248818
 
 
 
 
 

     Menu:

> Startscherm
> Schrijvers
> Verhalen
> Open verhalen
> FAQ
> Vintage

Star Survival Camp
Zoektocht-Amy
Door: Tara
Commentaar van de schrijver:
Ik ga nu echt proberen ervoor te zorgen dat een zekere eekhoorn geen foutjes kan vinden in m'n verhaal. Aan de andere kant, dan heeft hij mijn verhaal voor nop gelezen. ;)
Categorie: Diversen
Geschatte leestijd: ca. 2 minuten

Op een onbewoond eiland, 5 juli

Amy keek bezorgd naar buiten. De regen was inmiddels wat afgenomen, maar het waaide nog steeds zo hard dat niemand naar buiten durfde.
Ze vond het moeilijk te geloven dat ze hier pas drie dagen waren. Het voelde aan als weken. Frank's gebroken been, de bok Robinson, Melisandes irritante heupgezwaai...
Amy had zich geen moment verveeld en nog nooit zelfs maar één gedachte verspild aan heimwee naar huis. Het eiland was haar tot enkele uren geleden prima bevallen. Aan het slapen op het zand was makkelijk te wennen en er was eten genoeg te vinden met Ian's hulp.
Het humeur was echter omgeslagen. De onweersbui en de daarop volgende wervelwind waren angstaanjagend en nu was Ciara verdwenen. Er leek nu wel iets aannemelijks aan de gedachte van oude eilandbewoners die heilig geloofden in het bestaan van een eilandgod in de vorm van een vulkaan of berg.
Melisande begon te klagen: 'Is de storm nog steeds niet overgewaaid? De rotsen zitten niet lekker.' Niemand reageerde.
Na nog een uur was de wind zover afgezwakt dat Amy, Frank en Ian besloten te gaan zoeken. Zonder een moment te aarzelen zei Melisande dat ze in de grot bleef. Ze wierp dramatisch haar haren over haar schouder en zei: 'Ik ga mijn leven niet wagen! Stel dat ik struikel of dat er een eng dier is.' Op de heenweg was ze te bang geweest voor de wervelwind om aan de wilde dieren te denken, die het eiland ongetwijfeld bevolkten. Over die angst was ze heen. De grot was veilig. Michael zei snel dat hij wel bij Melisande zou blijven om op haar te passen. Zodoende gingen ze met zijn drieën op pad. Buiten was het een ravage. Overal lagen takken en bladeren en het 'pad' was nog onbegaanbaarder als eerst. Het duurde niet lang voor ze Ciara gevonden hadden. Het meisje droeg een helderoranje trainingsjack dat opviel tussen het groen. Klaarblijkelijk was ze met haar hoofd tegen een boom gevallen en buiten bewust zijn geraakt. En dat was ze nog steeds. Frank en Ian namen haar onder haar oksels en Amy hield de takken voor hen aan de kant. Zo kwamen ze aan bij de grot. Ondanks Melisandes protesten gebruikten ze kleren uit haar meegesleepte koffer om een provisorisch bed voor Ciara te maken. Amy moest heimelijk grinniken. Melisande hield op deze manier wel erg weinig kleding over. Die glimlach verdween echter snel toen ze zag hoe erg Ciara's hoofdwond bloedde...
Gepost op 26-03-2009 om 11:36 uur
175 keer gelezen
<< Vorige in deze serie

Alle verhalen in deze serie (Star Survival Camp)
Alle verhalen van deze schrijver (Tara)Door:
spannend!

Al die arme gewonden die het zonder medische hulp en pijnstillers moeten stellen...

Laat één van hen alsjeblieft arnica en andere geneeskrachtige kruiden vinden. Misschien wel bepaalde papaver, kunnen ze high worden, dat levert vast genoeg gespreksstof op

Melissande blijft mijn favoriet, ze kan zo heerlijk irritant zijn. volgens mij ken je een meisje (of meerdere) op school die zo is...
Gepost op 04-04-2009 Om 12:35

Door: EsQuizzy
Het feit dat Melisande steeds minder kleren overhoudt zou har (met haar karakter) toch eigenlijk verheugd moeten stemmen...

michael zal het wel niet erg vinden, begrijp ik.

Oh, trouwens, Tara, ik lees nooit een verhaal voor nop. Ik beleef er plezier aan en dat is mij ook wel wat waard hoor!

Als je nog eventjes de foutjes uit deze post haalt, weet ik zeker dat meneer eekhoorn er geen foutjes meer in zal ontdekken.

Ik zal je even helpen, voordat hij langskomt:

Het is Franks gebroken been, en Ians hulp. Allebei de namen zonder apostrof. In het Engels zou daar wèl een apostrofje moeten. Maar ze eindigen niet op een lange klinker, dus géén apostrof.

…nog onbegaanbaarder als dan eerst.

Bij directe vergelijking van gelijke eigenschappen gebruik je ‘als’ (denk aan: zo … als).

Bij drecte vergelijking van ongelijke eigenschappen gebruik je ‘dan’.

Voorbeelden?

Groter dan…
Witter dan…
Zo wit als sneeuw
Net zo groot als dat huis

>>
Gepost op 04-04-2009 Om 13:14

Door: EsQuizzy
>>

Dit kan verwarring opleveren bij een ontkenning van een al dan niet gelijke eigenschap:

…niet zo groot als… (kleiner dan)

Dus.

…met haar hoofd tegen een boom gevallen en buiten bewustzijn geraakt.

‘bewustzijn’ is een znw.: je ben bij bewustzijn, je kunt buiten bewustzijn raken.

Je kunt je ook bewust zijn van iets. Pas dan zijn het twee woorden.

Leuke post, dit, als moet ik toegeven dat het me een beetje onwaarschijnlijk lijkt dat Amy pas terug in de grot ziet hoe erg Ciara (een naam die ik ook als Kiara lees) aan haar hoofdwond bloedt.
Maar misschien heb je daar een verklaring voor? Dan heb ik die gemist.

Ik geniet van je verhaal en zie uit naar het volgende deel!Gepost op 04-04-2009 Om 13:24

Door: Masha
Het is een spannend verhaal. Ik houd daar persoonlijk niet echt van Maardie verhalen zijn het leukst om te schrijven!!!!! Het is echt een goed geschreven verhaal. Alleen dat ze pas zo laat de veel te hard bloedende hoofdwond ontdekt vind ik en beetje gaar Zie de vorige reactie.
Gepost op 14-04-2009 Om 10:03

Dit werk is ingezonden op http://www.blocnoot.nl en blijft te allen tijde eigendom van de feitelijke auteur van het werk (of bloCnoot zolang de auteur niet kan worden teruggevonden). Zonder toestemming van de feitelijke auteur mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen. BloCnoot zal nooit toestemming geven indien de auteur niet teruggevonden kan worden. Mocht er sprake zijn van misbruik van de inhoud van het gepubliceerde werk op welke manier ook zullen er (in samenspraak met de auteur) stappen ondernomen worden.