248819
 
 
 
 
 

     Menu:

> Startscherm
> Schrijvers
> Verhalen
> Open verhalen
> FAQ
> Vintage

De Bron
71. Bengels
Door: Esther
Commentaar van de schrijver:
Michelle is weer terug!
Categorie: Diversen
Geschatte leestijd: ca. 1 minuten

De twee pijnlijke kreten bereikten Michelles oor. Ze draaide zich om en verzuchtte: 'Sorry Rinus, ik denk dat ik die twee bengels eerst even moet helpen.'
Ze liep naar Rhodé en Timmy toe en zei quasi boos: ‘Dat krijgen jullie er van. Speel dan ook eens rustig!’
Twee beteuterde gezichtjes keken naar haar op. Timmy probeerde hakkelend wat te zeggen en Rhodé’s gezichtje liep rood aan terwijl ze haar best deed om haar tranen te bedwingen.
‘Maar meisje, daar hoef je toch niet om te huilen?’ zei Michelle warm. ‘Kom,’ Ze tilde Rhodé en Timmy van de grond en zette hen op hun voeten. ‘Laten we maar even naar het kantoor gaan. Daar staat een verbanddoos. Dan zullen we even wat aan dat bloeden doen.’
Met haar armen om de twee kleine paar schoudertjes geslagen liepen ze gezamenlijk naar binnen.
Gepost op 22-04-2007 om 18:22 uur
489 keer gelezen
<< Vorige in deze serie

Alle verhalen in deze serie (De Bron)
Alle verhalen van deze schrijver (Esther)Door: prinses
Ah...! Leuk Esther dat je wat geschreven hebt. Je hebt er goed op aangesloten. Michelle is back!
Gepost op 23-04-2007 Om 18:43

Door: EsQuizzy
Ha leuk! Een vervolg!
Leuk dat je weer terug bent in De Bron!!!

Geweldig, weer een verandering van de posities en de situaties.

Misschien is het een idee om 'twee paar kleine schoudertjes' te schrijven. Leest in mijn beleving iets plezieriger.

Een vraagje: Michelle tilt de kinderen op, maar ik werd in de laatste zin even in de war gebacht doordat Michelle met haar armen om de kleine schoudertjes (lastig tillen, lijkt me ook niet zo fijn voor de kiddo's) gezamenlijk met hen naar binnen loopt. — ik zou toch iets neerzetten over het feit dat ze de kinderen weer op de grond zet voordat ze gezamenlijk naar binnen lopen.

Ben natuurlijk weer razend benieuwd naar het volgende vervolg!Gepost op 23-04-2007 Om 19:04

Door: EsQuizzy
Hé, daar ging blijkbaar iets fout...

Gepost op 23-04-2007 Om 19:05

Door: EsQuizzy
Gepost op 23-04-2007 Om 19:05

Door:
Welkom terug Michelle!
we hebben allemaal zoooo lang op je zitten wachten....

Ja, ik kom ook in de knoop met die gymnastische toeren van Esther.

Maar wat me ook stoort, is dat de zin begint met Michelle als onderwerp en eindigt met hun drieën als onderwerp. (ik kan het niet goed taalkundig uitleggen, maar ik hoop dat je het begrijpt? Volgens mij kan het, grammaticaal gezien, niet.
Gepost op 23-04-2007 Om 20:15

Door: Esther
Bedankt voor jullie reacties. Ik heb het stuk iets aangepast. Wat ik bedoelde met wanneer Michellen Rhode en Timmy optilt, is dat ze hen helpt met te gaan staan. Hopelijk is het nu wat duidelijker. Wat betreft die laatste zin, daar ben ik nog niet helemaal over uit. Dus daar broed ik nog even op. Bedankt allemaal voor de leuke reacties!
Gepost op 24-04-2007 Om 13:25

Door: EsQuizzy
Ik heb geen moeite met die laatste zin zo. Ik snap wat je bedoelt, Elle, maar ik lees de zin niet 'ontledend' en dan lees (=interpreteer) ik het als volgt: "Terwijl haar armen om de twee paar kleine schoudertjes lagen, liepen ze gezamenlijk naar binnen."

En in die constructie ligt dat probleem niet. De schrijfwijze die Esther hier kiest zegt hetzelfde; verwoordt het alleen anders. Maar als het om ontleding gaat, is kiezel een betere redacteur dan ik. Hij is meer de taalkundig onderlegde van ons tweeën.

Kiezel?

Gepost op 06-07-2007 Om 10:22

Door: kiezel
Op EsQuirrels uitdrukkelijke verzoek:

Het probleem zit hem volgens mij in het feit dat je haar armen schrijft in het begin van de zin, waarmee Michelle wel het onderwerp móet zijn. Later blijken ze gezamenlijk het onderwerp te zijn. En gezamenlijk hebben ze wel armen maar dat zijn hun armen en niet haar. Maar dan klopt het ook niet. Eigenlijk zei Elle dat dus al...

Kortom, ik denk dat je de zin het beste in tweeën kunt knippen.
Gepost op 06-07-2007 Om 20:39

Dit werk is ingezonden op http://www.blocnoot.nl en blijft te allen tijde eigendom van de feitelijke auteur van het werk (of bloCnoot zolang de auteur niet kan worden teruggevonden). Zonder toestemming van de feitelijke auteur mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen. BloCnoot zal nooit toestemming geven indien de auteur niet teruggevonden kan worden. Mocht er sprake zijn van misbruik van de inhoud van het gepubliceerde werk op welke manier ook zullen er (in samenspraak met de auteur) stappen ondernomen worden.