248818
 
 
 
 
 

     Menu:

> Startscherm
> Schrijvers
> Verhalen
> Open verhalen
> FAQ
> Vintage

De Bron
82. Hallo Handsome
Door: Levanda
Commentaar van de schrijver:
Categorie: Diversen
Geschatte leestijd: ca. 2 minuten

Glimlachend volgde Ellen Rhodé de stallen in. het roodharige meisje stond achterin een zwart paard te aaien. "Dit is Handsome."
"Hij is inderdaad handsome,"fluisterde Ellen. Veel paarden had ze nog niet gezien en ze was nog wat schrikachtig, maar dit was een prachtig paard.
"Wat bedoel je daar mee?" vroeg Rhodé. Ze snapte niet meer wat het meisje met de bruine ogen bedoelde.
"Zijn naam is Engels voor knap of mooi."
Rhodé knikte begrijpend. "Dan heb je gelijk, hij is inderdaad mooi." Ze voerde hem met een vlakke hand een suikerklontje.
"Kun je paardrijden?"vroeg Ellen.
"Nee. Kun jij paardrijden?"
"Nee, ik kan het ook niet."
"Wil je Johan ontmoeten? Hij is een tekenaar."
"Een tekenaar? En is hij goed?"
Rhodé knikte heftig. "Ja, heel erg."
"Ik teken ook, weet je. Wil je een paar van mijn tekeningen zien?"
"Ja, leuk!"
Ellen ging Rhodé voor naar haar kamer. Ze haalde de tekening uit haar tas. Één voor één liet ze de potloodtekeningen aan Rhodé zien. De meeste waren Griekse godinnen, Zomers, Lentes, nimfen en prinsessen. Trots liet ze een mooi tekening zien van prinses Anneliese, uit een barbiefilm.
"Wauw, ze zijn echt mooi. Deze vind ik de mooiste."Ze wees een tekening van een Elf met een boog aan.
Ellen lachte. Hier sprak duidelijk de smaak van de wilde Rhodé.
Gepost op 31-01-2009 om 22:36 uur
294 keer gelezen
<< Vorige in deze serie

Alle verhalen in deze serie (De Bron)
Alle verhalen van deze schrijver (Levanda)Door: EsQuizzy
Mee eens, maar let op: je verplaatst Rhodé weer...

Lastig, hè?

Volgens mij heb je Rhodé wel goed ingeschat met welke tekening ze de voorkeur geeft.

Gepost op 31-01-2009 Om 23:15

Door: EsQuizzy

Hallo allemaal.

Ik loop erover te denken de regels voor het schrijven aan dit toch wel heel leuke verhaal te gaan veranderen.

Op dit moment is het zo, dat je alleen je eigen karakter mag verplaatsen. De Bron was een rollenspel. Zo schreef ik Rhodé.

Maar er zijn een aantal mensen al heel lang niet meer hier geweest, en ik vind het jammer dat daardoor dit leuke project nu stilligt.

Dus. Ik denk erover de regels vrij te geven, zodat het eenvoudiger wordt om aan dit verhaal mee te schrijven.

Ik ben benieuwd of daar interesse voor is.Gepost op 18-07-2011 Om 23:23

Door:
Dan moet ik erst 82 posts lezen en dat terwijl ik net verdiep ben in Mizmoor. Nu liever even niet. Daarentegen, wanneer je een vers verhaal zou beginnen, dan hoef ik niet 82 posts te lezen. Dan ben ik graag van de partij. lijkt me leuk.
Gepost op 19-07-2011 Om 20:23

Door: kiezel
Het zou heel leuk zijn als dit geslaagde open verhaal een vervolg zou krijgen! Maar ook moeilijk, om de redenen die jij aangeeft en waar we het bij AW al over hadden.

Om het in goede banen te leiden zou je (net als destijds trouwens) een forumtopic moeten bijhouden met bijvoorbeeld wie wie beschrijft. Dan kunnen karakters inderdaad worden overgenomen maar daarna toch bij een bepaalde schrijver blijven (dat vind ik juist de charme van dit verhaal).
Mocht blijken dat er al teveel karakters zijn dan kunnen we er eventueel een paar `uitschrijven`.

Goed, en nu eens kijken of ik nog weet waar ik ben...
Gepost op 20-07-2011 Om 13:25

Door: EsQuizzy
Dus "vogelvrije" (open) karakters vind jij geen goed idee, kiezel? Dat leek mij wel een optie, zoals ik op het Forum omschreven heb.

Gepost op 20-07-2011 Om 15:39

Door: kiezel
@Vogelvrije karakters: blijft een optie natuurlijk; in het Tellercomplot heeft dat op zich ook wel goed gewerkt. Maar zoals ik al aangaf vind ik het juist een extra charme van De Bron dat je je bij één karakter moet houden.
Gepost op 20-07-2011 Om 16:05

Door: EsQuizzy
Ben ik mee eens, maar een Michelle bijvoorbeeld is een sleutelkarakter. Ik denk dat Esther hier niet gauw terug zal komen en Michelle moet ook niet vastzitten aan haar plaats...

Vogelvrij lijkt mij beter te werken dan eruit schrijven of aan iemand anders toewijzen van bestaande karakters, vooral met het oog op de mogelijkheid dat mensen die een karakter begonnen zijn weer terug kunnen komen en het waarschijnlijk niet zo leuk zullen vinden als ze hun eigen karakter niet meer terug kunnen claimen.

Any thoughts on that?Gepost op 20-07-2011 Om 16:24

Dit werk is ingezonden op http://www.blocnoot.nl en blijft te allen tijde eigendom van de feitelijke auteur van het werk (of bloCnoot zolang de auteur niet kan worden teruggevonden). Zonder toestemming van de feitelijke auteur mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen. BloCnoot zal nooit toestemming geven indien de auteur niet teruggevonden kan worden. Mocht er sprake zijn van misbruik van de inhoud van het gepubliceerde werk op welke manier ook zullen er (in samenspraak met de auteur) stappen ondernomen worden.