248819
 
 
 
 
 

     Menu:

> Startscherm
> Schrijvers
> Verhalen
> Open verhalen
> FAQ
> Vintage

Bodemloze Liefde
Proloog
Door: Esther
Commentaar van de schrijver:
Met dit verhaal loop ik al een lange tijd in mijn hoofd, maar tot voor kort had het plot nog veel gaten. De afgelopen tijd vielen de stukjes echter op hun plaats, daarom is hier de proloog.
Graag jullie eerlijke en ongezouten mening, tips en adviez
Categorie: Drama / Roman
Geschatte leestijd: ca. 2 minuten


'Als je nu weggaat, zul je de rest van je leven spijt hebben' zegt mijn verstand. Ik heb dit moment al maanden gerepeteerd in mijn hoofd, maar nu ik hier sta wil ik zo snel mogelijk weg.
De man kijkt me strak aan.
“U bent toch Frits van Halveren?” vraag ik.
De man blijft me aanstaren en zegt niets.
Ik begin me af te vragen of ik wel bij het juiste adres heb aangebeld en kijk nog een keer naar het nummerbordje naast de deur. Nee, het klopt toch echt. Dit is nummer negentien.
Ik kijk weer naar de man die tegenover me in de deuropening staat. Hij heeft een breed gezicht met half sluik donkerbruin haar dat achterover gekamt is. Bij zijn slapen is zijn haar grijs, maar de man is niet ouder dan zestig.
Zijn ogen gaan gedeeltelijk schuil achter het brede montuur van zijn bril. Het zijn vooral zijn ogen die de meeste twijfel bij me wegnemen. De mijne hebben exact dezelfde kleur.
“Luister eens,” begin ik, maar de man onderbreekt me.
“Ik weet niet wie u bent en ik begrijp ook niet wat u hier doet, dus ga asjeblieft weg.” Hij likt even over zijn lippen en doet dan een stap naar achteren.
“Meneer, ik weet dat u Frits van Halveren bent en ik zou graag even binnenkomen om met u te praten.”
Ook al komen de woorden krachtig uit mijn mond, van binnen voel ik me absoluut niet zeker en een groot deel van me wil hier weg. Weg van dit huis, van deze plek en bovenal weg van hem. Zo ver mogelijk. Toch blijf ik staan en schraap al mijn moed bij elkaar om de starende blik van de man niet te ontwijken, maar hem aan te blijven kijken.
‘Zijn ogen!’ flitst het opnieuw door me heen, terwijl ik een stap naar voren doe en mijn hand op de deurknop leg.
Ik voel dat de man gespannen is en het liefst de deur in mijn gezicht wil smijten, maar dat iets hem tegenhoud. Dat laatste bevestigt mijn gedachtes nog meer. ‘Hij is het! Hij is het!’ gilt mijn hart. Ik kan mijn emoties nauwelijks bedwingen. Ik voel dat mijn kaken zich nog strakker trekken en de ijzeren vuist in mijn buik balt zich nog verder samen.
Zijn blik scheurt zich los van mijn ogen en richt zich op mijn hand die de deurknop stevig omklemt. Dan kijkt hij mij weer strak aan. Zijn bleke lippen steken scherp af tegen zijn donkere baard. Weer gaat hij er voorzichtig langs met het puntje van zijn tong.
Achter hem gaat een deur open en een vrouw van middelbare leeftijd komt de gang in. Ze kijkt nieuwsgierig van mij naar hem en weer terug naar mij.
“Frits..” zegt ze vragend. “Laat je deze dame niet binnen?”

Gepost op 15-09-2006 om 00:54 uur
444 keer gelezen

Alle verhalen in deze serie (Bodemloze Liefde)
Alle verhalen van deze schrijver (Esther)Door: prinses
Poeh Esther. Dit is heel wat!
Goed geschreven. Pakkend en spannend vanaf het begin.
En inhoudelijk: Geweldig moedig.
Gepost op 15-09-2006 Om 10:41
Dank je
Gepost op 15-09-2006 Om 11:45

Door: snow
Mooie inkomer Esther! Maar om het een proloog te noemen vind ik iets voorbarig. Als lezer val je namelijk direct binnen in het verhaal. Een proloog is echter een stuk wat laat zien wat er gebeurt VOOR het echte verhaal begint. (O, misschien ben ik nu ook wel voorbarig, want misschien gaat het verhaal wel heel anders dan ik denk)
Gepost op 15-09-2006 Om 11:14
Hey Snow,
Je bent inderdaad veel te voorbarig. Ik heb hier niet voor niets proloog bij gezet...
Gepost op 15-09-2006 Om 11:44

Door: snow
haha, sorry!
Gepost op 15-09-2006 Om 15:10
Een proloog hoeft trouwens niet iets te zijn wat voor het verhaal gebeurt. Het kan ook een gebeurtenis zijn waar het verhaal naar toewerkt en wat je pas later duidelijk wordt als je de rest van het verhaal leest.
Gepost op 22-09-2006 Om 06:44

Door: snow
Dat bedoelde ik er ook mee te zeggen.
Gepost op 22-09-2006 Om 10:47
Sorry, reageerde iets te snel
Gepost op 22-09-2006 Om 13:31

Dit werk is ingezonden op http://www.blocnoot.nl en blijft te allen tijde eigendom van de feitelijke auteur van het werk (of bloCnoot zolang de auteur niet kan worden teruggevonden). Zonder toestemming van de feitelijke auteur mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen. BloCnoot zal nooit toestemming geven indien de auteur niet teruggevonden kan worden. Mocht er sprake zijn van misbruik van de inhoud van het gepubliceerde werk op welke manier ook zullen er (in samenspraak met de auteur) stappen ondernomen worden.