248819
 
 
 
 
 

     Menu:

> Startscherm
> Schrijvers
> Verhalen
> Open verhalen
> FAQ
> Vintage

De uitdaging
De stad (Deel 2)
Door: victorious
Commentaar van de schrijver:
Categorie: Fantasy
Geschatte leestijd: ca. 2 minuten

„Waar zit dat knopje?” Met een vragende blik kijk ik hem aan. „Waar heb je het over?” Zoekend bekijkt hij alle hoeken en kiertjes van de poort. „Er zit geen knop aan deze poort om hem te openen!” Daar had ik iets over gelezen een paar dagen geleden, maar wat was het ook alweer. „Het lijkt wel of de poort alleen van binnen kan worden geopend.” Ineens schiet het me weer te binnen „Dat is het! De poort kan alleen van binnenuit geopend worden. We zullen een andere weg naar binnen moeten gaan zoeken.

„Hey Jarod! Kijk hier eens! Eindelijk na een uur zoeken hebben we dan toch een manier gevonden om de stad binnen te gaan.” Langs de muur staat een grote klimop die sterk genoeg is, waardoor Jarod en zijn collega naar boven kunnen klimmen. Met veel moeite en een paar kleine misstapjes waardoor het bijna fout gaat, weten ze boven op de muur te komen. Jarod is als eerste boven. Hij heeft nu een mooi uitzicht over de stad waar eens een volk heeft gewoond.

De zonnestralen schijnen recht in het gezicht van David wanneer ook hij boven is. „Wat een uitzicht!” Jarod knikt en voegt daaraan nog toe: „Niets is wat het lijkt.”
„Hoezo?” vraagt David.
„Kijk maar eens achter je. Zie je die onweersbui aankomen?” David’s gezicht spreekt boekdelen. „We zullen nu snel onderdak moeten zoeken, anders hebben we een probleem.”
Gepost op 11-07-2006 om 23:32 uur
305 keer gelezen
<< Vorige in deze serie

Alle verhalen in deze serie (De uitdaging)
Alle verhalen van deze schrijver (victorious)Door: EsQuizzy
Hoi Victorious.

Boeiend vervolg op je eerste post.

Wel een paar minimale tipjes: ik krijg regelmatig de indruk dat je verschillende zinnen die door dezelfde persoon worden uitgesproken, achter elkaar tussen aanhalingstekens plaatst:

„Dat is het!” „De poort kan alleen van binnenuit geopend worden.” „We zullen een andere weg naar binnen moeten gaan zoeken.”

„Hey Jarod!” „Kijk hier eens!” „Eindelijk na een uur zoeken hebben we dan toch een manier gevonden om de stad binnen te gaan.”

De hier vetgedrukte aanhalingstekens kun je in zo'n geval gewoon weglaten: verschillende zinnen kunnen zo samen één citaat vormen. Leest prettiger, ook.

Het komt op nog een par platsen voor, dat je dit doet. Lees het maar na.

Gepost op 12-07-2006 Om 23:17

Door: EsQuizzy
Dan de volgende tip:

Jarod knikt en voegt daaraan nog toe: „Niets is wat het lijkt.”
„Hoezo?” vraagt David.
„Kijk maar eens achter je.{” „}Zie je die onweersbui aankomen?”


Als een volgende spreker een direct citaat begint, is het veel duidelijker voor de lezer van je verhaal wie wat zegt als je de volgende spreker aan het begin van de volgende regel laat beginnen.
In het stukje hierboven heb ik het (als voorbeeld) al aangepast.

Leuk, dat je verder gaat met dit verhaal! Ik ben heel benieuwd naar het volgende vervolg!!!

Gepost op 12-07-2006 Om 23:19

Door: EsQuizzy
Citaat uit mijn eerste reactie hierboven: 'par platsen'...

Dat toetsenbord...

Gepost op 12-07-2006 Om 23:20

Door: Masha
Echt een mooi vervolg van het vorige. je wordt echt door het verhaal gegrepen. Je moet echt een vrvolg hierop schrijven!!
Gepost op 07-10-2010 Om 12:06

Dit werk is ingezonden op http://www.blocnoot.nl en blijft te allen tijde eigendom van de feitelijke auteur van het werk (of bloCnoot zolang de auteur niet kan worden teruggevonden). Zonder toestemming van de feitelijke auteur mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen. BloCnoot zal nooit toestemming geven indien de auteur niet teruggevonden kan worden. Mocht er sprake zijn van misbruik van de inhoud van het gepubliceerde werk op welke manier ook zullen er (in samenspraak met de auteur) stappen ondernomen worden.