248819
 
 
 
 
 

     Menu:

> Startscherm
> Schrijvers
> Verhalen
> Open verhalen
> FAQ
> Vintage

De Bron
22: Kamer Lianne
Door: Chinnaroth
Commentaar van de schrijver:
Categorie: Diversen
Geschatte leestijd: ca. 2 minuten

Half verstopt achter de bloemen zwaaide er een arm naar haar. Lianne was gezien door de mevrouw achter de balie. Ze gebaarde dat ze maar even moest gaan zitten. Voorzichtig liet Lianne haar tas van haar rug glijden en zocht naar een hoekje waar ze hem neer kon zetten.
”Wow, dat is een grote rugzak!” Timmy liep nieuwsgierig naar de nieuwe gast toe.
”Hij is bijna even groot als mij.”
Lianne glimlachte verlegen: “Bijna wel, ja.”
”Kan er veel in?”
”Al mijn spullen die ik nodig heb.”
”Is die motor buiten ook van jou?”
Vanachter de balie kwam een lachende stem: ”Hee, Timmy, niet zo nieuwsgierig naar onze gast. Er komt nog genoeg tijd om vragen te stellen.”
Met een ingehouden zucht draaide Lianne zich om naar de spreekster.
Michelle glimlachte naar Timmy en zei tegen Lianne: “Ik hoop niet dat u het erg vindt. Nieuwe mensen zijn namelijk opeens heel interessant. Ik ben Michelle, welkom op De Bron. Waarmee kan ik u helpen?”
”Ik heb een kamer gereserveerd.”
”Ok, dan moet u Lianne Dekker zijn. Mag ik Lianne zeggen?”
Een bevestigende knik.
”Ik heb een kamer voor je gereserveerd op de tweede verdieping, aan de achterkant van het huis. Het beddengoed ligt al klaar op de kamer. Een informatieboekje met de regels van het huis is ook aanwezig. Mocht je iets missen of vragen hebben, dan kun je mij of iemand van het personeel aanspreken.”
”Oké.”
”Ik zal je de kamer even wijzen.”
”Doe geen moeite, ik vind het wel, hoor.”
”Oke, het is kamer 203. Hier de trap op en dan op de tweede verdieping linksaf.”

Lianne had honger. Zo'n douche is wel ontspannend, vond ze, maar je begint ook wel je maag te voelen. Vanuit haar raam zag ze een man zitten op het terras. Het zag er niet uit dat hij het naar zijn zin had hier. Eigenlijk had ze geen zin om iemand te ontmoeten, maar de maag is koning. Ze liep de trap af en volgde de bordjes richting de eetzaal.
Afgezien van een mooi evenwijdig spoor op de vloerbedekking was er geen teken van leven, laat staan van eten.
”Dan toch maar naar het terras,” dacht Lianne.
Ze liep richting de man die onderuitgezakt in z'n stoel zat.
Gepost op 29-06-2006 om 21:44 uur
511 keer gelezen
<< Vorige in deze serie

Alle verhalen in deze serie (De Bron)
Alle verhalen van deze schrijver (Chinnaroth)Door: derkerik
Een goede beschrijving van zo'n afstandelijke ontmoeting aan de balie. Het valt me wel op dat we nog heel weinig van Lianne te weten komen.
Gepost op 29-06-2006 Om 22:12
Klopt. Misschien ligt dat aan het feit dat ik Lianne zelf ook nog aan het verkennen ben...(zie ook forum de thread over de bron) Dus, heb je tips graag! ;)
Gepost op 30-06-2006 Om 07:36

Door: EsQuizzy
Heel leuk, met die kleine details zoals het spoor in het tapijt.

Die half verstopte arm aan het begin kost me een beetje gepuzzel, maar ik begrijp dat 'ie van Timmy is? Dat zou ik iets duidelijker neerzetten, want Lianne verbindt die arm nu met het feit dat ze gezien is door de mevrouw achter de balie.

Mag ik zo vrij zijn een paar taalkundige tips te geven, Chinnaroth?

Lianne glimlachte verlegen, “Bijna wel, ja.”

De komma na 'verlegen' is een Engelse constructie. In een Nederlandse tekst hoort dat een dubbele punt te zijn:

Lianne glimlachte verlegen: “Bijna wel, ja.”

Ook voor de punt na 'Lianne' in de volgende zin hoort een dubbele punt te zijn: ...en zei tegen Lianne. “Ik hoop niet dat u...

>>
Gepost op 30-06-2006 Om 10:32

Door: EsQuizzy
>>

Je gebruikt in deze post drie verschillende tekens om een citaat te openen: “ " en ” :

“Bijna wel, ... (ALT+0147)

"Al mijn spullen... (standaard)

”Hee, Timmy, niet... (ALT+0148)

Dat staat een beetje slordig. Sommige dingen in interpunctie zijn voor persoonlijke voorkeur vatbaar, maar het is wel goede gewoonte om een stijl te kiezen en daar consequent in te zijn.

'Ok' in een geschreven tekst zou ik gewoon uitschrijven, tenzij Michelle er echt een woordje van maakt (zoals sommigen in populair taalgebruik doen) en čcht 'ok' zegt. Voor een receptioniste in een hotel lijkt me dat niet gepast, dus 'Oké' is hier de betere keuze.
Afkortingen in citaten kun je beter vermijden, tenzij het een als een woord uitgesproken afkorting is zoals bijvoorbeeld 'NASA'.

Ik heb voor je een kamer op de tweede verdieping gereserveerd...

De woordvolgorde in dit citaat van Michelle komt op mij wat onnatuurlijk over. Mag ik een voorstel doen?

>>
Gepost op 30-06-2006 Om 10:42
Die verschillende tekens komt door het deels schrijven in word (en dan copy pasten) en deels in het scherm zelf schrijven. Blijkbaar zijn dat niet dezelfde tekens.
Gepost op 30-06-2006 Om 12:20

Door: EsQuizzy
>>

Probeer eens:
Ik heb een kamer voor je gereserveerd op de tweede verdieping, aan de achterkant...

Ik ben het met derkerik eens wat betreft die afwachtende 'kat-uit-de-boom-kijk'-houding van Lianne: dat doe je heel goed, maar volgens mij valt ze een beetje uit haar rol als ze op het terras meteen in de richting van die man gaat lopen. As ik haar was, zou ik juist naar een stil hoekje van het terras lopen, zo ver mogelijk bij andere gasten vandaan. Een paar zinnen eerder zeg je dat ze geen zin heeft in ontmoetingen. Luca lijkt me wel het type dat haar zomaar ongevraagd zal aanspreken op een niet-welkome manier.

En als laatste: in je laatste alinea's spring je ineens een paar keer naar tt. Dat geeft een beeld alsof je commentaar geeft als auteur. Je stapt als verteller even uit het verhaal om je persoonlijke mening over douchen en een gevoel in de maag te geven. Is dat je bedoeling?

Als ik jou was, zou ik het helemaal vt maken, dan worden het Liannes gedachten.

Gepost op 30-06-2006 Om 10:51

Door: EsQuizzy
Nog even: de meeste anderen hier zijn mijn lappen tekst in reacties wel gewend, intussen. Laat je er niet door afschrikken, ik hoop juist dat je er iets mee kunt en zult doen.Gepost op 30-06-2006 Om 10:52
Ik loop hier ook al een tijdje stiekem rond, hoor. Dus ik ken je reputatie . Maar ga ermee door, want je commentaar is zinvol.
Gepost op 30-06-2006 Om 12:16

Door: EsQuizzy
Nog ven over die laatste alinea: je kunt die opmerkingen in tt ook ombouwen naar citaten van Liannes gedachten. Dat is misschien nog duidelijker:

Zo'n douche is wel ontspannend, vond ze, maar je begint ook wel je maag te voelen.

Gepost op 30-06-2006 Om 10:54

Door: EsQuizzy
Enne... de é van 'oké' is ALT+130.

Gepost op 30-06-2006 Om 10:55
Voor de rest van je commentaar heb ik wat langer nodig, dus reacties volgen nog.
Maar iig bedankt.
Gepost op 30-06-2006 Om 12:22

Door: Esther
Hai Chinna,

Ik hoop dat EsQ's lijst je niet heeft afgeschrikt om door te blijven gaan met schrijven.
Je vraagt hoe je je personage meer kan uitdiepen. Daar zijn verschillende technieken voor. Je begint bij het nadenken over hoe je personge in elkaar steekt. Je hebt hier gekozen voor Lianne. Ik maak uit je eerdere post op dat Lianne ergens voor op de vlucht is. Ze zal daarom niet op haar gemak zijn. Dat maak je in deze post ook al duidelijk door aan te geven dat Lianne liever geen anderen mensen wil ontmoeten. Als je vanuit dat standpunt gaat denken, dan zal Lianne dus niet continu met Michelle gaan praten totdat ze wat vertrouwen heeft gekregen in Michelle.
Iets anders om je karakter meer duidelijk te maken: laat haar een brief schrijven of iets in haar dagboek. Je beschrijft dan de gevoelens en de situatie van je karakter en dit wordt dan duidelijk voor de anderen.
In dit spel gaat alles met kleine stapjes. Neem dus de tijd. We hoeven morgen niet alles over Lianne te weten.
Gepost op 30-06-2006 Om 11:20
tnx. Ik zal eens kijken of ik het kan/wil gebruiken bij Lianne.
Gepost op 30-06-2006 Om 12:18

Door: EsQuizzy
Gepost op 30-06-2006 Om 15:57

Door: EsQuizzy
Reputatie, hč? ... Mooi woord.

Eh, hoe veel tijd zit er tussen de balie-scčne en het moment dat Lianne over die douche begint? Heeft ze net een douche genomen en komt ze nu weer naar beneden? Ik ben even de tijdsbepaling kwijt, sorry... Maar volgens mij sla je (als dat zo is) een stuk tijd over, wat de volgende delen moeilijk te plaatsen maakt. Vooral deeltje 24 wordt daar moeilijk van: Timmy staat daar nog steeds naar de mevrouw bij de balie te kijken?!

@ prinses?

Gepost op 30-06-2006 Om 22:47
Lianne kan heel snel douchen .
Gepost op 20-07-2006 Om 20:05

Door: EsQuizzy
Oh, sorry, verkeerd begrepen. Je kunt die opening van deel 24 ook anders lezen. Maar dan nog wordt het wel ingewikkeld als we binnen een post ineens stukken tijd gaan overslaan.

Kunnen we dat tot het absolute minimum beperken?

Esther, wat is jouw ervaring hiermee?

Gepost op 30-06-2006 Om 22:52

Door: prinses
Is volgens mij al opgelost in mij volgende stukje hoor Es.
Lezen!!!

En Chinna: schitterende opmerking over Es z'n reputatie.
Gepost op 30-06-2006 Om 22:53

Door: EsQuizzy
Klopt, prinses...

...dat van die tijdverschuiving...Gepost op 30-06-2006 Om 23:47

Dit werk is ingezonden op http://www.blocnoot.nl en blijft te allen tijde eigendom van de feitelijke auteur van het werk (of bloCnoot zolang de auteur niet kan worden teruggevonden). Zonder toestemming van de feitelijke auteur mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen. BloCnoot zal nooit toestemming geven indien de auteur niet teruggevonden kan worden. Mocht er sprake zijn van misbruik van de inhoud van het gepubliceerde werk op welke manier ook zullen er (in samenspraak met de auteur) stappen ondernomen worden.