248818
 
 
 
 
 

     Menu:

> Startscherm
> Schrijvers
> Verhalen
> Open verhalen
> FAQ
> Vintage

life hurts
h5
Door: steph
Commentaar van de schrijver:
hoe gaat het verder?'' zouden we van God geluk aanvaarden, maar geen ellende?'' (Job 1:10)
Categorie: Diversen
Geschatte leestijd: ca. 2 minuten

nee dit is nog niet het einde. ook hier maak ik in een tijdsprong, van 2003 na 2006.

ik ging nog steeds naar de kerk. ik had auditie gedaan om te spelen tijdens de kerkdiensten, en had dit gehaald (met piano)
ik zat in de 3e van het vmbo.
ik had na alle gebeurtenissen een aantal keer bij een psycholoog gelopen.
vaak had, en heb het soms nog, negatieve gedachten over mijzelf. ik heb wel eens gedacht, waarom moet mij dit overkomen? waarom pleeg ik geen zelfmoord, zodat ik er vanaf ben?
het bleef bij gedachten en 1 poging.

ik had mijn leven weer een beetje op de rails, en de trein denderde voort.
op een middag, thuisgekomen van school, lag er een brief voor mij. ik maakte hem open en het bleek een brief van mijn vader Johan te zijn. in 1e instantie reageerde ik boos en geschokt. ook had ik net weer een beetje contact met mijn moeder, Maria.

mijn moeder had in een aantal opvangklinieken gezeten, en het scheen weer wat beter met haar te gaan. mijn broer was net weer uit 'het poortje' en woonde nu op begeleid wonen.
samen met hem ben ik toen naar Maria toe geweest. dit deed mij veel verdriet. ze zag er mager uit, het huis, de woonkamer was vies, kopjes zaten nog koffievlekken in, enz.
na dit bezoek heb ik haar nooit meer gezien, wel af en toe contact gehad.

met Jan ging het ook slecht. hij deed soms aan zelfmoordpogingen en er was vastgesteld dat hij een vorm van Borderline had.
toen was het maart 2007. op een ochtend kreeg ik ruzie met mijn pleegmoeder. ik moest de eettafel opruimen, maar dat wou ik niet, want ik moest bijna naar school.
we kregen ruzie en ik ben boos weggelopen, en naar school gegaan. die nacht heb ik niet thuis geslapen, maar bij een vriendin.

was dit het einde van mijn tijd in het pleeggezin? of zou het nog een aantal jaren duren?
Gepost op 16-03-2008 om 17:57 uur
236 keer gelezen
<< Vorige in deze serie

Alle verhalen in deze serie (life hurts)
Alle verhalen van deze schrijver (steph)

Dit werk is ingezonden op http://www.blocnoot.nl en blijft te allen tijde eigendom van de feitelijke auteur van het werk (of bloCnoot zolang de auteur niet kan worden teruggevonden). Zonder toestemming van de feitelijke auteur mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen. BloCnoot zal nooit toestemming geven indien de auteur niet teruggevonden kan worden. Mocht er sprake zijn van misbruik van de inhoud van het gepubliceerde werk op welke manier ook zullen er (in samenspraak met de auteur) stappen ondernomen worden.