248818
 
 
 
 
 

     Menu:

> Startscherm
> Schrijvers
> Verhalen
> Open verhalen
> FAQ
> Vintage

Letters van morgen
Sorry
Door: Levanda
Commentaar van de schrijver:
Categorie: Science Fiction
Geschatte leestijd: ca. 2 minuten

Juni 2200

Hoi Tara!

Het spijt me dat je niet eerder een brief hebt ontvangen. Maar het apparaat dat ze verzendt naar het verleden is kapot. Ik kon het niet naar een eerder tijdvak sturen.
Weet je, dit hele apparaat is eigenlijk nog een proef. Het is zelfs een wonder dat de brieven tot nu toe allemaal in de juiste volgorde en alles zijn verschenen. Maar als dit experiment goed lukt, dan kunnen we in de toekomst misschien wel mensen naar het verleden transporteren! Moet je nagaan, we kunnen erachter komen waarom er zo lang geleden zulke rare piramides zijn gebouwd. Of die vreemde dingen met zuilen en driehoeken, waarin alles die vreemde verhouding heeft.

Maar terug naar jouw vragen: claustrofobie heb ik niet. Het spaceschip is zo giga dat je nauwelijks het idee hebt opgesloten te zitten. En na wat er gebeurd is op aarde...

Maar je bent nu zestien dus, net zo oud als ik dus. Hoe kom je er bij dat ik een vriendje heb? Maar dat was in het verleden natuurlijk anders. Heb jullie daar soms allemaal al vriendjes op je zestiende?
Hier krijg je je eerste vriendje meestal pas rond je vijfentwintigste. En trouwen doen we nog steeds. Het ruimte schip is wel op de groei gemaakt, maar toch mogen we niet meer dan twee kinderen. Inprincipe, want er kan natuurlijk bij iedereen een "ongelukje" gebeuren. Het klinkt raar, maar zo is het wel.
Hoe oud worden mensen bij jullie eigenlijk? Want sinds Het is er zoveel informatie over het verleden verdwenen... We hebben geen idee hoe mensen vroeger leefden. We weten alleen een beetje over de twintigste eeuw, van 1950 tot 1990. De rest is allemaal weg.

Trouwens, je zei dat je in Nederland woonde? Daar komt alle gevonden informatie vandaan. Lelystad... Hoe groot is die stad nu eigenlijk? Want volgens de laatste informatie was die stad nog in aanbouw. Wat is trouwens Frans? Ik weet wat school is, en les, dat hebben wij hier ook, maar Frans? Is dat een bepaald scheldwoord ofzo, of een manier waarop je les krijgt?

Trouwens, wat leuk dat je een zusje erbij hebt!
En nee, ik kan je broertje niet hiernaar toe zappen. Oja, dat zou ik bijna vergeten: wat is PS?

Be Greeted!
Gepost op 28-09-2009 om 15:31 uur
92 keer gelezen
<< Vorige in deze serie

Alle verhalen in deze serie (Letters van morgen)
Alle verhalen van deze schrijver (Levanda)

Dit werk is ingezonden op http://www.blocnoot.nl en blijft te allen tijde eigendom van de feitelijke auteur van het werk (of bloCnoot zolang de auteur niet kan worden teruggevonden). Zonder toestemming van de feitelijke auteur mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen. BloCnoot zal nooit toestemming geven indien de auteur niet teruggevonden kan worden. Mocht er sprake zijn van misbruik van de inhoud van het gepubliceerde werk op welke manier ook zullen er (in samenspraak met de auteur) stappen ondernomen worden.