248818
 
 
 
 
 

     Menu:

> Startscherm
> Schrijvers
> Verhalen
> Open verhalen
> FAQ
> Vintage

Keiharde dromen
27. Realiteit
Door: EsQuizzy
Commentaar van de schrijver:
Categorie: Drama / Roman
Geschatte leestijd: ca. 3 minuten

Het was heerlijk rustig in de huiskamer. De heer des huizes pluisde de krant op zijn gemak uit en ging bijna achter het papieren scherm schuil, dat ritselend de aandacht van een speelse poes trok. De wandklok tikte langzaam en onopgemerkt de seconden weg.
„Nee, beestje, nu mag ik de krant lezen! Straks krijg jij hem,” klonk een mannenstem van achter het laatste nieuws.
Verstoord liet hij de bovenste helft van het dagblad omklappen, waardoor zijn fronsende wenkbrauwen zichtbaar werden. Veel te luid naar zijn zin kwam iemand de trap af denderen: hij herkende ogenblikkelijk het stuiterende loopje van zijn dochter.
„Zeg!” begon hij, toen ze de kamerdeur opengooide en naar de keuken stoof — maar ze was al buiten voor hij zijn volgende woorden uitsprak: „Móét dat!?”
Met een klap sloeg de keukendeur dicht.


Gevangen zat ze, in zijn sterke arm.
„Geen geluid, en meewerken, of er gaan nog veel vervelender dingen gebeuren,” fluisterde hij, terwijl hij haar met haar rug stevig tegen zijn borst klemde. Zijn versnelde ademhaling streek trillend langs haar linkeroor. Ze voelde hoe zijn vrije hand als een slangenkop onder haar T-shirt kroop en de bijbehorende arm de druk van zijn houdgreep overnam, omhoog tastend naar een prooi — die snel gevonden was. Ze kneep haar ogen dicht in een poging het niet uit te gillen bij de snijdende pijn die door haar heen trok op het moment dat de warme hand zich onder haar laatste bescherming drong en die brutaal verving.
Lidhia kneep haar ogen dicht en schudde haar hoofd in een poging de herinnering aan de afgelopen nacht van zich af te zetten, maar het lukte niet. Ze had niets kunnen doen terwijl ze ongewild had meebeleefd wat Gabriëlle had moeten doorstaan — de tastende handen, de pijn, de angst, het verlammende gevoel van machteloosheid, de schaamte, de afschuwelijk vernederende dingen die hij haar had laten doen…
„Mijn waarde prinses,” bracht magister Toenak haar terug in de realiteit — háár realiteit, besefte ze, haar wezenloze blik van de werkbladen op haar onderwijzer richtend om hem de aandacht te geven die hij verdiende. Geschrokken begon ze dan ook: „O, het spijt me, magister,” maar de bejaarde wijsgeer schudde slechts zijn hoofd en keek haar zwijgend aan.
Lidhia keek neer op haar friemelende handen en vroeg: „Hebt u wel eens een dreigbrief ontvangen?”
„Ik kan op die vraag tot mijn grote dankbaarheid vaststellen dat dat mij recentelijk niet overkomen is,” antwoordde Toenak. Lidhia keek vragend op.
„Recentelijk?” Het klonk bijna hoopvol.
„Om iets meer duidelijkheid te scheppen in de verwarring, die mijn grapje klaarblijkelijk teweegbracht, moet ik toegeven dat ik onder recentelijk met enige ijdelheid versta: de periode die ik mij kan heugen,” glimlachte Toenak in respons.
„H’m. Nog nooit, dus,” concludeerde Lidhia.
De magister knikte slechts eenmaal, maar toen nam hij de beurt om een vraag te stellen: „Het behoorlijk verontrustende feit dat u als jonge prinses deze vraag stelt, vervult mij met een vermoeden dat er een mogelijk verband bestaat tussen uw huidige nachtelijke beroering en de reeds genoemde vraag. Mag ik zo vrij zijn u naar de juistheid van mijn hypothese te vragen?”
Nu knikte Lidhia.
„Dat mag, lieve magister. Maar het is niet wat u waarschijnlijk vreest. Laat mij u meteen geruststellen: ik heb géén dreigbrief ontvangen. Maar het is bijna, alsof het wèl zo is…”
Niet begrijpend staarde de magister zijn pupil aan. Uiteindelijk zei hij wat Lidhia al verwachtte: „Uw laatstgeplaatste opmerking vraagt om verdere uitleg, hoogheid.”
Lidhia zuchtte eens diep… en stak van wal.

Gepost op 20-01-2008 om 22:11 uur
546 keer gelezen
<< Vorige in deze serie

Alle verhalen in deze serie (Keiharde dromen)
Alle verhalen van deze schrijver (EsQuizzy)Door: Anaranë
Aix!! Schijnt dus dat er geen reddende engel was voor haar...

Maar gelukkig gaat Lidhia het verhaal wel vertellen!!
Gepost op 21-01-2008 Om 16:13
Ja. Daar was ze wel aan toe...
Gepost op 21-01-2008 Om 16:58

Door: kiezel
Je schildert het verhaal weer mooi!
Dat komt natuurlijk doordat je twee keer vlak achter elkaar verving gebruikt hebt...
Als je daar eentje van weghaalt wordt het wellicht nog schilderachtiger.
Gepost op 21-01-2008 Om 16:39
Mee eens. Pas ik aan. Dank je!
Gepost op 21-01-2008 Om 16:58

Door: Linda
Ik ben heel benieuwd wat Lidhia gaat vertellen aan de magister. Wel goed inderdaad dat ze het eindelijk gaat vertellen. Ben benieuwd naar de reactie van de magister.
Gepost op 22-01-2008 Om 13:51
...Ik ook. ;)

Gepost op 01-02-2008 Om 13:23

Door: EsQuizzy
@kiezel: 'verving' vervangen voor veelkleurig verfeffect.Gepost op 01-02-2008 Om 13:25
Ben deel 28 aan het schrijven.
Gepost op 01-02-2008 Om 14:04

Door: Tines
Ah neeee!!!!! Jakkes!!! Gelukkig gaat Lidhia het vertellen, al vraag ik me af of Gabriëlle er wat aan zal hebben..
Gepost op 28-02-2008 Om 19:21

Door: EsQuizzy
Life can be very hard, sometimes...
Gepost op 28-02-2008 Om 20:48

Door: Levanda
Volgens mij vind jij de uitdrukking "stak van wal" erg mooi... Iedere keer als iemand begint te vertellen schrijf je "en stak van wal."
Soms express?
Gepost op 18-01-2009 Om 20:26

Hé, bedankt voor de oplettendheid! Het is vast expres, maar niet de bedoeling dat ik in herheling val.
Voor één daarvan ga ik eens even een alternatiefje bedenken...

Gepost op 18-01-2009 Om 20:40

Door: EsQuizzy

Het Groot Quirriliaans Woordboekher·he·ling inf. tot verveling leidende herhaling: in ~ vallen

Gepost op 18-01-2009 Om 20:48

Door:
heel erg leuk ben benieuwd hie lidhia het verhaal brengt
Gepost op 08-06-2011 Om 20:12

Dit werk is ingezonden op http://www.blocnoot.nl en blijft te allen tijde eigendom van de feitelijke auteur van het werk (of bloCnoot zolang de auteur niet kan worden teruggevonden). Zonder toestemming van de feitelijke auteur mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen. BloCnoot zal nooit toestemming geven indien de auteur niet teruggevonden kan worden. Mocht er sprake zijn van misbruik van de inhoud van het gepubliceerde werk op welke manier ook zullen er (in samenspraak met de auteur) stappen ondernomen worden.