248819
 
 
 
 
 

     Menu:

> Startscherm
> Schrijvers
> Verhalen
> Open verhalen
> FAQ
> Vintage

Het Teller-complot
Sisak-Commando
Door: Auke-Willem (AW)
Commentaar van de schrijver:
Categorie: Diversen
Geschatte leestijd: ca. 3 minuten

Juist op dat moment komen Concept en Gosen binnenwandelen. Tech is de eerste die wat zegt.
„Jij hebt heel wat uit te leggen!" Concept tilt schuldbewust zijn armen op.
„Je hebt gelijk. En ik wil jullie mijn excuses aanbieden. Ik was bang dat jullie achter de waarheid zouden komen." Moderator besluit ook nog een duit in het zakje te doen.
„En wat is nou eigenlijk die waarheid? Tech heeft het geblokkeerde verhaal weer boven water weten te halen en al in de eerste alinea vinden we het getal 27! Wat heeft dat met dit alles te maken? Als we verder lezen komen we de andere drie getallen zeker ook nog wel tegen. Of niet soms?" Gosen besluit in te grijpen.
„Jongens, het spijt me werkelijk, maar jullie zitten er helemaal naast. Die getallen komen niet uit het verhaal. Het zijn coördinaten."
„Wat?" klinkt het eenstemmig uit twee kelen.
„Coördinaten waarvan?" wil Tech weten.
„Als we nou allemaal eens rustig gaan zitten, dan leg ik jullie alles uit!" Na enig brommend geklaag nemen alle Admins en Gosen plaats op een stoel of kruk. Concept kijkt Gosen vragend aan. Deze knikt slechts, waarop Concept zijn keel schraapt.
„Nog voor jullie bij het bloCnoot-team kwamen, begonnen Gosen en ik met het bedenken van deze site. Tech hielp dan wel met het oorspronkelijke werk, maar was zelf nooit zo betrokken bij wat er op de site gebeurde. Dat hielden Gosen en ik in de gaten. Eén van de eerste gasten op bloCnoot was Sexaginta Milia. Op zich een leuke naam. Volgens haarzelf kwam het uit de Bijbel. Ergens uit Kronieken, maar dat doet er nu niet toe. Vanaf het allereerste begin kregen Gosen en ik al een vreemd gevoel bij deze dame. Haar verhalen waren vaag en meestal extreem gewelddadig. De meeste verhalen die ze schreef speelden zich af in gefantaseerde landen en steden. Maar altijd weer liep alles uit in een totale vernietiging van een volk, een familie of zelfs één keer in de vernietiging van een wereld."
„Tsetsjoeh." vulde Gosen hem aan. Concept glimlachte.
„Ja, inderdaad. Tsetsjoeh. In het verhaal 'De vlakte van Behamen' ging ze echter te ver. Al vrij in het begin van het verhaal liet ze de karakters vloeken en niet zo'n beetje ook. We waren echt geschokt. We hebben nog even samen overlegd, maar kwamen tot de conclusie dat dit zo niet kon. We schreven een vriendelijk e-mailtje aan haar waarin we vriendelijk vroegen of ze het verhaal zo aan kon passen dat de vloekwoorden er niet meer zo zouden staan en dat we haar er dan niet van zouden weerhouden om het gewijzigde verhaal opnieuw te posten. Maar toen begonnen de problemen. Mailtjes over vrijheid van meningsuiting en auteursrechten en dichterlijke vrijheid vlogen ons om de oren. We werden er gek van. We schreven nog meer mailtjes met vragen om fatsoen en uiteindelijk schreven we zelf een dreigend mailtje waarin we meldden dat ze, als ze zich nogmaals zo aanvallend jegens ons gedroeg, we haar in het geheel zouden blokkeren." Tech keerde zich naar Moderator.
„In de beginperiode had ik nog geen inbox geprogrammeerd, dus moest alle contact via de e-mail lopen." Moderator knikte begrijpend en richtte vervolgens al zijn aandacht weer op Concept. Deze vervolgde.
„Toen kregen we nog één mailtje met een extreem dreigement." Concept wachtte even met vertellen. Zijn keel voelde droog aan. Hij slikte een paar keer alvorens verder te gaan. „Ze meldde dat ze lid was van het 'Sisak-commando' en dat zij geloofden dat God hen vroeg om de moordenaars van zijn Zoon om te brengen. Alle schatten van de Joden behoorden toe aan hen!"
„Uiteraard hebben wij opgezocht wie Sisak was." vulde Gosen aan. Hij merkte dat Concept moeite had om door te gaan. „Het was een Egyptische Koning uit de Bijbel die met 1200 wagens en 60.000 ruiters Jeruzalem aanviel en innam. Hij nam de schatten van de tempel en het koninklijk paleis mee naar Egypte. Hij liet zelfs een afbeelding maken in de tempel van Karnak, in Thebe. Daar staat een lijst van namen van door hem overwonnen Aziatische districten en steden. Ook 'het koninkrijk Juda' staat daarbij. Evenals hij wil ook het 'Sisak-commando' het Joodse volk leegroven." Inmiddels had Concept zijn stem ook weer gevonden.
„Dat vertelde ze tenminste in dat laatste mailtje!"
„En dat geloofden jullie allemaal?" vroeg Moderator verbaasd.
„Ze schreef nog meer." vulde Concept aan. „Het was vrij luguber, maar ze zei dat het commando de bloCnoot-teller zou gebruiken als aftelmechanisme voor een grootscheepse aanval op een Joodse nederzetting. Als de teller het overwinnende getal van Sisak had bereikt, zouden ook zij de overwinning bereiken."
Gepost op 10-05-2006 om 18:22 uur
557 keer gelezen
<< Vorige in deze serie

Alle verhalen in deze serie (Het Teller-complot)
Alle verhalen van deze schrijver (Auke-Willem (AW))



Door: Arnet
Hoi Hawkeye,

Sterk vervolg weer...
Maar een paar puntjes op de i.

"Als we nu allemaal een gaan zitten", hier hoort neem ik aan eens te staan

Concept kijkt Gosen vragen aan. Dit moet vragend zijn.

Heet het verhaal wat Sexaginta Milia schreef echt de vlake van Tsetsjoeh?
Of bedoel je hier vlakte mee?

Verder een ijzersterk vervolg hoor
Gepost op 10-05-2006 Om 22:30
Je puntjes zijn inmiddels gezet. Bedankt, Basf!!!
Gepost op 11-05-2006 Om 09:02

Door: EsQuizzy
De eerste helft staat in tegenwoordige tijd, Hawkeye.

Je maakt er met dit plot een internationaal probleem van... dit kan nog wat worden! Heel fantastisch, maar ook (zoals we van je gewend zijn) zeer sterk doordacht en heel uitgebreid onderbouwd.

Als er één ding is waarin ik jou enorm bewonder, is het je grondige research!

Gepost op 14-05-2006 Om 00:07

Door: EsQuizzy
By the way, naar aanleiding van recent archeologisch werk heeft een zekere David Rohl een zeer sterke argumentatie neergezet dat deze Sisak niemand minder was dan Raamses II van Egypte (die dus niet de farao van de onderdrukking en de exodus was).

Voor meer info: David M. Rohl: “A Test of Time. The Bible: From Myth to History”, BCA/Century, Londen, 1995.

Zeer interessant boek dat heel duidelijk verschillende bijbelse figuren in de archeologie naar voren brengt.

Gepost op 29-09-2007 Om 17:46

Door: EsQuizzy
Dat stuk over 'het koninkrijk Juda' komt trouwens uit een lijst van een campagne van farao Shoshenk I, die vanwege de gelijkenis met de naam 'Sisak' altijd voor deze farao is aangezien. Maar het bovenvermelde boek laat heel duidelijk zien dat de door Gosen aangehaalde gegevens achterhaald en onjuist zijn...

Allereerst: De naam Raamses II werd (aangetoond) regelmatig afgekort met 'Sysa', wat in de Bijbel als 'Sisak' is terechtgekomen.

Raamses II heeft een letterlijke vermelding van 'De stad van Salem' in zijn overwinningslijst staan. 'Het koninkrijk Juda' van Shoshenk I is de eerste lezing, die later verkeerd gelezen bleek te zijn en ook nog eens topografisch op een zeer onlogische plaats in die lijst stond om echt op Juda te kunnen slaan.

In tegenstelling tot een vijand van het volk Israël blijkt Shoshenk I uiteindelijk de niet bij name genoemde redder te zijn geweest die God stuurde in de tijd van Jehoahaz (II Koningen 13:4-51).

Gepost op 29-09-2007 Om 17:59

Door: EsQuizzy
Voor het verhaal hier houden we het gewoon bij wat het is... Ik heb dit boek alleen intussen in mijn bibliotheek en het leek me informatief het hier wat toe te lichten.



Gepost op 29-09-2007 Om 18:00

Door: EsQuizzy
Het enige punt dat ik met het bovenstaande wil maken, is dat Sexaginta Milia het óók fout had, en dat degene waarvan zij dacht dat het de killer was, eigenlijk de redder namens God was.

Ik zie een parallel met het verhaal. 1h



Gepost op 29-09-2007 Om 22:09

Dit werk is ingezonden op http://www.blocnoot.nl en blijft te allen tijde eigendom van de feitelijke auteur van het werk (of bloCnoot zolang de auteur niet kan worden teruggevonden). Zonder toestemming van de feitelijke auteur mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen. BloCnoot zal nooit toestemming geven indien de auteur niet teruggevonden kan worden. Mocht er sprake zijn van misbruik van de inhoud van het gepubliceerde werk op welke manier ook zullen er (in samenspraak met de auteur) stappen ondernomen worden.