248819
 
 
 
 
 

     Menu:

> Startscherm
> Schrijvers
> Verhalen
> Open verhalen
> FAQ
> Vintage

darkway
A Strange Story...
Door: Tara
Commentaar van de schrijver:
Categorie: Diversen
Geschatte leestijd: ca. 2 minuten

Ik liep in gedachten verzonken verder.
Waarom had Sjeng me niet geholpen? En nog belangrijker. Wat deed hij hier? Sjeng was mijn vaders persoonlijke bediende en hoorde dus altijd in zijn buurt te blijven. Dit was nu niet bepaald zijn buurt. Ik kon geen enkele reden voor zijn vreemde gedrag vinden. Ik
schrok plotseling op. Een van de vrouwen duwde me naar een open plek. De andere vrouw maakte vuur, terwijl het meisje het bos inging.
Ik merkte nu pas dat het bijna donker was. Het meisje kwam terug uit het bos. In haar armen had ze een stapel hout. Ze verdween onmiddelijk weer. De vrouw die vuur had gemaakt verdween ook. De andere vrouw bleef. Ze staarde in het vuur en begon toen op monotone toon te praten.
'Ik was pas twaalf', zei ze. 'Toen kwamen ze al. Ze vermoordden mijn vader en Aram. En daarna bekeken ze mijn moeder, ze was natuurlijk te oud. Daarom vermoordden ze ook haar. Maar ik, ik was oud genoeg. Ik was perfect voor hun gewelddadige plannen. Ik kan je niet vertellen wat het was dat ik moest doen, maar het was afschuwelijk.' De lege blik in haar ogen verdween langzaam. Ik begreep haar verhaal niet. Wie waren ze? En waar was ze oud genoeg voor? Ja, haar verhaal raakte me wel. Maar het kon niet waar zijn. Ik had nog nooit zoiets gehoord. En als prinses hoorde en wist ik alles. En hier had ik nog nooit wat over gehoord. In Catal Hüyük, waar ik woonde gebeurden zulke dingen niet. Mijn vader zorgde ervoor dat alles vredig verliep. Toch?
Gepost op 15-03-2007 om 08:10 uur
545 keer gelezen
<< Vorige in deze serie

Alle verhalen in deze serie (darkway)
Alle verhalen van deze schrijver (Tara)Door: EsQuizzy
Mooi! Plotting on! Je haalt het verhaal even uit de surrealisme en zet het in een meer traditionele fantasy-setting.

Ik was even verward over je afwisselende termen 'vrouw' en 'meisje' en 'de andere vrouw' voor dezelfde persoon. Het zou duidelijker zijn als je één bepaald kenmerk van de twee anonieme personen neemt, en ze dáár aan herkent en herkenbaar maakt.

'belangrijker: wat deed hij hier.'
Ik zou de punt vervangen door een vraagteken. Het is een vraag, en Mariëlle vraagt het zich geďntrigeerd af. Ze is niet bepaald ongeďnteresseerd. Het is geen retorische of anderszins niet interessante vraag. Daarom komt een vraagteken, eventueel in combinatie met een uitroepteken, hier zeer zeker sterker over.

'12' vervangen door de uitgeschreven versie 'twaalf'. Hebben we het al eens eerder over gehad. ;)

'Maarik'
...? Spatie?

>>
Gepost op 15-03-2007 Om 20:46

Door: EsQuizzy
Sterkste zin in deze post (m.i.): 'En als prinses hoorde en wist ik alles.'

Geweldige naďeve stelling van deze behoorlijk wereldvreemde, in een zeer beschermde omgeving opgegroeide prinses.

Ook al is dat thema natuurlijk niet origineel (mijn thema's zijn dat ook lang niet altijd, dus dat is géén kritiek), je brengt het heel duidelijk. Klasse!Gepost op 15-03-2007 Om 20:46

Door: EsQuizzy
'De surrealisme' moest natuurlijk zijn: 'het surrealisme' of 'de surrealistische wereld'...

Gepost op 15-03-2007 Om 20:55

Door: Tara
Bedankt voor de reacties!
Ik heb de spatie bij 'maarik' gedaan.
Ook had 'belangrijker: wat deed hij hier' heb ik veranderd. Goeie suggesties Sorry, vergeef me deze knullige vraag. Maar wat is 'surrealisme'????
o, ik heb de '12' veranderd in 'twaalf'... Goed he?
Gepost op 16-03-2007 Om 14:20
Sorry vertikking.
Ik weet niet wat 'had' bij mijn vorige reactie doet, maar het hoort er nie...
Gepost op 16-03-2007 Om 14:21

Door: EsQuizzy
Laat dat surrealisme maar zitten, Leer je nog wel (of niet). Maakt niet veel uit.

Als je het echt wilt weten, is er vast wel een woordenboek of een website te vinden die het beter kan omschrijven dan ik...Gepost op 16-03-2007 Om 14:45

Dit werk is ingezonden op http://www.blocnoot.nl en blijft te allen tijde eigendom van de feitelijke auteur van het werk (of bloCnoot zolang de auteur niet kan worden teruggevonden). Zonder toestemming van de feitelijke auteur mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen. BloCnoot zal nooit toestemming geven indien de auteur niet teruggevonden kan worden. Mocht er sprake zijn van misbruik van de inhoud van het gepubliceerde werk op welke manier ook zullen er (in samenspraak met de auteur) stappen ondernomen worden.