248818
 
 
 
 
 

     Menu:

> Startscherm
> Schrijvers
> Verhalen
> Open verhalen
> FAQ
> Vintage

Star Survival Camp
Storm-Michael
Door: Tara
Commentaar van de schrijver:
Categorie: Diversen
Geschatte leestijd: ca. 2 minuten

-Michael-

Op een onbewoond eiland, 5 juli
Michael wierp een blik op de zee.
Spottend zei hij: 'Tjonge, Frank, je bent nog erger dan ik dacht. Een storm? Het is gewoon een beetje ruw weer. Lake Michigan ziet er zo vaak zo uit.'
Hij draaide zich om in het zand om verder te slapen. Toen hij de opgewonden stemmen van de anderen hoorde stond hij echter toch maar op.
Hij zag Ians trillende vinger naar de horizon wijzen. Met grote ogen zag Michael de lucht. Die draaide rond in cirkels en het water spatte hoog op. 'Een orkaan!'
Michael keek wild om zich heen, op zoek naar een schuilplaats. Hij had de beelden van orkaan Katrina gezien, een en al verwoesting.
Auto's en bomen die zonder pardon omhoog werden geslingerd...
Ian was, naast Frank, de enige die enigszins kalm bleef. 'Wacht,' zei hij.
'We kunnen niet hier blijven. Het oerwoud ingaan is ook gevaarlijk, maar dan hebben we een kans. Kom, volg mij.'
Ian ging voorop. Melisande propte al haar spullen in haar koffer en sleepte die met zich mee. Michael hielp haar niet, in dit weer was het ieder voor zich. Amy wrong zich plotseling langs hem heen. 'De Robinson-grot,' riep ze.
Michael luisterde niet verder, hij rende in de richting van de grot waar ze de stervende bok hadden gevonden. Een dode geit was altijd nog minder angstaanjagend dan een orkaan!
Toen hij de grot bereikt had, begon het hard te regenen. Takken vlogen van de bomen terwijl de orkaan dichterbij kwam. Toen hij vanuit de opening van het hol naar buiten keek, beperkte een regengordijn zijn gezicht. Er strompelden meer mensen naar binnen. Frank, Melisande, Amy en Ian kwamen achtereenvolgens binnen.
Maar waar was Ciara?
Gepost op 26-02-2009 om 11:30 uur
238 keer gelezen
<< Vorige in deze serie

Alle verhalen in deze serie (Star Survival Camp)
Alle verhalen van deze schrijver (Tara)Door: Tara
By the way, Esquirrl, om je commentaar voor te zijn: orkanen komen voor op de Stille Oceaan in juli.
Gepost op 26-02-2009 Om 11:45

Door: Levanda
Hee Tara! Nu weet ik waarom ik laatst niet meer wist wie Ciara was. Ik heb het altijd "uitgeproken" (in mijn gedachten gehoord) als Kiara, maar jij spreekt het uit als Siara

Gepost op 26-02-2009 Om 11:54

Door: EsQuizzy
Nou, dan zal ik maar geen commentaar geven, hč?Gepost op 26-02-2009 Om 12:39
Oké, ik ga voor de vierde keer proberen commentaar te geven.
Hopelijk lukt het nu wel.
Goed:
dank je voor het commentaar dat je altijd geeft, ik was nauwelijks beledigd, ik vond het hoogstens wat overdreven om drie velden erover vol te schrijven. (ik zou wellicht hetzelfde doen, kan ook erg breedsprakig zijn )
Dus, de conclusie is dat ik graag zou weten wat je commentaar is.
Gepost op 07-03-2009 Om 14:25

Door: EsQuizzy

Overdreven of niet, ik leg graag uit waarom ik bepaald commentaar geef. Als jij maar drie woorden nodig hebt om mij te volgen vind ik dat prima, hoor!

Laat mij maar lekker breedsprakig zijn. Ik geef namelijk niet alleen commentaar voor de auteur, maar ook voor de anderen hier die erin geďnteresseerd zijn.

Het is mijn hobby, bloCnoot. Dat heeft er ook mee te maken.

Goed. Mijn commentaar? Ik zal het kort houden.

Je omschrijft een windhoos in je verhaal, en géén orkaan. Het verschil? Een paar honderd kilometer in doorsnede. Staat een beetje slordig, zo…Gepost op 08-03-2009 Om 00:39
Okay, ik snap het.
Dank je voor je commentaar, Michael roept het, misschien heeft het daarmee te maken. Hij is een beetje een leeghoofd. Alleen maar basketbal maakt dat je schoolprestaties aan de lage kant zijn. Maar het blijft een slordige fout. Dus ik denk dat ik er maar een windhoos van 3 op de schaal van Fujita van maak. ;) (Heb even informatie opgezocht).
Ik laat Ian er wel naar kijken. Hij is tenslotte de nerd.
Gepost op 09-03-2009 Om 09:00

Door: EsQuizzy
P.S. — Moet ik breedsprakiger uitleggen?

Gepost op 08-03-2009 Om 00:41

Door: Levanda
Tja Tara, als Michael een leeghoofd is, vind ik tóch dat je "dat zal allicht" in hoofdstuk 7 Michael in "dat zal wel" of iets in die trant. Allicht is een wat nettere uitdrukking, die Ian eerder zou gebruiken.

Ik weet dat jij vind dat allicht geen nerderig/chique/gewoon niet Michael achtig woord is, maar bij ons op school zijn er denk ik vijf mensen die dat woord in die context zouden gebruiken, en die zouden dan niet Michaels gedrag/karakter hebben.

Maar je moet het zelf weten, ik doe niet me best om je over te halen.
Gepost op 09-03-2009 Om 13:54

Door: Levanda
hm, vind iemand anders misschien dat er een licht verschil tussen en zit, en dat ik daarnet misschien beter had kunnen gebruiken?
Gepost op 09-03-2009 Om 13:58

Door: Levanda
Eh, eerste twee regels van mijn tweede/boven de bovenstaande reactie: ik bedoel natuurlijk ... in "dat zal wel" of iets in die trant moet veranderen[i/].
Nu ik het toch over de smiles bij de reacties heb gehad, ik mis de "oeps"-smile. Zo eentje met rode wangen die duidelijk maakt dat het* toch echt niet zo bedoelt was.

*een reactie/een vreemde zin/een vreemd gespeld woord/etc.
Gepost op 09-03-2009 Om 14:04

Door:


hoe vind je deze?
Gepost op 04-04-2009 Om 12:29

Door: EsQuizzy


Of deze combinatie?Gepost op 04-04-2009 Om 12:56

Dit werk is ingezonden op http://www.blocnoot.nl en blijft te allen tijde eigendom van de feitelijke auteur van het werk (of bloCnoot zolang de auteur niet kan worden teruggevonden). Zonder toestemming van de feitelijke auteur mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen. BloCnoot zal nooit toestemming geven indien de auteur niet teruggevonden kan worden. Mocht er sprake zijn van misbruik van de inhoud van het gepubliceerde werk op welke manier ook zullen er (in samenspraak met de auteur) stappen ondernomen worden.