248818
 
 
 
 
 

     Menu:

> Startscherm
> Schrijvers
> Verhalen
> Open verhalen
> FAQ
> Vintage

Keiharde dromen
161 Omzichtig
Door: EsQuizzy
Commentaar van de schrijver:
Categorie: Drama / Roman
Geschatte leestijd: ca. 3 minuten

Naarmate de tijd verstreek kwam Tirashya’s hart verder tot rust. Heel bewust schoof ze, met de grootste zorg ieder geluid vermijdend, het gezichtsdeel van haar pantser over het cruciale klikmoment heen. Met een vloeiende beweging vouwde ze die delen onhoorbaar verder aan de kant. Ze lag op haar rechter zij, met haar gezicht naar de achterwand gewend, maar ook van onder deze hoek was duidelijk te zien dat er zich op dit moment geen lichtbron bij haar in de omgeving bevond. Een nieuwe golf van de bekende sensatie van gevaar kwam over haar heen: stel nou dat hij dit keer ècht zijn luminescentie gedoofd had en alleen maar deed alsof hij haar alleen had gelaten?
Ingespannen luisterde ze, een paar minuten lang.
Het bleef echter stil en ze kon geen levenstekenen meer ontwaren, naast die van haarzelf. Was hij weg? Ze kon het zich bijna niet voorstellen!
Omzichtig ontsloot ze de rest van haar schelp, waarvan de afzonderlijke platen zich in een bijna vloeiende beweging naar hun open positie terugtrokken. Zacht zette ze zich met haar handen op de bodem af om nogmaals aandachtig te luisteren.
Ze had haar oriëntatie gauw teruggevonden: schuin links vóór haar bevond zich de open voorkant van de kerker, terwijl de achterwand schuin rechts van haar wegliep. Langzaam liet ze zich eenmaal om haar as draaien. Enkel de minieme ambiance van haar kloppende hart was voldoende voor Tirashya om de ruimte om haar heen af te tasten. De randen aan de gangkant waren ruw; het tralieraam dat zonder functie op de bodem in de gang lag, zwaar gehavend. De volledige omlijsting leek van het front van de cel afgebroken te zijn. Ze haalde zich het beeld van het hok, want veel meer kon het niet genoemd worden, probleemloos voor de geest: langs alle drie de wanden lag een rechthoekige, kale stenen plaat op de bodem — Tirashya vermoedde dat die als rustbed gediend hadden in de dagen dat de gevangenis nog bewoond werd. Ze kon haar vinger niet op haar vreemde gevoel leggen, het was maar vaag — lang niet zo opvallend als de veranderde gangen — maar er was een subtiel verschil tussen het lichtbeeld dat ze zich van deze ruimte herinnerde en het echobeeld dat ze zich er nu van vormde.
Ik ben dapper genoeg geweest voor vandaag, vond ze, en ze liet de onduidelijke puzzel die de cel haar bood voor wat hij was. Voorzichtig zwom ze opnieuw naar de grove hoek van de gangwand, vlak onder het plafond, en stak haar hoofd buiten de kerker. Met haar gezicht naar beneden liet ze de ruimte van beide kanten op zich inwerken.
Geen teken van leven, concludeerde ze tot haar opluchting. Geruisloos zwom ze door het inktzwarte water terug naar waar ze de schachtopening wist. Ze durfde haar verlichting nog niet op te laten komen. Blijkbaar heb ik nu ook het antwoord op mijn vraag, bedacht ze, ondanks haar nog steeds aanwezige angst. Een volwassen man kan door die opening heen — ho!
Ze pikte de opening op, rechts van zich in de wand.
Zou hij nog in de schacht zijn? vroeg ze zich gespannen af, even aarzelend. Toen vermande ze zich en draaide zich op haar rug.
Heel voorzichtig stak ze haar hoofd door de opening.

Gepost op 02-07-2009 om 22:35 uur
248 keer gelezen
<< Vorige in deze serie

Alle verhalen in deze serie (Keiharde dromen)
Alle verhalen van deze schrijver (EsQuizzy)Door: inem
Geweldig!!! Spannend...en..en.. Gaaaap, morgen reageer ik weer verder.
Maar even voor de duidelijkheid, deze post is ook weer heel goed, ook al heb ik m in een flits gelezen.

Gepost op 02-07-2009 Om 23:00

=D

"Spannend...en..en..=) Gaaaap, ..."

Klinkt erg leuk samen! =)

Gepost op 03-07-2009 Om 08:52

Door: inem
Ja?

Ik bedoelde dat het spannend is, en...dat ik moe was.

Ik reageer nog verder, maar, ik mag nu eigenlijk heel niet, op de laptop.

Gepost op 03-07-2009 Om 12:44

Ik begreep wat je bedoelde, inem. Het klonk alleen zo leuk samen! =)

Gepost op 04-07-2009 Om 22:53

Door: Tines
Nou, we weten nog niks! Behalve dan dat Tirashya tot nu toe redelijk veilig is... Alleen de schacht nog! Ben benieuwd...
Gepost op 04-07-2009 Om 11:15

Volgens mij weet je een heleboel meer, alleen niet direct wat je wilde weten en dus valt het je niet op! Want jij wilt de identiteit van de geheimzinnige waterling geopenbaard zien, nietwaar? =)

Gepost op 04-07-2009 Om 22:55

Door: Tines
Hoe raad je het! Maar inderdaad, ik weet al meer...
Gepost op 05-07-2009 Om 20:16

Door: inem
Hm... ik weet nog niet echt of Tirashay redelijk veilig is. Die vreemdeling die zwemt er toch ook, als t goed is nog ergens rond?Spannend zeg...
Gepost op 06-07-2009 Om 14:58

Dit werk is ingezonden op http://www.blocnoot.nl en blijft te allen tijde eigendom van de feitelijke auteur van het werk (of bloCnoot zolang de auteur niet kan worden teruggevonden). Zonder toestemming van de feitelijke auteur mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen. BloCnoot zal nooit toestemming geven indien de auteur niet teruggevonden kan worden. Mocht er sprake zijn van misbruik van de inhoud van het gepubliceerde werk op welke manier ook zullen er (in samenspraak met de auteur) stappen ondernomen worden.