248818
 
 
 
 
 

     Menu:

> Startscherm
> Schrijvers
> Verhalen
> Open verhalen
> FAQ
> Vintage

Hostis ou Amicus?
Hoofdstuk 6
Door: Levanda
Commentaar van de schrijver:
Goed, ik kon het niet laten. Maar dat is vast niet erg. ;D
Categorie: Fantasy
Geschatte leestijd: ca. 2 minuten

Clarice leefde nu al een aantal dagen met Rhiannon en, wat nu gebleken was, haar moeder.
De derde hooizak die voor Clarice eerst aanleiding was geweest om te denken dat er nog een derde persoon was, bleek voor Clarice te zijn, er was niemand geweest die het bed voor zich had opgeëist. Het had Clarice aan het denken gezet. Blijkbaar was ze niet onverwacht aangekomen. Dit zou ook verklaren waarom ze zonder meer bij deze vrouwen in mocht wonen en hun voedsel mocht gebruiken. Clarice sprak de taal van Rhiannon en haar moeder nu redelijk: ze kon hen verstaan en zichzelf verstaanbaar maken.
Rhiannon bleek dertig jaar te zijn, bijna het dubbele van haar eigen leeftijd, had Clarice bedacht. Ze had begrepen dat het land Esrom heette en dat het geregeerd werd door een slechte koningin, een Kakémalé. Clarice vermoedde dat ze daarmee een soort priesteres of tovenares bedoelden. Rhiannon en haar moeder hadden geprobeerd een revolutie op te zetten tegen de koningin, maar ze waren door haar verbannen naar het bos, gevangen gehouden door een soort barričre waar ze niet door heen konden. Nu wachtten ze af tot een geschikter moment om het opnieuw te proberen.
Omdat ze toch niets beters te doen had, leerde Clarice over de kruiden die overal in de grot lagen en hingen. 's Avonds vertelde Rhiannon volksverhalen en sprookjes het Esrom, zo kwam Clarice meer te weten over de gewoontes in het land.

Clarice verveelde zich niet omdat er zoveel te leren was, maar ze maakte zich zorgen. Ze was hier nu al een paar dagen, waarschijnlijk waren haar ouders doodongerust. Ze zou zo snel mogelijk terug keren, maar ze had geen idee hoe. Zodra ze genoeg woorden tot haar beschikking had zou ze Rhiannon duidelijk maken dat ze weer naar huis wilde en om een oplossing vragen.
Gepost op 05-03-2009 om 18:31 uur
185 keer gelezen
<< Vorige in deze serie

Alle verhalen in deze serie (Hostis ou Amicus?)
Alle verhalen van deze schrijver (Levanda)Door: Levanda
Nou mensen, kom maar op. Wie gaat er nu een vervolg schrijven? Prinses? Esquirrel? Elle? Of heeft het verhaal zo een vreemde wending genomen dat niemand er meer wat mee kan? Of heb ik het gewoon zo slecht geschreven dat niemand er meer aan wil werken? Of heeft niemand tijd?
Of...of...of.
Ik kan nog wel duizend andere redenen noemen, helaas. Tara heeft het voorlopig te druk om verder te schrijven, en ik eigenlijk ook... Maar ik denk echt dat dit verhaal een goed verhaal kan worden... Moet haast wel als het zo een spannend begin heeft! Go Tara! Nu moet de rest nog spannend worden

What ever, ik bazel weer eens.
Maar hierbij moedig ik iedereen aan die dit verhaal heeft gelezen om mee te schrijven! het is het proberen waard!
Go, Go, GO!
Gepost op 05-03-2009 Om 18:41

Door: EsQuizzy
Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik jullie beider privé-verhalen beter kan volgen. En om héél eerlijk te zijn, ik volg die verhalen liever dan dit.

Een Open Verhaal is leuk, maar heeft de neiging heel gauw vast te lopen. Werken aan je eigen verhaal kun je in je eigen tempo doen zonder dat je op anderen hoeft te wachten en zonder dat je ideeën vastlopen in andermans schrijfsels.

Dus ik pas (vooral vanwege andere activiteiten hier en elders), en hoop gauw weer een paar toevoegingen aan Star Survival Camp en Levanda te zien...

Gepost op 05-03-2009 Om 20:08

Door: EsQuizzyHoofdtuk?Gepost op 05-03-2009 Om 20:09

Door: EsQuizzy
Bij nalezen vielen me twee mini-typfoutjes op: vertaan en en revolutie.

Ik heb eigenlijk de indruk dat ze niet zozeer beschermd worden door die barričre (let op accent), alswel gevangen gehouden door de Kakémalé (prachtwoord!). Het lijkt mij juist toe dat die koningin ze binnen dat krachtveld wil vasthouden, in plaats van dat ze beschermd moeten worden. Dat geeft een idee van zorgzaamheid en dat proef ik niet uit je omschrijvingen van de Kakémalé.

Hebben de titels en de vreemde woorden in dit verhaal trouwens een basis in de klassieke talen, of schudden jullie het helemaal uit de mouw? Gewoon geďnteresseerd.Gepost op 06-03-2009 Om 11:25
Die titel is latijn. Maar de vreemde woorden (de mijne dan) zijn tot nu toe gewoon klankcombinaties. Behalve Kakémalé, dat is een verbasterde combinatie (een paar aanpasinkjes en het klinkt weer nét even mooier). Kakos in het grieks is slecht, net zo als male. Toch, Tara?
Gepost op 06-03-2009 Om 13:27

Door: Gabriëlle
De eerste zin snap ik niet
Wat bedoel je daarmee?
En dood ongerust klinkt een beetje raar. Is dodelijk ongerust wat je bedoelt?
Ik snap het verhaal ook niet helemaal, maar ik val ook zo maar in iets, ben ik bang
Gepost op 06-03-2009 Om 11:47

Door: EsQuizzy
@ Levanda: Ja, ik kwam daarop via dat ‘male’, wat ook nu nog in verschillende talen een dergelijke betekenis heeft.Gepost op 06-03-2009 Om 14:56

Dit werk is ingezonden op http://www.blocnoot.nl en blijft te allen tijde eigendom van de feitelijke auteur van het werk (of bloCnoot zolang de auteur niet kan worden teruggevonden). Zonder toestemming van de feitelijke auteur mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen. BloCnoot zal nooit toestemming geven indien de auteur niet teruggevonden kan worden. Mocht er sprake zijn van misbruik van de inhoud van het gepubliceerde werk op welke manier ook zullen er (in samenspraak met de auteur) stappen ondernomen worden.