248819
 
 
 
 
 

     Menu:

> Startscherm
> Schrijvers
> Verhalen
> Open verhalen
> FAQ
> Vintage

darkway
Eye Will
Door: EsQuizzy
Commentaar van de schrijver:
Categorie: Diversen
Geschatte leestijd: ca. 1 minuten

Het feit dat het oog deels schuilging achter de glooiingen van het oeroude Tell Qu'ankh, aan de horizon, en bijna tot in het zenith onmetelijk ver boven mij reikte, deed mij mijn pas inhouden. Als dit inderdaad een oog was, dan was er geen enkele reden om aan te nemen dat het mij persoonlijk aanstaarde. Vanuit zijn positie ver buiten de atmosfeer zou dit verschijnsel bij iedere toeschouwer die indruk wekken!
Een rode rand omringde de feloranje iris, die in het centrum in verblindend geel overliep om abrupt bij de gerafelde rand van het net-niet-ronde 'niets' van de pupil te eindigen.
De grond onder mijn voeten leek te bewegen. In een wanhopige poging overeind te blijven sloeg ik mijn armen uit, maar mijn evenwichtsorganen werden overvallen door de misselijkmakende sensatie van een nog lang niet eindigende val in de richting van dat onvoorstelbaar verre zwarte gat...
Gepost op 29-09-2006 om 20:20 uur
386 keer gelezen
<< Vorige in deze serie

Alle verhalen in deze serie (darkway)
Alle verhalen van deze schrijver (EsQuizzy)Door: EsQuizzy
Grappig: Darkway is tot nu toe behoorlijk 'duister' geweest, maar ik kreeg commentaar op mijn schrijfstijl en de 'Licht'-inhoud die ik erin gaf.

Dus dacht ik: Leuk, laat iemand anders dan eens een stukje schrijven waarin men kan laten zien wat men 'Fantasy' noemt.

Blijkbaar was mijn schrijfstilte niet genoeg om die verwachting duidelijk te maken.

Waarop ik weer eens een stukje besluit te schrijven, met in mijn achterhoofd de opmerkingen van een tijdje geleden (zie mijn vorige posts in het verhaal).

Dus: bovenstaande post. Fantasy zoals fantasy 'hoort te zijn' volgens sommigen althans.

De eerste indruk die gegeven wordt (op het Forum)?

'...een duister stuk...'

Ik ben je dankbaar voor je commentaar, Elle.

Ik ga het toch maar bij mijn 'eigen' schrijfstijl en inhoud houden.

Minder duister, minder fantasy misschien... misschien meer allegorie...

...Maar wel meer Licht!

Gepost op 01-10-2006 Om 20:59

Dit werk is ingezonden op http://www.blocnoot.nl en blijft te allen tijde eigendom van de feitelijke auteur van het werk (of bloCnoot zolang de auteur niet kan worden teruggevonden). Zonder toestemming van de feitelijke auteur mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen. BloCnoot zal nooit toestemming geven indien de auteur niet teruggevonden kan worden. Mocht er sprake zijn van misbruik van de inhoud van het gepubliceerde werk op welke manier ook zullen er (in samenspraak met de auteur) stappen ondernomen worden.