248818
 
 
 
 
 

     Menu:

> Startscherm
> Schrijvers
> Verhalen
> Open verhalen
> FAQ
> Vintage

Keiharde dromen
96.·Hunkering
Door: EsQuizzy
Commentaar van de schrijver:
Op de eerste verjaardag van 'Keiharde dromen'
begin ik aan Hoofdstuk 6... =)
Categorie: Drama / Roman
Geschatte leestijd: ca. 4 minuten

*** HOOFDSTUK 6 ***


Langzaam opende prinses Lidhia haar ogen en de nieuwe dag die ze voor de boeg had. De invalshoek van het gefilterde daglicht in haar kamer overtuigde haar direct van het feit dat ze een flink gat in die dag geslapen had. Loom draaide ze zich op haar buik en ellebogen, en keek naar het nachtkastje naast haar bed: de lege plek van haar dagboek. Ze zuchtte eens en zwom naar het open raam om, diep in gedachten, haar lange haar te borstelen. Gabriëlle had een intensieve dag achter de rug, en zou blij zijn dat ze nu kon slapen…
Nou ja, dacht ze met een relativerende glimlach. ‘Uitrusten’, terwijl ze mijn dag hier meemaakt…
„Goedemorgen, Gabriëlle,” fluisterde ze met een krakende ochtendstem. „Of eigenlijk: welterusten!”
Buiten haar raam zwom een jonge schildpad langs. Ze liet zich even voorover uit het raam hangen om het dier zo ver mogelijk te kunnen volgen. Het schepseltje verdween al gauw over de rand van het dak.
Wat had ze veel meegemaakt, afgelopen dag! — of was het ‘nacht’? Ze vond het moeilijk het onderscheid te maken. Ze liet haar ‘dromen’ nog maar eens rustig aan zich voorbijtrekken.
Eerst was Tim bij Gabriëlle in de klas gekomen… Dat was zó „dubbel” geweest! Fijn, maar ook beangstigend omdat Gabriëlle hem zo graag mòcht, en Tim meteen de volle aandacht kreeg van Elize…
Daarna dat gesprek met Gabriëlles vader, op het hoge dak van de school… Van die ervaring had ze veel over Gabriëlle geleerd.
„Au!” riep ze uit. Haar borstel was in een klit blijven hangen. Met grote zorg haalde ze de zilveren borstel los en probeerde het nog eens. Na een paar pijnlijke ogenblikken gleden de baleinen weer soepel door haar glimmende haarsluier.
Het meest aparte moment van die dag vond Lidhia de verontrustende ervaring dat Gabriëlle de raad van magister Toenak opvolgde, door haar vader en rector Den Engel van alles over háár en haar wereld te vertellen! Zo vreemd, om mee te maken dat de beide mannen nauwelijks konden geloven dat zij, prinses Lidhia, echt bestònd! Terwijl zij, via Gabriëlle, ‘gewoon’ bij dat gesprek in die kamer aanwezig was! Wel fijn, dat Den Engel Gabriëlle zo wilde begeleiden. Het was goed om te weten dat Gabriëlle nu óók iemand in haar eigen wereld had, met wie ze over haar ervaringen in Liliaño kon praten…
Toen was er die vreemde ervaring met die muziek in haar hoofd geweest — vreemd ook, dat ze de woorden in een andere taal dan die van Gabriëlle zèlf tòch gewoon had kunnen verstaan — al had ze geen idéé van het begrip ‘horses’…
Een zeepaardje kwam nieuwsgierig naar binnen zwemmen. Ze dirigeerde het beestje met één hand terug naar buiten.
„Toe maar, er is hier binnen niets voor jou!” glimlachte ze.
En de confrontatie met de slechte magister Ter Heerdt in de aula… Gabriëlle was zó bang geweest dat hij Tim óók bij haar weg zou gaan houden! Toen ze om de school heen was gelopen, was Tim inmiddels alweer in beslag genomen door Amber… en Lidhia begréép wel waaròm Gabriëlle er zo’n moeite mee had om bij Amber in de buurt te zijn.
De borstel hield even stil.
„Maar doordat Amber daar juist tóén bij Tim stond, kwamen we wèl in Lokaal 48,” dacht Lidhia hardop.
Haar hand kwam weer in beweging; het vertrouwde, trekkende gevoel aan haar hoofdhuid gaf haar een rustig gevoel. Ze vroeg zich af of dat, wat Rosa aan Gabriëlle verteld had, ook voor háár zou gelden… Dat van die kloof en over dat kruis — dat had haar erg diep geraakt op een vreemde manier. Zelfs nú nog, nu ze eraan terugdacht, werd ze helemaal warm van binnen. Haar hele leven was ze grootgebracht met de Geschriften… maar dat de Almachtige Zélf (want Hèm had ze wel in de verhalen van Rosa herkend) voor de brug over de kloof gezorgd had… dàt was nieuw voor haar, en ze voelde diep van binnen een hunkering naar de bevestiging dat dit ook voor háár zou gelden. Misschien kon magister Toenak haar daar eens wat meer over vertellen… De gedachte dat het wel eens alléén voor de mensen uit Gabriëlles wereld kon zijn was bijna ondrááglijk — het neerslachtige idee voelde aan als een doffe pijn in haar ziel. Nee, hier moest ze ècht zo snel mogelijk méér over te weten zien te komen!
De borstel kwam op haar verzorgingstafeltje te liggen. Ze dook uit het raam naar beneden, en ging tussen de prachtige koraalrotsen op zoek naar de visjes die haar haren zo mooi konden laten glinsteren.
Wat een tegenstellingen had ze vannacht beleefd! Van de uitbundig uitgelaten bui net nadat Tim haar van magister Ter Heerdt had weten te redden — of was het ècht die Jezus van Rosa geweest? — tot het diepgaande gesprek met Tim. En van het vreemde telefoongesprek met Amber tot het sluipen in de tuin en die gefrustreerde ruzie… en de aanblik van Rosa, zwaargewond en buiten bewustzijn…
Als die Jezus van haar ècht was, waarom zou Hij dan toestaan dat een meisje dat zó duidelijk van Hem hield zó aangevallen werd? Ze snapte het niet.
Maar de twee vragen die haar op dit moment het meest bezighielden, maakten dat ze zich steeds triester ging voelen. Zelfs het drukke spelletje dat haar favoriete glinstervisjes in haar uitwaaierende haar speelden, was even onvoldoende om de fronsende blik uit haar ogen te verjagen.
„Ik ga het hem gewoon vragen,” besloot ze.

Gepost op 28-11-2008 om 16:14 uur
488 keer gelezen
<< Vorige in deze serie

Alle verhalen in deze serie (Keiharde dromen)
Alle verhalen van deze schrijver (EsQuizzy)Door: Tines
Ik dacht al dat we terug zouden gaan naar Lidhia. Leuk om haar weer eens te zien... Maar wie gaat ze het vragen eigenlijk? Magister Toenak?
Gepost op 29-11-2008 Om 11:00

Dat we terug zouden keren naar Liliaño zat er wel in, hè? =)

We moeten even afwachten wie ze bedoelt, denk ik...

Maar het zou best magister Toenak kunnen zijn, ja.

=)

Gepost op 29-11-2008 Om 13:36

Door: kiezel
Boehoe ik krijg geen reactie meer gepost...
Gepost op 01-12-2008 Om 13:55

Door: kiezel
Nu breekt mijn klomp... Misschien heb ik mijn reactiequotum bereikt en mag ik alleen nog kleine reacties plaatsen...
Gepost op 01-12-2008 Om 13:56

Door: kiezel
Ik heb mijn èchte reactie inmiddels naar je geïnboxed, EsQuirrel! Ik krijg hem hier met geen mogelijkheid gepost...
Gepost op 01-12-2008 Om 13:58
Het spijt me, kiezel, ik heb géén Inbox van je ontvangen... =(

Gepost op 01-12-2008 Om 16:50

Door: kiezel
Boehoe, typ ik mijn reactie hier nog eens een keer in, verdwijnt ie weer! (en per ongeluk iets anders tussen door gecopy&paste)...
Gepost op 01-12-2008 Om 19:57
"hallo"
Gepost op 01-12-2008 Om 20:31

Door: EsQuizzy
Dat was een test...
Gepost op 01-12-2008 Om 20:33
Kiezel, probeer het nog eens, maar dan zonder apostrofs te gebruiken?

Ik ben namelijk wel erg benieuwd naar je reactie... =(

Gepost op 04-12-2008 Om 11:06

Door: kiezel
Nou vooruit dan zal ik mij nog eens proberen te herinneren wat ik ook alweer gereageerd had maar deze keer zonder leestekens te gebruiken

Ik vond de koppeling tussen de beide werelden erg goed door de samenvatting van het gebeurde door prinses Lidhia

Verder had ik nog een opmerking over uit zicht verdwijnen
Ik zou zeggen uit HET zicht verdwijnen omdat het hier letterlijk is
Gevoelsmatig is voor mij uit zicht verdwijnen meer overdrachtelijk van betekenis
Maar dat kan ook aan mij liggen

Nou eens kijken of ik dit kan posten
Gepost op 08-12-2008 Om 10:06

Het is gelukt, kiezel! ;)

Voor zover het er nu naar uitziet heeft het alleen met de standaard apostrof te maken. Andere leestekens worden gewoon geaccepteerd.

Dank je voor je opmerkingen! Ik kijk ernaar, ik snap wat je bedoelt met dat ‘het’.

=)

Gepost op 08-12-2008 Om 17:09

Door: EsQuizzy
Ik heb het zinnetje aangepast, maar toen ik ‘het’ toegevoegd had, vond ik de volgorde niet mooi. Toen ik dat veranderde, viel het mij op dat het korter kon: de schildpad verdween over de rand van het dak. Dat houdt dus ook in, dat hij uit het zicht was. Vandaar dat ik die constructie verwijderd heb.

Dank je voor het meedenken, kiezel!Gepost op 08-12-2008 Om 17:21

Door:
ow moet ik dus eerst onderwaterwereld beleven voordat ik achter kom over wat met rosa gebeurd id grrrgrgrr haha
Gepost op 10-07-2011 Om 19:51

Grrrgrgrr? =D

Gepost op 11-07-2011 Om 13:14

Door:
ja heb nu pas de reacties gelezen haha
Gepost op 11-07-2011 Om 18:44

Dit werk is ingezonden op http://www.blocnoot.nl en blijft te allen tijde eigendom van de feitelijke auteur van het werk (of bloCnoot zolang de auteur niet kan worden teruggevonden). Zonder toestemming van de feitelijke auteur mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen. BloCnoot zal nooit toestemming geven indien de auteur niet teruggevonden kan worden. Mocht er sprake zijn van misbruik van de inhoud van het gepubliceerde werk op welke manier ook zullen er (in samenspraak met de auteur) stappen ondernomen worden.