248818
 
 
 
 
 

     Menu:

> Startscherm
> Schrijvers
> Verhalen
> Open verhalen
> FAQ
> Vintage

Keiharde dromen
10. Trillingen
Door: EsQuizzy
Commentaar van de schrijver:
Categorie: Drama / Roman
Geschatte leestijd: ca. 2 minuten

Heel stil zweefde ze in de hoek bij de deur van de ruime slaapkamer, omhuld in blauwachtig duister. Haar waterhaling was regelmatig: in door haar neus, en uit door de kieuwopeningen vlak onder haar ribbenkast. Haar blik was er een van medelijden, gericht op ‘haar’ prinses, die zo onrustig in haar spiegelbed lag te woelen. Ze begreep het niet. Lidhia was de laatste dagen enkele malen tegen haar begonnen over dromen — dromen, die anders waren dan anders.
Echter. Realistischer.
…Alsof ze iemand anders was.
Iemand anders, in een andere wereld dan de onze…
Maar prinses Lidhia leek ook in hun eigen wereld niet meer helemaal zichzelf te zijn…
Een geluid bracht Kirja terug in het heden van die nacht. Haar prinses kreunde; zuchtte toen diep. Het kamermeisje zuchtte ongemerkt met haar mee, en vroeg zich af wat ze toch met deze situatie aan moest. Was er ook maar het geringste, wat zij voor haar geliefde prinses kon betekenen? Ze wist het niet, en boog haar hoofd in een stil gebed van onmacht.


Klein en onbeduidend kroop een spinnetje over de in grillig grijs uitgevoerde linoleum vloer van een in het hoofdgebouw gesitueerd lokaal, dat even stil lag bij te komen. Het kwam weinig obstakels tegen op zijn weg langs stoel- en tafelpoten. Koekkruimels, zandkorrels, een enkele dode pissebed… Het gewone dagelijkse werk.
En dan was daar natuurlijk dat ene stuk papier uit een medium formaat blocnote. Het blaadje lag met een schuine vouw en lichtelijk gekreukt onder een tafeltje, onopgemerkt door wie het dan ook maar had laten vallen.
Het spinnetje merkte het het eerst op, toen het er overheen liep. Maar heftige trillingen in de bodem kondigden de komst aan van een gevaar dat de kleine achtpoter niet kon bevatten, ook al zocht het instinctmatig een veilig heenkomen.
Het spinnetje zou zich het blad papier niet herinneren, waaraan een enkele vouw werd toegevoegd op het moment dat het door een mensenhand werd opgeraapt.
Op een minuscuul spinnetje maakt zo’n stilzwijgend beschreven blad weinig indruk.

Gepost op 18-12-2007 om 08:27 uur
530 keer gelezen
<< Vorige in deze serie

Alle verhalen in deze serie (Keiharde dromen)
Alle verhalen van deze schrijver (EsQuizzy)

Door: Anaranë
Waterhaling... Hehe... Leuke!

En ook leuk hoe je het spinnetje beschrijft, vieze vloer trouwens, is dat normaal op scholen? (als het al een school is...)
Gepost op 18-12-2007 Om 19:18
Dat is een heel normale schoolvloer na een halve dag leerlingen. Ik ben jarenlang schoonmaker op allerlei scholen geweest: ik weet wat die spin zoal kan tegenkomen... Zeker op een grote school waar niet ieder lokaal iedere dag gedaan kan worden...
Gepost op 18-12-2007 Om 21:45

Door: Tara
Hoi hoi. Toch een reacte ondanks mijn drukke agenda. Apart en mooi verhaal.
Maar een puntje: haar prinses, en de regel erna haar kamermeisje. Een tikkeltje storend. Verder niks kunnen ontdekken
Gepost op 19-12-2007 Om 07:43
Je hebt gelijk, dank je. Beter zo?
Gepost op 19-12-2007 Om 08:17

Door: Anaranë
Oh... hehe, kan wel... Hier wordt wel elke dag schoongemaakt, maar mijn school is dan wel een kleintje... ;)
Gepost op 19-12-2007 Om 16:29

Door: kiezel
Mooi! Niks op aan te merken... Ik twijfelde even bij blocnote maar het Groene Boekje geeft jou gelijk; ik ben denk ik teveel geďntimideerd door het bovenaan deze site prijkende 'logo'...
Gepost op 20-12-2007 Om 10:23
Ik moest er ook bij nadenken hoor... :lol:
Gepost op 20-12-2007 Om 12:31

Door: Tines
Waterhaling en spiegelbed zijn leuk!! Hoe verzin je het..
De spin is ook vet cool.. Leuk perspectief!!
Ik ben nog steeds nieuwsgierig naar het briefje trouwens.. En is dat dezelfde als deze?
Gepost op 28-02-2008 Om 17:12

...Wie weet! =)

Gepost op 16-08-2011 Om 10:03

Dit werk is ingezonden op http://www.blocnoot.nl en blijft te allen tijde eigendom van de feitelijke auteur van het werk (of bloCnoot zolang de auteur niet kan worden teruggevonden). Zonder toestemming van de feitelijke auteur mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen. BloCnoot zal nooit toestemming geven indien de auteur niet teruggevonden kan worden. Mocht er sprake zijn van misbruik van de inhoud van het gepubliceerde werk op welke manier ook zullen er (in samenspraak met de auteur) stappen ondernomen worden.