248819
 
 
 
 
 

     Menu:

> Startscherm
> Schrijvers
> Verhalen
> Open verhalen
> FAQ
> Vintage

darkway
Torture
Door: EsQuizzy
Commentaar van de schrijver:
Waarom blijven we steeds bij Engelse titels, terwijl we in het Nederlands schrijven? :? :D
Categorie: Diversen
Geschatte leestijd: ca. 2 minuten

Hoog boven mij brandden zijn ogen — withete ballen van laaiend vuur; een stralend licht. De ogen hielden mijn blik gevangen. Een flauwe ozonlucht hing om mij heen, zoals op die dagen dat ik te lang stil in de felle zon had gezeten.
De geweldig lange nek boog plotseling voorover en bracht de ogen net onder de kruinen van de laagste bomen om mij heen, die meteen vlam vatten. Hij trok zich er niets van aan. Ik moest mijn ogen wel dichtknijpen... De stank van schroeiende haartjes die mijn wimpers en wenkbrauwen waren geweest, prikte nu in mijn neus. De punt van de enorme snavel was minder dan een plafondhoogte boven mij. Ik wist het: één stoot van die bek zou mij doorboren en uit elkaar drukken, ook al leek dat mij een genadiger einde dan te verdampen in dit licht...
Maar ik wilde nog niet dood! Ik was tevreden met mijzelf, met mijn leven! Ik leefde goed, vond ik! Ik had deze pijn niet verdiend!
...
Zijn uitstel martelde mij.
Als ik dan toch verloren was, waarom gebeurde het dan niet snel?!
Het scheen mij toe alsof hij van dit moment genoot...
En waarom niet?
Ik had hem tenslotte in die ivoren toren gestopt...
Gepost op 25-06-2006 om 00:38 uur
426 keer gelezen
<< Vorige in deze serie

Alle verhalen in deze serie (darkway)
Alle verhalen van deze schrijver (EsQuizzy)Door: EsQuizzy
Hebben jullie hetzelfde idee als ik?

Gepost op 25-06-2006 Om 00:42

Door: Esther
Euhhh nee, dat niet. Ik heb geen flauw idee wat voor een monster het is, al kan ik me er wel een klein beetje een beeld bij maken. Wel een leuk stuk.

Typo's: 'tenstlotte' en in de zin 'alsof van dit moment genoot' moet nog een woordje als 'het' tussen.

Ook ik vraag me af hoe ozonlucht ruikt, kan me daar totaal geen voorstelling van maken.
Gepost op 25-06-2006 Om 01:50
Compliment: bedankt!

Typo's: ook bedankt. Zal ze aanpassen!

Ozonlucht: ga op een warme, windstille, heldere zomerdag in de volle zon zitten en ruik na een tijdje aan je huid, zonder eerst je arm te bewegen. ;)

Een snellere (en gezondere (!) optie) is, om bij een draaiend kopieerapparaat te gaan staan en eens diep in te ademen. Grote kans, dat je ozon ruikt.

;)
Gepost op 25-06-2006 Om 02:21

Door: Esther
Hmm, ik zie dat jij ook nog wakker bent. Koekje erbij?
Gepost op 25-06-2006 Om 02:19

Door: Esther
Hehehe sorry, maar ik vind je definitie van ozonlucht toch nog wat vaag. Als ik aan m'n arm ruik dat in de zon gelegen heeft, dan ruikt het gewoon naar zweet, parfum en warme huid/lichaamsgeur. Echt een ozongeurtje zou ik het dus niet noemen. En een kopieerapparaat, tja daar heb ik nog nooit bewust aan geroken, dus dat zou ik niet weten.
Gepost op 25-06-2006 Om 02:27
=D
Gepost op 25-06-2006 Om 22:03

Door: prinses
Ik had denk ik wel het zelfde idee als jij Es, maar is niet leuk om te verklappen. Zeker aangezien ik niet meeschrijf.

Laatste zin vind ik de mooiste!
Lekker symbolisch en dubbelzinnig; hou ik van.

"k Znap alleen absoluut niet wat die ozonlucht nou daar doet, waar het vandaan komt of wat voor functie het heeft. Daar ben ik wel een beetje nieuwsgierig naar!

en nee, ik heb dat nog naooit aan mijn huid geroken, geloof ik. Zoals jij het beschrijft, lijkt het voor mij het meest op hoe ik ruik als ik in de zee gezwommen heb en langzaam opdroog.
Licht en luchtig.

?????

Gepost op 28-06-2006 Om 19:50

Door: prinses
Eh, ik ga ook maar eens een prinsessiaans woordenboek beginnen...

Znap
Naooit
Gepost op 28-06-2006 Om 19:52

Door: EsQuizzy
Zolang het maar duidelijk blijft dat deze post niet over ozonlucht gaat maar over de angst van de hoofdpersoon en één van de achtergronden van die angst, is het voor mij geen probleem dat jullie het niet znappen.

Esther vraagt me zelfs een definitie van een geur. Da's een beetje moeilijk te realiseren...

Tjonge, dat die ozonlucht zo'n probleem vormt bij het lezen van dit stukje...

Ik lees ook weleens een boek waarin vergelijkingen worden getrokken met zaken waarmee ik persoonlijk nog geen ervaring heb. Geen probleem, toch?


Ik heb de nadruk op die ozonlucht echter wat afgezwakt. Hoop dat het zo een minder hoog struikelblok vormt.Gepost op 28-06-2006 Om 20:22
Of zelfs geen vergelijkingen: waarin dingen worden beschreven waarmee ik... ;)

LOL
Gepost op 28-06-2006 Om 20:33

Door: EsQuizzy
Ik heb ook nog nooit achterover half in een beekje gelegen in het donker, terwijl een afschuwelijk monster met een ellenlange nek en vlammende, schroeiende ogen, vliezige vleugels met een luchtverplaatsing als een rukwind en een meterslange snavel de bomen om mij heen in lichterlaaie zet.

Jullie wel?

Met die voorstelling lijken jullie namelijk totaal geen probleem te hebben... alsof dat dagelijkse routine voor jullie is...

Gepost op 28-06-2006 Om 20:28

Door: EsQuizzy
Om ook nog even serieus te reageren, prinses: dank je voor die opmerking over die laatste zin.

Ik houd ook van dat soort zinnen om stukjes mee te beëindigen. Fijn mensen aan het denken zetten... Althans, een poging daartoe...

Gepost op 28-06-2006 Om 20:35

Door: prinses
Nou, ik heb totaal geen probleem met die ozonlucht hoor! Vond ik gewoon intrigerend. Prikkelt mijn fantasie.
Jammer dat je het veranderd hebt...

Aan de waterlijn van de zee schijnt trouwens veel ozon in de lucht te zitten. Dus mijn beeld over opgedroogde zeehuid is zo gek nog niet.
Hm... zei ik zeehuid????
Gepost op 28-06-2006 Om 22:14

Door: EsQuizzy
Och, ik heb er geen probleem mee zo.Maar als je wilt kan ik het wel weer terugveranderen hoor. Enne... het staat er nog steeds hoor, alleen wat minder prominent.

Zeehuid... Leuke vinding.

Gepost op 29-06-2006 Om 19:37

Dit werk is ingezonden op http://www.blocnoot.nl en blijft te allen tijde eigendom van de feitelijke auteur van het werk (of bloCnoot zolang de auteur niet kan worden teruggevonden). Zonder toestemming van de feitelijke auteur mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen. BloCnoot zal nooit toestemming geven indien de auteur niet teruggevonden kan worden. Mocht er sprake zijn van misbruik van de inhoud van het gepubliceerde werk op welke manier ook zullen er (in samenspraak met de auteur) stappen ondernomen worden.