248819
 
 
 
 
 

     Menu:

> Startscherm
> Schrijvers
> Verhalen
> Open verhalen
> FAQ
> Vintage

M'n leven op aarde
Voorwoord
Door: derk erik
Commentaar van de schrijver:
Categorie: Bijbelverhalen
Geschatte leestijd: ca. 2 minuten

Dit verhaal is een bewerking van het bijbelboek 'Marcus.' In dit boek kijkt de schrijver terug op Jezus’ leven op aarde.

In deze bewerking laat ik Jezus rechtstreeks zijn eigen ervaringen vertellen. Hierbij heb ik het oorspronkelijke, uitvoerig precieze taalgebruik vol met herhalingen, ingekort. Ik gebruik ook moderne woorden als ‘bijbel,’ 'godsdienstleraar’ en ‘kerk.’ Die woorden komen niet volledig overéén met de originele bijbelse termen, maar zeggen in deze tijd vaak meer dan de woorden: ‘heilige schrift,’ ‘schriftgeleerde’ en ‘synagoge’. Voor de meeste vanzelfsprekende geloofswoorden koos ik andere begrippen of omschrijvingen, in de hoop dat deze woorden hierdoor opnieuw gaan leven. Door al die veranderingen was het voor mij soms logisch om ook de volgorde van het verhaal iets aan te passen, zonder de inhoud te veranderen.

Natuurlijk zijn mijn persoonlijke opvattingen over dit bijbelboek in het verhaal verwerkt. Waarschijnlijk zal uiteindelijk blijken dat niet al die opvattingen juist zijn, zoals geen enkele schrijver of dominee altijd de waarheid over de bijbel vertelt. Het is prima om meningen en gedachten van anderen te bestuderen, maar lees daarnaast ook zelf de bijbel, want daar staat de volledige waarheid in. Ik hoop dat dit verhaal een manier is om God te ontmoeten en helpt om zelf de bijbel te (blijven) lezen.
Gepost op 29-03-2007 om 17:57 uur
253 keer gelezen

Alle verhalen in deze serie (M'n leven op aarde)
Alle verhalen van deze schrijver (derk erik)Door: prinses
Hé Derk-Erik (goed geschreven?)
Daar was je dus al die tijd mee bezig!
Of...?
Ik vind dat je een mooie uitdaging bent aangegaan hiermee.
Jezus sprak in Zijn tijd ook in 'gewone taal' en gebruikte voor iedereen begrijpelijke woorden.

Op deze manier kan Jezus voor mensen dichterbij komen.
Ik ben benieuwd of je dat lukt!
Zegen en succes!
Gepost op 01-04-2007 Om 21:14
Dit is inderdaad 1 van de projecten waar ik mee bezig ben geweest. Een ander project (ester) ben ik inmiddels ook al op de website aan het zetten.
Gepost op 01-04-2007 Om 21:17

Dit werk is ingezonden op http://www.blocnoot.nl en blijft te allen tijde eigendom van de feitelijke auteur van het werk (of bloCnoot zolang de auteur niet kan worden teruggevonden). Zonder toestemming van de feitelijke auteur mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen. BloCnoot zal nooit toestemming geven indien de auteur niet teruggevonden kan worden. Mocht er sprake zijn van misbruik van de inhoud van het gepubliceerde werk op welke manier ook zullen er (in samenspraak met de auteur) stappen ondernomen worden.