248819
 
 
 
 
 

     Menu:

> Startscherm
> Schrijvers
> Verhalen
> Open verhalen
> FAQ
> Vintage

De Bron
32. Slow-motion
Door: kiezel
Commentaar van de schrijver:
Categorie: Diversen
Geschatte leestijd: ca. 2 minuten

Johan had zijn eigen ogen niet geloofd, toen hij met daverend geweld een motor de tuin in had zien schieten. Zodra de machine en zijn berijder vlak langs hem heen waren gescheurd, was hij helemaal aan zijn gezichtsvermogen gaan twijfelen.
Die motor... Die motor... Een jochie op een motor... Mijn hemel, het is Timmy!
De ernst van de situatie begon tot hem door te dringen en Johan handelde instinctief. Hij sprintte achter de onfortuinlijke motorrijder aan en wilde iets roepen, maar meer dan een gesmoord "Hoooo" kwam er niet uit. Het tafereel dat zich voor zijn ogen ontvouwde, deed zijn hart even stilstaan. Hij zag hoe de motor met een daverende klap de kastanjeboom ontmoette, waar hij vijf minuten geleden nog onder had liggen slapen. Het was een onwerkelijk gezicht hoe de schreeuwende jongen als in slow-motion een perfecte boog door de lucht beschreef, voor hij in de grote hoop met snoei-afval in de hoek van de tuin terechtkwam.
Vlak achter zich hoorde hij opgewonden stemmen, maar Johan bereikte Timmy als eerste. Buiten adem knielde hij naast het jochie neer.
"Timmy," hijgde hij verward, "wat doe je nou?"
Gepost op 03-07-2006 om 22:29 uur
494 keer gelezen
<< Vorige in deze serie

Alle verhalen in deze serie (De Bron)
Alle verhalen van deze schrijver (kiezel)Door: EsQuizzy
Hoe lang zou Johan erover doen om van zijn ligstoel naar De Bron te lopen, kiezel? Rhodé heeft in de tussentijd al een sprintje getrokken naar de paarden, bij de paarden gestaan, om de stal heengelopen, binnen geweest, daar even stilgestaan, en terug om de stallen gelopen.

...

Waar was Johan gedurende die tijd?Gepost op 04-07-2006 Om 09:19
Tja, waar was Johan...?
Dat is voor jou een vraag, en voor mij... euh eigenlijk ook, maar daar valt natuurlijk vanalles voor te bedenken. Misschien ga ik dat ook nog wel doen.

Het zou kunnen dat hij even naar het toilet is geweest, zulke dingen lees je eigenlijk nooit in boeken, behalve in het Tellercomplot... ;)
Gepost op 04-07-2006 Om 11:06

Door: EsQuizzy
'...deed zijn hart stilstaan.'

Dit lijkt mij de omschrijving van een hartstilstand. In de volgende regel verwacht ik onwillekeurig, dat Johan in elkaar stort...

Een meer duidelijke omschrijving van wat je bedoelt is bijvoorbeeld: '...deed zijn hart een slag missen' (en varianten daarop), wat minder drastisch is maar beter weergeeft wat je wilt zeggen.

Gepost op 04-07-2006 Om 09:34

Door: kiezel
Ik heb de hartstilstand wat kortstondiger gemaakt, zodat je niet gelijk allerlei medische conclusies meer hoeft te gaan trekken... ;)
Gepost op 04-07-2006 Om 11:07

Door: prinses
Hoi Kiezel,
Gelukkig dat Johans hart weer klopt!
Ik zou nog even aanhalingstekens en hoofdletter bij Johans 'hoooo'.
Het zegt tenslotte iets, ook al is het gesmoord. Toch?

Ik ben benieuwd wat voor figuur Johannes nou eigenlijk is.
Gepost op 04-07-2006 Om 13:02
"Hoooo" aangepast...
En ja, ik ben eigenlijk zelf ook benieuwd!
;)
Gepost op 04-07-2006 Om 13:35

Door: prinses
Vergeef me mijn tyo's: het is heet!
Pffffff....
Gepost op 04-07-2006 Om 13:09

Door: EsQuizzy
Tyo's.

Het is heet...

Gepost op 04-07-2006 Om 13:13

Door: EsQuizzy
Okay, Kiezel. Ik ben al zo medisch onderlegd... Als ik dan ook nog allerlei conclusies moet gaan trekken wordt het wel erg ingewkkeld, hoor!

Gepost op 04-07-2006 Om 13:14

Door: prinses
Tyo's: zie mij n uitleg onder topic 'Babbeltje".

Ik mis hier nog een zonnetje als emoticon! (En dan mag die boef er van mij wel uit. )
Gepost op 04-07-2006 Om 13:22

Door: EsQuizzy


Waarom? Met een beetje fantasie is het een moderne Zorro.

Gepost op 11-07-2006 Om 20:52

Dit werk is ingezonden op http://www.blocnoot.nl en blijft te allen tijde eigendom van de feitelijke auteur van het werk (of bloCnoot zolang de auteur niet kan worden teruggevonden). Zonder toestemming van de feitelijke auteur mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen. BloCnoot zal nooit toestemming geven indien de auteur niet teruggevonden kan worden. Mocht er sprake zijn van misbruik van de inhoud van het gepubliceerde werk op welke manier ook zullen er (in samenspraak met de auteur) stappen ondernomen worden.