248818
 
 
 
 
 

     Menu:

> Startscherm
> Schrijvers
> Verhalen
> Open verhalen
> FAQ
> Vintage

Keiharde dromen
34. Toehoorder
Door: EsQuizzy
Commentaar van de schrijver:
Categorie: Drama / Roman
Geschatte leestijd: ca. 2 minuten

De in vrolijke pastelkleuren gedecoreerde slaapkamer luisterde ademloos naar het zachte fluisteren van een meisje, dat in een luxueuze zwartzijden pyjama voor haar bed geknield zat en haar voorhoofd op haar gevouwen handen liet rusten. Bijna geen woord dat over haar lippen kwam was uit de kabbelende, klankloze klanken te distilleren. Alleen zij en Degene, met Wie zij sprak, waren vertrouwelijk op de hoogte van haar woorden.
Met een lichte glimlach om haar lippen stond ze op om zich eens heerlijk geeuwend uit te rekken. Daarna stapte ze uit haar pantoffels haar bed in en sloeg het dikke, nu nog koele dekbed over zich heen. Een geroutineerd gebaar van haar linkerhand knipte het lichtje aan de muur uit. Alle kleur was nu onzichtbaar; haar kamer in stille slaap.
Een zacht geluid: het meisje trok haar gordijn open om van het helderkoude sterrenschouwspel te kunnen genieten dat haar enige Toehoorder daar speciaal voor haar had gearrangeerd, zo onvoorstelbaar lang geleden.
Ze bewoog in haar bed: haar kamer werd tot kleurig leven gewekt door het lampje dat ze weer aanfloepte. Het licht onthulde een lichte frons op haar voorhoofd. Ze draaide zich op haar buik; trok haar kussen omlaag tot net onder haar borst. Een met rode rozen omslagen dagboekje met een goudkleurige sluiting kwam tevoorschijn. Ze knipte het open en trok een dure gelpen uit het lusje in het kaft. Snel bladerde ze naar de plaats van haar laatste uitbreiding van de inhoud, en begon doelbewust te schrijven.
Tien minuten later merkte een voorbijganger vanaf de stoep aan de overkant van de straat op, hoe het licht uit haar slaapkamer verdween.
Wéér iemand, die vredig ligt te slapen.
Dacht hij.

Gepost op 11-03-2008 om 21:47 uur
399 keer gelezen
<< Vorige in deze serie

Alle verhalen in deze serie (Keiharde dromen)
Alle verhalen van deze schrijver (EsQuizzy)Door: Tines
Hè? Dit is echt apart.. Het gaat over prinses Lidhia toch? En ze was haar dagboek kwijt toch? Want zij praat met de Toehoorder, Gabriëlle met Lidhia.. En de prinses was weg toch? Pff, ik ben het even kwijt.. Als dit een flashback is, dan zou alsnog haar dagboek weg moeten zijn.. Tenzij ze zelf... Pff, moeilijk! ... Vervolg please!!
Gepost op 12-03-2008 Om 11:19
Je volgt deze post niet vanwege een foutieve aanname die je doet. Reset je voorgenomen denkpatroon eens en lees deze post nogmaals met een 'blanco' gedachtenvoortgang...
Gepost op 12-03-2008 Om 12:03

Door: Tines
Oh, wacht! Ik snap het! Sorry!!

Hmpf.. Ik wil een editknop...

Wauw... Er is wel Iemand die haar hoort..
Gepost op 12-03-2008 Om 13:04
Ik vraag me nog af of je hem echt hebt.
Gepost op 12-03-2008 Om 13:58

Door: Tines
Tss, wat een vertrouwen! Maar het zou best kunnen ook nog.. Er drijft opeens een andere optie mijn hoofd binnen.. Ach, ik weet het wel zeker als ik het vervolg lees! Ik zeg niks meer!
Gepost op 12-03-2008 Om 15:07
Het spijt me dat ik niet reageerde zoals je van mij gewend bent, ik had smileys moeten gebruiken maar zat hier inmiddels met een migraine-aanval. Dat heeft een enorme invloed op mijn taal, en dan moet ik bij ieder woord nadenken alsof ik het uit het puntje van mijn tenen moet halen...

Ik was verbaasd dat het er niet zo dik bovenop lijkt te liggen als ik gedacht had. Let op de bijvoeglijke naamwoorden en de omschrijvingen.Gepost op 12-03-2008 Om 20:50

Door: EsQuizzy
Enne... jammer dat je niets meer zegt!

Gepost op 12-03-2008 Om 21:24

Door: Tines
Boe! Zeg ik stiekum toch wat!

En even serieus: maakt niet uit, anders had ik een heel verkeerd beeld van dit gedeelte gehad! Het waren inderdaad de omschrijvingen en bijvoeglijke naamwoorden waardoor ik tot mijn huidige beeld kom..
En ach, misschien ben ik wel gewoon zo blond en hadden de andere lezers het direct goed! Wie weet..
Gepost op 12-03-2008 Om 21:55

Door: Auke-Willem (AW)
Nou, het ligt niet helemaal aan jou hoor, Tines.

Persoonlijk 'weet' ik ook niet over wie hij het heeft. Ik kan er wel een gok op loslaten, maar zeker weten doe ik het niet.

Dit is een manier van schrijven die ik wel vaker bij je tegenkom, EsQuirrel. Niet mijn manier van aanpakken. Ik ben juist graag heel duidelijk in wat ik schrijf, zodat er geen misverstanden kunnen ontstaan. Jij houdt er volgens mij juist van om een lezer diep te laten nadenken en te peinzen. Voor beide is wat te zeggen, denk ik. Dat heet een 'eigen stijl', toch?
Dit moet je dus niet opvatten als kritiek! Negatief of positief! Het is gewoon een constatering, die nog wel eens fout kan zijn ook!

Ik vind het stukje erg mooi omschreven. Ook hoe je van de kamer een persoon maakt. Puik werk! Ik lees weer gauw verder!
Gepost op 14-03-2008 Om 09:47
*smile*

Soms vind ik het inderdaad leuk om de lezer zelf te laten nadenken. Met dit verhaal wel, in ieder geval en ja, ik zal dit vast al wel vaker toegepast hebben. Dit verhaal leent zich er in ieder geval uitstekend voor. *smile*

Dank je voor je leuke reactie! …en misschien moet ik iets duidelijker zijn waar ik wil dat mijn lezers weten over wie ik het heb. Want ik ben nog steeds verbaasd dat het hier niet dik bovenop schijnt te liggen.

;)

Gepost op 14-03-2008 Om 10:51

Door: Tines
Ik kom er misschien laat achter, maar nu ik deze post nog eens lees.. Ik zie opeens wat er die laatste drie zinnen écht gebeurd is... Jeetje.. Knap hoor!
Gepost op 14-03-2008 Om 10:15
*bloos* Dank u.

Eigenlijk was deze post samen met Kd.35 als één post bedoeld. Maar toen ik het schreef en hier was aangeland, vond ik het zó ook wel een eigen post waard.

Gepost op 14-03-2008 Om 10:56

Door: Tines
Het zijn wel twee korte posts ja, maar ze zijn het op zich wel waard.. Als het maar niet allemaal van zulke korte stukjes worden (dan schiet het namelijk minder snel op.. ).
Gepost op 14-03-2008 Om 15:47
Hihi!
Gepost op 14-03-2008 Om 15:49

Door: kiezel
Haha! Dit vind ik juist wel erg leuk, EsQuirrel! Je leest wat je verwacht, maar dat staat er niet... En dan moet je het nog eens lezen en dan begin je het te snappen, heel mooi! Past goed bij de rest van je verhaalstijl.
Gepost op 15-04-2008 Om 15:02
Thank you!
Gepost op 15-04-2008 Om 15:49

Door:
Een gelpen kost misschien maar 30 cent.
Gepost op 11-08-2010 Om 04:07

Een goedkope merkloze, misschien.

Dit is een dure Pilot, van €2,50.

=)

Gepost op 11-08-2010 Om 08:53

Door:
Wauw! Zo een wil ik ook hebben. Voor mijn dagboek.
Gepost op 11-08-2010 Om 09:37
En feitelijk moet ik het aanpassen: het is eigenlijk een inktpen, maar niemand kent en gebruikt die term.

=D

Gepost op 11-08-2010 Om 09:58

Dit werk is ingezonden op http://www.blocnoot.nl en blijft te allen tijde eigendom van de feitelijke auteur van het werk (of bloCnoot zolang de auteur niet kan worden teruggevonden). Zonder toestemming van de feitelijke auteur mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen. BloCnoot zal nooit toestemming geven indien de auteur niet teruggevonden kan worden. Mocht er sprake zijn van misbruik van de inhoud van het gepubliceerde werk op welke manier ook zullen er (in samenspraak met de auteur) stappen ondernomen worden.