248819
 
 
 
 
 

     Menu:

> Startscherm
> Schrijvers
> Verhalen
> Open verhalen
> FAQ
> Vintage

De Bron
73. Moederkloek
Door: kiezel
Commentaar van de schrijver:
Een kort stukje over Johan! Nu ik het wil posten blijkt Prinses me vóór te zijn geweest, maar ik denk dat het juist wel mooi op elkaar aansluit...
Categorie: Diversen
Geschatte leestijd: ca. 1 minuten

Met een glas fris water in zijn hand stond Johan op het punt om weer naar buiten te gaan. Terwijl hij zich afvroeg waar hij zijn strohoed nu weer had laten liggen, werd zijn aandacht getrokken door het gesmoorde gehuil van twee klaaglijke kinderstemmen. Het geluid kwam uit de richting van zijn schildersezel. Met enige opluchting zag Johan vanuit de deuropening dat Michelle zich al over de verdrietige kinderen ontfermde. Hij kon een brede glimlach niet onderdrukken toen hij het drietal in zijn richting zag komen. Zoals een hen haar kuikens onder haar vleugels bijeenbrengt... Johan keek vertederd naar Michelle toen ze met de nog half snikkende Rhodé en de beteuterde Timmy naar binnen stapte. Ze leek te druk met haar troostende woorden om Johan op te merken en het onwillekeurig door hem geprevelde woordje 'moederkloek' te verstaan.
Gepost op 25-04-2007 om 10:13 uur
516 keer gelezen
<< Vorige in deze serie

Alle verhalen in deze serie (De Bron)
Alle verhalen van deze schrijver (kiezel)Door: kiezel
Even voor de duidelijkheid: dit moederkloek stukje heb ik dus geschreven vóórdat ik het stuk verwarring van Prinses had gelezen, met daarin Timmy's gedachten bij de moederfiguur Michelle.
Da's toch wel heel leuk!
Gepost op 25-04-2007 Om 10:21

Door: prinses
Het is zeker een leuk stukje Kiezel!
Het doet me vaag vermoeden dat Johan Michelle wel erg leuk gaat vinden, zomaar... Of heb ik het mis?

Even technisch: Timmy en Rhodé snikten niet toen ze gevallen/gebotst waren!
Pas toen ze met Michelle het hoofdgebouw binnengekomen waren, en Timmy werd overvallen door zijn emoties, begon hij op het laatst te snikken.
Zie het stukje hiervoor, laatste zin.
Gepost op 25-04-2007 Om 10:28
Je hebt gelijk, ze snikten nog niet toen ze net hun botsing hadden gehad. Maar toen Michelle bij hen kwam begon in ieder geval Rhodé toch wel een beetje half te huilen, althans dat leidde ik af uit het stukje van Esther. Vandaar mijn interpretatie van het halve gesnik.
Maar aangezien dat inderdaad niet klopt met jouw voorgaande stukje, heb ik Timmy's gesnik nu in 'beteutering' veranderd.
Bedankt voor je oplettendheid!

En over Johans gevoelens voor Michelle? Tja, Johan is een dromer, en je weet het maar nooit met die onvoorspelbare dromers.
Gepost op 25-04-2007 Om 10:53

Door: prinses
Hmmm, jij hebt óók gelijk Kiezel!
Ik was die zin vergeten in Esthers stukje, dat Rhodé haar tranen nauwelijks kon bedwingen. Sorry!

Maar je hebt het mooi opgelost zo.

Enne... ik ben zéér benieuwd naar het vervolg van Johans dromen...!
Gepost op 25-04-2007 Om 11:06

Door: Esther
Gunst, jullie zetten me wel meteen druk aan 't werk zeg! Michelle moet zich nu al gaan bekommeren om een intens verdrietige Timmy en dan zit ook nog eens Johan achter haar aan!! Houden jullie er wel even rekening mee dat Michelles alterego stage loopt en dus druk is?
Gepost op 25-04-2007 Om 11:53

Door: prinses
Sja dan had je maar niet zo'n centrale figuur moeten kiezen, slimpie!
Gepost op 25-04-2007 Om 19:26

Door:

Weet je dat ik me Johan om de een of andere reden als een oudere man voorstelde, met half lang wit haar dat aan alle kanten onder zijn strooien hoed uitkwam en een loshangend overhemd als schilderkiel.

Vreemd wat je er automatisch bij denkt zonder het te beseffen...

Maarre, het is dus een jonge vent? Dat opent perspectieven....
Gepost op 27-04-2007 Om 14:41

Door: EsQuizzy
Jôh, wat heb ik nu ineens zin om het niet eens te zijn met wat jullie Rhodé laten zeggen en doen!

Rhodé huilde in mijn beleving *niet*, na de onverwachte botsing met Timmy, die hen allebei een bloempje opleverde. Ze klonken allebei inderdaad 'beteuterd', maar 'gesmoord klaaglijk huilen' was niet mijn idee daarbij.

Maar ik zal lief zijn...

Nadenkend over Elles reactie: vreemd, trouwens, dat het fenomeen 'leeftijd' in de maatschappij zo'n belangrijke maatstaf vormt voor de acceptatie van liefde tussen een man en zijn vrouw, terwijl ik daar in de Bijbel helemaal niets over kan vinden... Misschien vindt God leeftijdsverschillen wel minder belangrijk in verhouding tot wat Hij wčl duidelijk als doelen omschrijft voor de relatie tussen een man en zijn vrouw?

Terugkomend op de verhaallijn: ik moest maar weer eens wat gaan schrijven...Gepost op 04-05-2007 Om 21:47

Door: EsQuizzy
@Elle: ik bedoel met mijn gedachten hierboven *niet* dat jij iets negatiefs zei of zo, het was gewoon een gedachtengang van mij, dus voel je *niet* aangevallen of zo... Ik weet helemaal niet hoe jij tegen dat stuk aankijkt dus het is *absoluut niet* persoonlijk bedoeld.

En ja, ik ga hiermee off-topic...

Gepost op 04-05-2007 Om 21:52

Door:
@EsQuirrel: dan ga ik lekker ook off-topic!

Ik voel me niet aangevallen, hoor, maar ik voelde me als jonge vrouw niet aangetrokken tot oudere mannen, vandaar dat ik automatisch zo reageerde. (min. 10 a 15 jaar ouder bedoel ik)

Voor mij is het belangrijk om zoveel mogelijk gemeen te hebben met mijn partner, je komt al uit een verschillende achtergrond. Maar er zit zeker wat in, in wat je zegt.

Ik vroeg me wel af, Genesis herlezend, waar er ergens in de bijbel wordt gesproken over een vrouw die op een positieve manier voor een man valt, Hooglied uitzonderd. Het initiatief gaat altijd van de man uit en de familie beslist. De mening van het meisje wordt zelden of nooit verteld. Of kan iemand me een ander voorbeeld geven?

Het lijkt me toch raadzaam om daar in deze tijd daar ook anders mee om te gaan.

Overigens heeft een man meer keuze als het om leeftijd gaat. Vrouwen hebben vaak graag een oudere man, maar andersom? (Kan je bijv. samen nog wel kinderen krijgen?
Gepost op 05-05-2007 Om 11:43

Door: prinses
Wohow!
Wat Kiezels stukje al niet teweeg brengt!
Gepost op 05-05-2007 Om 15:01

Door: prinses
Zeg Es, wat bedoel je in vredesnaam met dat het Timmy en Rhodé allebei een bloempje opleverde???
Ik kan (met mijn rijke fantasie, ahum) alleen maar grassprietjes bedenken...

En je zei: "... ik moest maar eens wat gaan schrijven."
Je bedoelt toch hopelijk een vervolgstukje hč?
Of heb je het schrijven verwerkt in je reacties?

Elle, je kunt nog best een persoon inbrengen hoor! Jij bent toch regelmatig op bloCnoot. Misschien komt er dan wat meer schot in de zaak.
Gepost op 05-05-2007 Om 15:11

Door: Esther
Helaas, een tweede karakter is niet toegestaan. Naast dat het verwarrend is, schep je op die manier ook niet de mogelijkheid dat een schrijver vanalles laat gebeuren tussen zijn twee karakters, terwijl de rest er niet bij betrokken wordt. (Solo-play)

Met bloempje wordt volgens mij het bloeden bedoeld.. kan het mis hebben.

En voor de goede orde: Ook in Michelles stukje huilen zowel Rhode als Timmy niet, al heeft Rhode wel moeite om haar tranen binnen te houden. Michelle ziet Rhode's waterige oogjes en zegt daarom op voorhand al dat ze niet hoeft te huilen.

Ik broed nog even op een goed vervolg voor Michelle!
Gepost op 05-05-2007 Om 20:45

Door: EsQuizzy
@prinses: Esther heeft gelijk. Ik doelde op het woordje dat de beide kinderen eerder gebruikten: "Bloeien" i.p.v. "bloeden".

@Elle: Ik snap wat je bedoelt. Misschien is Ruth een positieve uitzondering?

@Esther: Ja, ik bedoelde een vervolg schrijven. Maar mijn werk is eventjes belangrijker en ik heb daar even alle creativiteit die ik krijg voor nodig...@Admins: Ik mis mijn plaatjes... maar ze staan wel degelijk on-line!


Gepost op 05-05-2007 Om 22:52

Door: EsQuizzy
@Elle: volgens mij past de bijbelse figuur Esther ook wel bij de positieve uitzonderingen. Maar daarin zou de roman "Hadassa" een rol kunnen spelen. Mijn gedachten zijn allereerst geďnspireerd door een verhaallijn uit de geweldige roman van Angela Hunt: "Roanoke". Daarin vindt een heel bijzonder, gezegend huwelijk plaats tussen een God vrezende, 81-jarige man en een 18-jarig meisje. Ga nu niet direct denken: "Iiiieuw," want dat is echt niet het geval daar. Hij doet haar een aanzoek om haar een ongelukkige liefde te besparen en haar te laten zien wat God met het huwelijk bedoeld heeft. Echt heel bijzonder verhaal. Daaruit voortvloeiend ben ik in de Bijbel gaan lezen met in het achterhoofd die vraag: wat zegt God daar eigenlijk over? Ik heb niets kunnen vinden.

Sorry Kiezel, dat dit gesprek hier plaats heeft...

Gepost op 05-05-2007 Om 23:00
Zoals Prinses al zegt, wat zo'n stukje al niet teweeg kan brengen!! ;-}
Gepost op 07-05-2007 Om 10:38

Door: prinses
Esther, Elle heeft nog geen personage bij De Bron toch???
Gepost op 06-05-2007 Om 14:01

Door: Esther
Oh sorry, dat had ik even niet gezien. Je bent ondertussen ook al zo'n vertrouwd gezicht, Elle, dat ik automatisch aannam dat je ook een personage op de Bron had. Excuses daarvoor!
Gepost op 06-05-2007 Om 18:31

Door:
Ik docht ol.... waar hep se ut ovor?
Gepost op 07-05-2007 Om 20:30

Door: EsQuizzy
Correctie: die man uit die roman (zie boven) was 61, ik heb het nagekeken. Nog steeds een enorm verschil

Gepost op 04-07-2007 Om 21:51

Door: prinses
Waar is Elle gebleven eigenlijk? Is ze nog actief en ingeschreven op bloCnoot?
Gepost op 30-08-2011 Om 16:12

Door: EsQuizzy

Heheh... Ze was lange tijd geleden actief tegelijk met jou... ja. Ze is er nog, maar onder een andere naam.Gepost op 30-08-2011 Om 17:08

Dit werk is ingezonden op http://www.blocnoot.nl en blijft te allen tijde eigendom van de feitelijke auteur van het werk (of bloCnoot zolang de auteur niet kan worden teruggevonden). Zonder toestemming van de feitelijke auteur mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen. BloCnoot zal nooit toestemming geven indien de auteur niet teruggevonden kan worden. Mocht er sprake zijn van misbruik van de inhoud van het gepubliceerde werk op welke manier ook zullen er (in samenspraak met de auteur) stappen ondernomen worden.