248816
 
 
 
 
 

     Menu:

> Startscherm
> Schrijvers
> Verhalen
> Open verhalen
> FAQ
> Vintage

Kracht
Afscheid
Door: Rapunzel
Commentaar van de schrijver:
Categorie: Diversen
Geschatte leestijd: ca. 2 minuten

“Je kunt het Anne. Papa en ik zitten in de zaal, dan kijk je ons maar aan.”, probeerde Louise haar dochter bij te staan.

Voorzichtig en wijfelend liep Anne naar voren. Het papiertje in haar bibberende handen. Daar stond ze dan, achter de kansel… tijdens de afscheidsdienst van Gerd-Jan. Zijn ouders hadden gevraagd of ze ook iets wilde zeggen… “Dat zouden we heel fijn vinden, Anne.”, had Thomas, Gerd-Jans vader gezegd. Anne had toegestemd, later weer getwijfeld, maar ze deed het toch. Dit was het laatste dat ze in haar ogen voor Gerd-Jan kon betekenen.

“Lieve Gerd-Jan, het is zo raar om tegen of over je te praten terwijl je niet voor me staat of naast me zit, maar al deze mensen me aankijken.
De laatste paar dagen heb ik zitten denken wat ik allemaal over jou zou kunnen zeggen, maar woorden schieten te kort om jouw leven, om wat je voor mij betekent te beschrijven.
Wat ik nooit zal vergeten is dat je zei:
“Geluk is een richting, geen punt. En: zorgen moet je doen, niet maken.”
Dat typeerde jou, je was zorgzaam en je was een levensgenieter doordat je zo in je geloof stond: Jezus’ stierf voor mij, daarom leef ik voor Hem.

Al was je tijd op aarde kort, je heb een onuitwisbare indruk achtergelaten in de harten en levens van velen.

Onze ontmoeting werd vriendschap en onze vriendschap werd liefde. Weet dat de wereld, mijn wereld zoveel minder leuk zal zijn zonder jou.
Dank dat je me geleerd hebt, dat kracht niet betekent dat ik nooit zal vallen, maar wel dat ik telkens weer op mag staan.
En ik hoop zo dat ik de kracht mag vinden om zonder jou weer op te staan.

Tot ziens, lieve Gerd-Jan! Tot ziens!”
Gepost op 22-01-2011 om 18:49 uur
142 keer gelezen
<< Vorige in deze serie

Alle verhalen in deze serie (Kracht)
Alle verhalen van deze schrijver (Rapunzel)Door: inem
Tjonge...ontroerend...
Gepost op 26-01-2011 Om 12:07
Tsja... =)
Gepost op 28-01-2011 Om 18:42

Dit werk is ingezonden op http://www.blocnoot.nl en blijft te allen tijde eigendom van de feitelijke auteur van het werk (of bloCnoot zolang de auteur niet kan worden teruggevonden). Zonder toestemming van de feitelijke auteur mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen. BloCnoot zal nooit toestemming geven indien de auteur niet teruggevonden kan worden. Mocht er sprake zijn van misbruik van de inhoud van het gepubliceerde werk op welke manier ook zullen er (in samenspraak met de auteur) stappen ondernomen worden.