248818
 
 
 
 
 

     Menu:

> Startscherm
> Schrijvers
> Verhalen
> Open verhalen
> FAQ
> Vintage

Pappa vindt mij!
Verdwaald
Door: EsQuizzy
Commentaar van de schrijver:
Een op een bijbelse gelijkenis gebaseerd verhaal in een drieluik.
Deel twee.
Categorie: Bijbelverhalen
Geschatte leestijd: ca. 3 minuten

…


De IVOREN ganzenveer
Geschreven door Christiaan van der Veen
Met warme aandacht voor sfeer, detail en inlevingsvermogen neemt Christiaan van der Veen zowel jong als oud mee op een boeiende reis langs een aantal uiteenlopende personen, karakters en situaties.
Volg deze vogelvlucht, die ondanks grote afstanden dicht bij huis weet te blijven in de intieme herkenning van emoties en gedachten enerzijds — geloof, hoop en liefde anderzijds.
Gepost op 17-03-2008 om 12:09 uur
245 keer gelezen
<< Vorige in deze serie

Alle verhalen in deze serie (Pappa vindt mij!)
Alle verhalen van deze schrijver (EsQuizzy)Door: Linda
Ik zie echt die (…) voor me, met die scherpe (…) eraan.
Ik was wel blij dat het meisje zo verstandig was om niet (…), gelukkig herinnerde ze zich de raad van haar vader.
Gepost op 17-03-2008 Om 12:24
Hier in NL is het 'niet leuk' om (…). In Isra๋l is het — en zeker voor een kind — ronduit gevaarlijk. De (…) zijn daar nogal… anders…

Gepost op 17-03-2008 Om 12:32

Door: Tines
(…) Autsj! (…)
Ik vind dit echt een heel mooi parallelverhaal (die term bedenk ik nu zelf even hoor.. ).. Zo schattig, die kindjes.. En zo mooi dat ze dat vertrouwen hebben!
Gepost op 17-03-2008 Om 14:17

Door: Levanda
parallelverhaal... Verhaal mag je weg laten. Het is gewoon een parallel.
Maar dat is dan natuurlijk geen zelfbedachte term meer.
Gepost op 09-03-2009 Om 13:44
H่, ja... Maar reageer nou eens op het verhaal dan..., in plaats van in te gaan op een term die rondom het verhaal gebruikt wordt...

Gepost op 09-03-2009 Om 19:33

Door: Levanda
OK dan. Ik vind het een mooi verhaal, maar ik kan er niet zoveel mee. Ik ben namelijk niet gelovig. Ik vind het mooi zoals de kinderen zoveel vertrouwen hebben en niet opgeven, een mooie les voor het dagelijks leven, de parallel echter is aan mij niet besteed.
Gepost op 10-03-2009 Om 15:22
De tekst in de bijbel gaat niet eens over kinderen. Het komt uit (…)

De tekst geeft de indruk dat zij zouden kunnen spreken, refererend aan een jeugdherinnering zoals ik die hier beschrijf.

(…)

(Vrije weergave door mij...)

Gepost op 10-03-2009 Om 15:40

Door: Levanda
Wauw! Dat is echt mooi. Ik moest (…) toch nog maar een keer gaan lezen. Ik heb er wel kleine stukjes uit gelezen, maar die gingen meestal over (…) (niet lett. natuurlijk, zo blond ben ik nu ook weer niet)
Gepost op 10-03-2009 Om 17:24

(…)

Die tekst bemoedigt me telkens weer, zeker omdat (…). Dat vond ik echt mooi, ik heb er een foto van gemaakt. Het was voor mij een heel mooie uitbeelding van deze tekst en mij heeft het heel erg bemoedigd.

=)

Gepost op 10-03-2009 Om 21:21

Dit werk is ingezonden op http://www.blocnoot.nl en blijft te allen tijde eigendom van de feitelijke auteur van het werk (of bloCnoot zolang de auteur niet kan worden teruggevonden). Zonder toestemming van de feitelijke auteur mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen. BloCnoot zal nooit toestemming geven indien de auteur niet teruggevonden kan worden. Mocht er sprake zijn van misbruik van de inhoud van het gepubliceerde werk op welke manier ook zullen er (in samenspraak met de auteur) stappen ondernomen worden.