248819
 
 
 
 
 

     Menu:

> Startscherm
> Schrijvers
> Verhalen
> Open verhalen
> FAQ
> Vintage

Amerika
Hoe het begon...
Door: Tara
Commentaar van de schrijver:
Categorie: Diversen
Geschatte leestijd: ca. 2 minuten

Hoe het begon

Jaren ging het nu al zo. Er veranderde nooit iets. Tot die ene dag, haar vader kwam vrolijk thuis. Hij had promotie gekregen, maar ze zouden wel naar Amerika moeten verhuizen. Tara was woedend. De deuren hadden het moeten ontgelden.
Haar vader schreeuwde haar achter na dat het niet uitmaakte, in Amerika zou hij geld genoeg verdienen om elke dag nieuwe deuren in de kozijnen te laten zetten!
Ach, vriendinnen had ze hier niet, ook geen muziekles of sporttraining. Maar toch, verhuizen uit het kleine dorpje waar ze al praktisch haar hele leven woonde was iets anders! Nooit meer de goedmoedige stem van de bibliothecaresse die haar de schuld kwijt schold als ze al haar geld weer eens aan snoep had uitgegeven, nooit meer zwijmelend naar de plaatselijke beroemdheid: Rutger Verhoef, degene die ervoor gezorgd had dat het voetbalteam de overwinning had behaald op Veldhoven, een naburig dorpje, staren terwijl ze in het zwembad probeerde bruin te bakken.
Nooit meer, ach zoveel nooit meers dat de berg haar onoverzichtelijk leek
Haar moeder klopte op de deur van haar kamer, die straks haar kamer niet meer was, bij die gedachte barstte ze bijna in snikken uit.
Weg, ik wil nu niet praten. Toe nou Tara, je weet dat we het beste met je voor hebben. O ja, weet ik dat? Ga weg! Haar moeder knikte en verdween. Tara liep naar boven, ze zette de computer aan en tikte haar favoriete website in, al snel zat ze fanatiek te gamen, ze had geen zin om nog langer te gaan zitten piekeren. Haar ouders zouden vast besluiten het aanbod niet aan te nemen.
Dat konden ze haar niet aandoen!
Gepost op 21-11-2006 om 16:38 uur
650 keer gelezen

Alle verhalen in deze serie (Amerika)
Alle verhalen van deze schrijver (Tara)Door: Tara
Joehoe, reactie gevraagd!!!!!!!!!!!
Gepost op 25-11-2006 Om 18:08

Door:
Hoi Tara, ben je zelf de hoofdpersoon of dragen jullie toevallig dezelfde naam? Dat schept automatisch de gedachte dat het autobiografisch is!

Ik vond het leuk om te lezen en ben benieuwd naar het vervolg.
Taalkundig zou ik het volgende willen opmerken:
Je stijl is in dit verhaal aansprekend: vlot + ironisch.

Maar kun je erop letten niet van die 'ontiegelijk' lange bijzinnen te maken?
Bijv: 'Nooit meer de goedmoedige stem t/m bruin te bakken', dit kan niet allemaal aan elkaar! Er mag wat mij betreft een punt achter 'uitgegeven'.
Daarbij zou ik de voorkeur geven aan 1 bijzin per zin. Je kan van dat staren naar Rutger makkelijk twee zinnen maken. De bijzin, 'een naburig dorpje', kan daarbij verdwijnen door er: '...op het naburige dorpje Veldhoven, etc' van te maken. Zo leest het makkelijker.

De zin 'Tara t/m piekeren' zijn ook twee zinnen. De punt valt voor 'Al snel'.
Verder: heel knap voor zo'n jonkie!

Kan je ook zorgen dat de breedte van de tekst niet buiten de marge gaat?
Gepost op 25-11-2006 Om 21:29
First of all: kben geen (dus geen) jonkie. The second: ik ben de dochter van Yvonne, kweet niet of je het verhaal Sunrise noch herinnert? Dat was ik. Dat de hoofdpersoon dezelfde naam heeft als ik is omdat ik die naam zo mooi vind. In 't echt heet ik anders. Verder had je gelijk over de bijzinnen.
Ze zijn eeeeerg lang.
(vervelend dat ik niet weet hoe je van die / op de letters moet zetten)
Gepost op 29-11-2006 Om 07:18

Door:
Of ligt dat aan mijn compjoeter...?
Gepost op 25-11-2006 Om 21:31

Door: EsQuizzy
De leyout van de pagina raakt in de war door die serie vraagtekens in het 'Commentaar van de schrijver'.

Als je die weghaalt, Tara, komt de layout weer goed te liggen. Ik zou wel willen aanraden om dat te doen want het leest lastig zo...Ik zal je verhaal later lezen, heb nu niet veel tijd.

Gepost op 27-11-2006 Om 12:12

Door: EsQuizzy
leyout=layout

Gepost op 27-11-2006 Om 12:13

Door:
Ah Tara, het is dat je het zelft toegeeft, maar meende je stijl al te herkennen! (en als dat geen compliment is, weet ik het niet meer!)

Een jonkie is ook een jong iemand en dat ben je toch nog wel?

Krijgen we nu toch het vervolgverhaal van die ranch op Texas te lezen?
Gepost op 06-12-2006 Om 23:34
Ik doe mijn best. Maar ik heb niet zoveel tijd, want ik heb tamelijk veel huiswerk (ik zit op het VWO+ en als ik volgend jaar over wil gaan moet ik geen tekorten staan. Iets wat nog niet gelukt is) Bovendien ben ik net aan het verhuizen naar een andere kamer, die nog behangen moet worden. En je hebt geijk. Een jonkie is ook een jong iemand, maar ik vind het niet echt leuk klinken!
Gepost op 07-12-2006 Om 15:01

Door:
...
Gepost op 10-12-2006 Om 15:03

Door: EsQuizzy
Letters met xtr tktjes kun je vinden in:

Start>Programma's>Bureau-accessoires>Systeemwerkset>'Speciale tekens'.

Als je dat niet kunt vinden op jullie computer wil ik wel een lijstje op de site plaatsen met de codes die je met ALT kunt invoeren op je numerieke toetsenbordje? Geef maar aan of stuur me een berichtje in de Inbox!

Gepost op 21-12-2006 Om 23:07

Door: Levanda
Eh, Tara, als reacties wilt, moet je wel wat met de reacties doen, hoor. Dat vergeet ik zelf ook nog wel eens. Maar haal alsjeblieft die vraagtekens weg, het leest best wel irritant.
Trouwens, ik vind een jonkie wel schattig klinken...
Nu ben je het niet zo zeer meer, maar vorig jaar was je het nog wel...

(Hoor mij nou, ik ben nu zo oud als jij vorig jaar was )
Gepost op 27-05-2009 Om 20:43

Door: EsQuizzy


Dat geeft wel aan dat je recht van spreken hebt, Levanda!

Gepost op 27-05-2009 Om 22:33

Dit werk is ingezonden op http://www.blocnoot.nl en blijft te allen tijde eigendom van de feitelijke auteur van het werk (of bloCnoot zolang de auteur niet kan worden teruggevonden). Zonder toestemming van de feitelijke auteur mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen. BloCnoot zal nooit toestemming geven indien de auteur niet teruggevonden kan worden. Mocht er sprake zijn van misbruik van de inhoud van het gepubliceerde werk op welke manier ook zullen er (in samenspraak met de auteur) stappen ondernomen worden.