248819
 
 
 
 
 

     Menu:

> Startscherm
> Schrijvers
> Verhalen
> Open verhalen
> FAQ
> Vintage

Star Survival Camp
Turbulentie-Ian
Door: Tara
Commentaar van de schrijver:
Bijna op Borneo. In het volgende hoofdstuk is het zover!!
Categorie: Diversen
Geschatte leestijd: ca. 2 minuten

-Turbulentie-Ian-

Boven de Stille Oceaan, 12:19, 2 juli
Ian had nog maar twee keer in zijn leven gevlogen.
Toch had hij geen last van ‘luchtziekte’. Zijn overbezorgde moeder had hem reispilletjes willen aansmeren. Hij had ze afgeslagen. En de minste reden daarvoor was, als hij eerlijk moest zijn, niet dat hij de jongste was van het stel. Dat was hem althans verteld door de secretaresse die hem had gebeld om te vertellen dat hij door was. Elaine heette ze. Ian was goed in het onthouden van namen. Hij was ook goed in het schatten van gezichten bij namen. Het was nog niet vaak voorgekomen dat hij fout had gegokt. Toen hij het lijstje met de namen van de andere deelnemers had gekregen en ze had gelezen had hij natuurlijk gebruikt gemaakt van zijn ‘gave’.
Op Frank na had hij iedereen goed geraden. Dat kon Ian, al kende hij zijn mede-reizigers pas een half uur, met ‘aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid’ zeggen. Hij wierp een blik uit het raampje. De wolken zagen er wollig uit.

Hij wist echter dat het schijn was. Wolken bestonden immers uit miniscule waterdruppeltjes en ijskristalletjes. En dat is niet zo erg zacht. Tussen de wolken door ving Ian een blik van de immense oceaan op. Het was prachtig weer, hoewel het buiten het vliegtuig enkele graden onder Celsius moest zijn.
Ze waren nu ongeveer een uur onder weg. Ian dacht dat ze nog hooguit een paar uur moesten vliegen. Het viel hem op dat er behalve de piloot geen enkele stewardess of ander crew-lid aanwezig was. Zelfs geen leidinggevende om ze welkom te heten of te vertellen wat ze nu precies moesten doen op Borneo. Ian had dorst en trok een flesje water uit zijn rugzak. Er kwam een meisje naar hem toe. Het was Melisande, een slanke blondine, gehuld in een zuurstokroze outfit.
Ze keek hem glimlachend aan.
‘Kan ik misschien wat water van je lenen?’
Ian nam zelf nog een flinke teug en knikte toen.
‘Ik heb genoeg, je kunt wel wat krijgen als je wil.’
Ze trok het flesje uit zijn handen toen het vliegtuig plotseling begon te schudden. Melisande liet zich haastig op de stoel naast hem zakken. Ian vermoedde dat het turbulentie was. Het verbaasde hem echter dat het zolang aan hield. Niemand zei iets. De piloot bleef ook angstaanjagend stil. Het vliegtuig schokte en trilde. Toen Ian naar buiten keek zag hij dat ze met razende snelheid op de oceaan af stevenden. Melisande begon te gillen, een andere stem deed mee. Een zware jongensstem brulde iets, een meisjesstem schreeuwde dat ze rustig moesten blijven. Een gigantische klap. Ian was nog net lang genoeg bij bewustzijn om te bedenken dat het vreemd was dat ze met zo’n harde klap op de bodem waren gebotst, terwijl water een minder harde klap gaf…


Gepost op 10-07-2007 om 16:40 uur
486 keer gelezen
<< Vorige in deze serie

Alle verhalen in deze serie (Star Survival Camp)
Alle verhalen van deze schrijver (Tara)Door:
Hee, toch nog tijd gevonden om te schrijven? Goed zo!

Wat een spanning, komt dat nog wel goed? Dat zou pas een schokkend einde zijn: alle leden van het kamp verdwenen boven de oceaan. End of story

Taalkundig zag ik zo gauw geen fouten. Alleen de zin : 'de minste reden was [] niet dat' etc. vond ik eerst een puzzel.

Melisande met haar zuurstok roze outfit zag ik zo voor me; met een poeslief maar zelfverzekerd glimlachje water willen 'lenen'. (Wilde ze het soms weer terugspugen? )

Wolken zijn inderdaad hard als je er doorheen vliegt. De eerste keer dacht ik dat er iets ergs gebeurde: al dat schudden en bokken!

Heel leuk en herkenbaar dat Ian namen kan raden bij gezichten, maar dan moet hij nog een naam en een persoon overhouden, anders klopt het niet. Noop...

Ik hoop dat Melisande zich snel vastriemt als ze gaat zitten, anders is er niets meer van haar over. Overigens voel je eerder dat je met de neus naar beneden vliegt, dan je het ziet.

Ga lekker door zo!
Gepost op 14-07-2007 Om 19:10

Dit werk is ingezonden op http://www.blocnoot.nl en blijft te allen tijde eigendom van de feitelijke auteur van het werk (of bloCnoot zolang de auteur niet kan worden teruggevonden). Zonder toestemming van de feitelijke auteur mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen. BloCnoot zal nooit toestemming geven indien de auteur niet teruggevonden kan worden. Mocht er sprake zijn van misbruik van de inhoud van het gepubliceerde werk op welke manier ook zullen er (in samenspraak met de auteur) stappen ondernomen worden.