfel over mogelijk dat het wel even zal duren.
Ik denk niet dat het hier om het huis van den Engel gaat, omdat Gabriëlle dan hoogstwaarschijnlijk haar ochtend in het bos naast school had doorgebracht. Dus ik denk dat er geen bos naast de school staat. QED: het gaat hier niet om het huis van den Engel. Denk ik Maar misschien trek ik nog altijd voorbarige conclusies. I am known to do that

Whoops, haha, ik las "data" als gegevens, en niet als "verschillende tijdstippen". Ik vond het al zo raar dat we gegevens uit deze en de vorige post moesten combineren
Gepost op 20-05-2011 Om 12:38

Je kunt Data ook nog met een hoofdletter in gedachten lezen. Dan is het één van de twee populairste karakters uit een bekend SF-verhaal.

=D

Gepost op 20-05-2011 Om 12:54

Door:
Nuttige aanvulling, EsQuizzy. Maar het is inmiddels wel nacht.
Even alle feiten op een rijtje zetten: Ter Heerdt heeft een en ander op zijn kerfstok. Hij is deze dag onverwacht afwezig geweest, dus hij heeft geen alibi. Dat maakt hem tot een verdachte. Een mogelijk motief zou kunnen zijn dat hij iemand uit de weg zou willen ruimen die te veel weet. Welke vrouwspersoon weet teveel? De journaliste misschien? Was die iets op het spoor?
Gepost op 20-05-2011 Om 13:09
Hij heeft geen alibi... voor wàt?
Daarbij, je weet niet wat hij deze dag gedaan heeft en wie hem daarbij allemaal gezien hebben. =)

Waaruit maak je trouwens op dat het nacht is?

= .

=)

Gepost op 20-05-2011 Om 16:03

Door: Levanda
Nacht: ze ziet een sterrenhemel en daarbij is ze slaapdronken (we weten eerst niet waar ze is, dus gaan we er waarschijnlijk vanuit dat ze in haar eigen bed ligt tot het tegendeel bewezen is en als je in je bed ligt is het meestal nacht). Pas helemaal aan het eind lezen we "avondhemel", waar iemand door de heftigheid van de gebeurtenis snel overheen kan lezen. Dus het is niet héél raar dat Schrijver denkt dat het nacht is. Ik dacht het eigenlijk ook, tot ik de post nog een keer nalas.
Gepost op 20-05-2011 Om 16:15

Het was maar een vraag… =)

Gepost op 20-05-2011 Om 16:39

Door: Levanda
En dat was maar een antwoord
Een antwoord natuurlijk, misschien is dit helemaal niet Schrijvers reden
Gepost op 20-05-2011 Om 16:41
…En: is ‘het tegendeel’ inmiddels bewezen?

=)

Gepost op 20-05-2011 Om 16:45

Door: Levanda
Tja, dat lijkt me wel Zolang haar bed niet in de kelder staat, tenminste, en ik denk dat we redelijker wijze aan mogen nemen dat dat niet het geval is.
Gepost op 20-05-2011 Om 16:53

Een veilige aanname, die uit deze post ook verder te staven is. Hoe dan ook: nu weer terug naar het serieuze werk…

|= .

Gepost op 20-05-2011 Om 16:59

Door:
Geen nacht...Dank je Levanda. Ik had het echt niet gezien. Mijn verstand was bijna volledig van licht verstoken
Gepost op 20-05-2011 Om 18:29

Door: Tines
Hmm... Het moment van de explosie komt tegelijk met het omzetten van de schakelaar zoals ik het lees. Dan concludeer ik dat het een gasexplosie is zoals die laatst in Zwolle ook plaatsvond. Een noodlottig ongeluk dus?
Gepost op 20-05-2011 Om 20:35

Gasexplosie in Zwolle heb ik gemist. Gelukkig, misschien. Dat zijn altijd héél nare dingen. Een oud-klasgenoot van mij had ooit een vriend (en diens moeder en zusje) verloren doordat het huis van hún buren explodeerde na een gaslek. En dan heb je nog dat verhaal van die basisschool in de USA. Long time ago. Not any nicer because of that.

=(

Gepost op 20-05-2011 Om 20:49

Door: Levanda
Ik wist wel dat ik een ongeluk niet uit mocht sluiten...
Gepost op 21-05-2011 Om 00:08

Het meest verstandige is om niets uit te sluiten dat nog niet uitgesloten is.

=)

Gepost op 21-05-2011 Om 08:30

Dit werk is ingezonden op http://www.blocnoot.nl en blijft te allen tijde eigendom van de feitelijke auteur van het werk (of bloCnoot zolang de auteur niet kan worden teruggevonden). Zonder toestemming van de feitelijke auteur mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen. BloCnoot zal nooit toestemming geven indien de auteur niet teruggevonden kan worden. Mocht er sprake zijn van misbruik van de inhoud van het gepubliceerde werk op welke manier ook zullen er (in samenspraak met de auteur) stappen ondernomen worden.