248818
 
 
 
 
 

     Menu:

> Startscherm
> Schrijvers
> Verhalen
> Open verhalen
> FAQ
> Vintage

life hurts
h2
Door: steph
Commentaar van de schrijver:
wat is er gebeurd??? Maria is verhuisd naar Groningen, en ik (Jos) ben geboren. is dit het begin van een rooskleurig leven? of is het een begin van een leven met moeite, pijn, en verdriet?
Categorie: Diversen
Geschatte leestijd: ca. 2 minuten

Het antwoord zal je snel duidelijk worden.
Nadat ik geboren werd, raakte Maria weer aan de drank, en werd een alcoholiste. hierdoor werden mijn broer en ik verwaarloosd, zagen er mager uit, en moesten als kinderen van 2 en 4 jaar bijna alles zelf doen. vaak kregen wij geen eten, en zat Maria in de keuken te eten, en mochten wij er niet bij zijn.

op een avond gingen Jan en ik schaatsen samen met onze oppasser. toen het donker werd gingen we naar huis toe. eenmaal thuis aangekomen, niemand thuis (tenminste daar leek het op).
ik ging de hele tijd op de bel drukken en met de brievenbus klapperen, maar er werd niet open gedaan. omdat onze oppasser aan het eind van de straat woonde, gingen we daarheen, maar die konden ook weinig voor ons doen. na een uur bij de buren hebben aangebeld, gingen we naar onze oud oom en tante toe, die een paar straten verderop woonden. wat er toen is gebeurd, zal mij altijd bijblijven.

mijn achterneef en nicht waren daar ook, en gingen we met de familie naar ons huis toe, met de sleutel.
mijn achterneef deed de deur open en ging naar binnen toe naar boven. hij vond mijn moeder dronken op bed te slapen. hij heeft haar wakker gemaakt en een paar keer geslagen.

die nacht hebben wij niet thuis geslapen. ik had in tussen tijd ook een zusje erbij, van een onbekende vader, Johanna.

de volgende dag op school tussen de middag kwam Maria, mama, ons ophalen. dit deed ze nooit. ze zag er uit alsof ze een ongeluk gehad had, want ze had overal blauwe plekken, en een blauw oog.
diezelfde middag, om precies 2 uur, werden mijn broer en ik uit de klas gehaald door de directeur van de school, en werden meegenomen naar de leraren kamer.
hier zaten 2 mannen, die ons hebben meegenomen naar een kindertehuis.

in de tijd dat mijn broer en ik in het kindertehuis hebben gezeten is er veel gebeurd. maar wat?!?
Gepost op 16-03-2008 om 16:57 uur
263 keer gelezen
<< Vorige in deze serie

Alle verhalen in deze serie (life hurts)
Alle verhalen van deze schrijver (steph)

Dit werk is ingezonden op http://www.blocnoot.nl en blijft te allen tijde eigendom van de feitelijke auteur van het werk (of bloCnoot zolang de auteur niet kan worden teruggevonden). Zonder toestemming van de feitelijke auteur mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen. BloCnoot zal nooit toestemming geven indien de auteur niet teruggevonden kan worden. Mocht er sprake zijn van misbruik van de inhoud van het gepubliceerde werk op welke manier ook zullen er (in samenspraak met de auteur) stappen ondernomen worden.