248818
 
 
 
 
 

     Menu:

> Startscherm
> Schrijvers
> Verhalen
> Open verhalen
> FAQ
> Vintage

drugssmokkelaar?
ikke?
Door: wies
Commentaar van de schrijver:
kwam opeens op het idee, en het zou me niet verbazen als er fouten inzitten.
Categorie: Drama / Roman
Geschatte leestijd: ca. 2 minuten

Toen Karel zijn deur opendeed, zag hij meteen de ravage die daar was aangericht. Alles lag overhoop, en niks zat meer op zijn plek.
‘Wat is hier gebeurd?’ vroeg hij zich af.
Opeens kwam er een man op hem af. De man zag er nogal sjofel uit, hij stonk, hij had een baardje van ongeveer drie weken, en zijn kleren zaten vol scheuren en gaten. Hij zei: ‘Tsja, dat krijg je ervan als je verdacht wordt van drugssmokkel... maar goed, je poes heeft jonkies, en als er geen aardige politie-agente was geweest die het had opgemerkt, waren ze dood geweest. Oh ja, er heeft een kleine brand gewoed in de keuken, daar kwam ik op af. Het is geblust, en er zit een nieuwe keuken in. Mijn werk is gedaan, tot ziens. Oh nee, niet tot ziens. Want als je mij ziet is er onheil op komst, of geweest...’ en de man liep weg.
Karel ging meteen daarna naar de mand van zijn poes, om te kijken of het waar was wat de man had gezegd. Het klopte, Stipje, zijn poes, gaf meteen kopjes toen ze hem in de gaten kreeg. En toen zag hij ze. Zeven lieve, kleine miauwende poesjes, en een hele grote dikke kater, die, zo dacht hij, de vader wel moest zijn.
‘Aaah, wat lief!’ riep hij uit.
Toen bedacht hij zich opeens dat die man ook iets gezegd had over dat hij verdacht werd van drugssmokkel... Wacht, hij zou naar het politiebureau gaan, en daar vragen wat er aan de hand was.

Toen Karel de deur van het politiebureau opendeed, werden hem meteen de boeien omgedaan. Een grote man begon meteen tegen hem te praten.
‘U wordt verdacht van drugssmokkel. Alles wat u zegt kan tegen u gebruikt worden. U wordt naar een cel gebracht, en daarna verhoord. Maar u wordt eerst gefolterd...’
‘Wat?’ riep Karel uit.
Gepost op 26-03-2009 om 16:34 uur
190 keer gelezen

Alle verhalen in deze serie (drugssmokkelaar?)
Alle verhalen van deze schrijver (wies)Door: Levanda
Ik heb een foutje gevonden, denk ik!
Kan een maan weglopen? Volgens veel mythen namelijk wel, bv. als zij achterna gezeten wordt door haar broeder de zon die verliefd op haar is. Ik heb het trouwens over de maan als de man klaar is met praten.

(Jaja, ik ben niet blont, ik ben donkerblond, dus ik snap ook wel dat er in dit stukje niet de echte maan bedoeld wordt (dit zet ik er trouwens bij omdat de rest van mijn reactie meestal een beetje vaag is ))
Gepost op 26-03-2009 Om 19:18
ah, ik snap em, ik heb denk ik iets te lang de a ingehouden;)

zal het aanpassen!
Gepost op 26-03-2009 Om 19:56

Door: EsQuizzy
Hej Wies!

Grappig maar onwaarschijnlijk verhaal. Is dit een nachtmerrie van Karel of zo?Want de politie zal nóóit zo handelen. Vooral de opmerking over folteren maakt het geheel zeer onrealistisch...

Ik heb je een inboxje gestuurd.Gepost op 26-03-2009 Om 20:31
ja, daar ga ik met de volgende post mee aan de slag. maar ik vond het leuk om op een spannend stukje te stoppen... en had nog niet genoeg stof voor een tweede post.
ach, morgen vast wel weer een saaie les waar ik iets kan verzinnen;)

wies
Gepost op 26-03-2009 Om 20:38

Door: Levanda
Ja, dat ken ik! Verschrikkelijk! Aan de andere kant, als er leuke verhalen uit komen...
Gepost op 26-03-2009 Om 20:55
hihi...
dit is geschreven tijdens grammatica, bij het uitdelen.
moet je nagaan hoe lang dat geduurd heeft!

onze klas. he Berdien?

wies
Gepost op 26-03-2009 Om 20:58

Door: EsQuizzy
Schrijf eens een verhaal gebaseerd op jullie klas. Klinkt als genoeg stof voor een bruisend verhaal!

Verander wel de namen...Gepost op 26-03-2009 Om 23:16
ach, ik denk niet dat er veel leuk is, het is meer een overdreven drukke klas, met extra strenge regels, en het dubbele aantal uren als je je er niet aan houd... en ik denk niet at ze het erg zouden vinden als er namen in voorkwamen, ze zouden zich meer gevleid worden.

maar het is wel een goed idee;) moet ik wel iets verzinnen, en dat gaat niet in een tussenuur...
verzin wel iets tijdens nederlands;)

hihi
wies
Gepost op 27-03-2009 Om 11:02

Door: Berdien
he wies dat horen we niet onder nederlands te doen he. Dan hoor je braaf je opdrachten te maken.
Gepost op 28-03-2009 Om 11:29
ja, maar ik loop voor...
en het was onder grammatica;)
Gepost op 28-03-2009 Om 12:11

Door: Berdien
Ja jij haalt nog een 7, dat staat wel wat mooier dan mijn 4,5
Gepost op 29-03-2009 Om 20:03
ik ben gewoon goed in gokken;)

en het was trouwens een 7.3
Gepost op 29-03-2009 Om 20:21

Dit werk is ingezonden op http://www.blocnoot.nl en blijft te allen tijde eigendom van de feitelijke auteur van het werk (of bloCnoot zolang de auteur niet kan worden teruggevonden). Zonder toestemming van de feitelijke auteur mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen. BloCnoot zal nooit toestemming geven indien de auteur niet teruggevonden kan worden. Mocht er sprake zijn van misbruik van de inhoud van het gepubliceerde werk op welke manier ook zullen er (in samenspraak met de auteur) stappen ondernomen worden.